• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۵۹۶۰
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۳
بین الملل » اروپا

اروپایی ها آماده جدایی تاریخی انگلیس هستند

سران کشورهای اروپایی روز یکشنبه در نشستی ویژه برای تصویب توافقنامه تاریخی در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ، در بروکسل گرد هم می آیند.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ سران کشورهای اروپایی روز یکشنبه در نشستی ویژه برای تصویب توافقنامه تاریخی در خصوص خروج انگلیس از اتحادیه اروپا ( برگزیت) که به عقیده ترزا می، نخست وزیر این کشور آینده ای بهتر را برای انگلیس رقم خواهد زد، در بروکسل گرد هم می آیند.اروپایی ها آماده جدایی تاریخی انگلیس هستند
این " توافقنامه خروج بی سابقه" که لندن و بروکسل در مدت 17 ماه مذاکرات سختی را درباره آن انجام داده اند، باید به تصویب پارلمان اروپا به ویژه پارلمان انگلیس برسد تا 29 مارس 2019 اجرایی شود.
نخست وزیر انگلیس که شنبه شب وارد بروکسل شد با انتشار بیانیه ای اعلام کرد " این توافقی برای آینده بهتر است و ما از فرصتی که در انتظار ماست استفاده خواهیم کرد ".
اختلاف نظر درباره آینده منطقه جبل الطارق این نشست را تهدید می کرد که این مسئله در لحظات آخر حل و فصل شد. ابتدا سران 27 کشور عضو اتحادیه اروپا غیر از انگلیس صبح یکشنبه برای تصویب توافقنامه جدایی (برگزیت)که حدود 600 صفحه است، گرد هم می آیند.
آنها همچنین " بیانیه سیاسی" الحاقی به توافقنامه جدایی را برای تعیین روابط در بالاترین سطح میان دو طرف در آینده امضا خواهند کرد و سپس ترزا می به آنها ملحق می شود تا مراسم نمادین این توافق برگزار شود.
دونالد توسک، رئیس شورای اروپا قبل از دیدار با رهبر محافظه کار انگلیس در توییتی نوشت:‌ " دوستان تا آخر دوست باقی خواهند ماند ".
- سازش بهتر
توسک در پیام خود برای دعوت به این نشست از اینکه 27 کشور " آزمون وحدت و همبستگی "‌را پشت سر گذاشتند ابراز خرسندی کرد و نوشت: " کسی نمی خواهد بر کس دیگر پیروز شود ما همه برای رسیدن به توافقی عادلانه و متوازن تلاش کردیم و من فکر می کنم در نهایت به بهترین توافق ممکن رسیدیم ".
در همین حال این وحدت در روزهای اخیر بعد از آنکه اسپانیا تهدید کرد در صورتی که تضمین کتبی را درباره سرنوشت منطقه جبل الطارق به دست نیاورد، این نشست را لغو خواهد کرد تا حدودی تحت الشعاع قرار گرفت.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا عصر شنبه بعد از مذاکرات فشرده اعلام کرد رضایت لازم را به دست آورده است.
مادرید تضمین های کتبی لازم را از سوی اتحادیه اروپا برای اینکه در هر توافق آتی بین اتحادیه اروپا و انگلیس درباره جبل الطارق حق وتو داشته باشد، به دست آورد. جبل الطارق، منطقه متعلق به انگلیس در منتهی الیه جنوبی شبه جزیره ایبری که اسپانیا نیز مدعی حاکمیت بر آن است.
اسپانیا همچنین اعلام کرد تضمین کافی را از مقامات انگلیس گرفته است که توافقات آتی بین لندن و اتحادیه اروپا شامل جبل الطارق نشود.
در همین حال ترزا می روز شنبه با بیان اینکه " من مفتخرم که جبل الطارق انگلیسی است و من همواره از این مسئله حمایت خواهم کرد " تاکید کرد موضع انگلیس درباره حاکمیت بر این منطقه " تغییر نیافته است و عوض نخواهد شد ".
 
دیگر کشورهای عضو در پایان مذاکرات نگرانی هایی را مطرح کردند و تضمین های دیگر را در برخی زمینه ها از جمله حق ماهیگیری را در آب های سرزمینی انگلیس خواستار شدند.
این موضوع که برای فرانسه مهم است در توافقنامه خروج حل و فصل نشده و در آن توافقی تا اواخر نیمه سال 2020 پیش بینی شده است. یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد "‌ اما بیانیه ای در روند شفاف شورای اروپا برای تاکید بر اولویت این موضوع برای 27 کشور وجود خواهد داشت ".
در این بیانیه همچنین مسائل دیگر از جمله تعهد 27 کشور برای هوشیاری در برابر لندن در اجرای توافقنامه های خود از جمله " رقابت محلی "‌ لازم در زمینه اقتصادی مطرح خواهد شد.
اتحادیه اروپا و انگلیس بعد از 17 ماه درباره " توافقنامه خروج " انگلیس و " بیانیه سیاسی " برای تعیین چارچوب روابط آنها در دوره بعد از برگزیت به ویژه در زمینه تجاری به توافق رسیدند.
توافقنامه خروج به ویژه موضوع هزینه هایی را که لندن باید به اتحادیه اروپا بپردازد بدون ارائه آمار حل می کند و در آن راه حل بحث بر انگیز برای جلوگیری از بازگشت به مرزهای فیزیکی بین ایرلند و ایرلند شمالی پیش بینی می شود.
بوریس جانسون، وزیر امور خارجه پیشین انگلیس در بلفاست بار دیگر توافقنامه خروج را به باد انتقاد گرفت و اعلام کرد این توافقنامه ایرلند شمالی را به مستعمره اقتصادی اتحادیه اروپا تبدیل می کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مهر و موم یک نانوایی در مبارکه
صادرات چهار میلیون تن کالای نفتی از بندر شهیدرجایی بندرعباس
رایزنی‌ها برای گسترش شعاع تردد خودرو‌های منطقه آزاد مازندران
مادر شهید ابوالفضل کریمی کهکی آسمانی شد
برگزاری مسابقات قرآنی بسیج در بستک
آغاز نصب سامانه ردیاب و پایش سوخت روی تراکتورها در گتوند
فعالان اقتصادی نیازمند تسهیلات ویژه برای ترخیص قطعات و مواد اولیه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۵ فینالیست و یک برنز برای ووشو ایران
افزایش ۱۵ درصدی پرداخت زکات در مراغه
کمک ۵۰۰ میلیون ریالی برای آزادی مادر زندانی
اختصاص زمین به بخش عمده متقاضیان طرح جوانی جمعیت در یزد
بررسی مهم‌ترین مسائل مازندران در بسته ۲۵ آبان بهارستان شمال
مرمت و بازسازی مقبره تاریخی سرداران مکری شهرستان بوکان
فعالیت ۳۰۶ کتابخانه مسجدی در قم
افزایش ظرفیت خوابگاه‌های دانشجویی 
ابلاغ قانون همکاری ریلی بین ایران و ترکیه
توسعه سه فضای آموزشی در اهواز با مشارکت بنیاد قلم‌چی
بارش ۶ دهم میلیمتر باران در پائیز امسال در مشهد
بدرقه معنوی ۱۱۰ دانش‌آموز بهابادی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
رونمایی یکی از برجسته‌ترین آثار نقاشی ایران دوره قاجار در کاخ گلستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
شیراز لرزید
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
خانه حکیمیان؛ روایت معماری و اصالت در قلب زنجان
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
سودجویی دلالان و قاچاقچیان از ناترازی انرژی!
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۲۴
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)