• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۸۳۶۵
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۴
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
در پیشخوان امروز؛

موج ناآرامی در فرانسه

روزنامه‌های امروز عناوین خود را به موضوعات موج ناآرامی در فرانسه، تریبون آزاد برای رقبا، توافق آلمان و فرانسه درباره ساز و کار‌های ویژه با ایران اختصاص دادند.

موج ناآرامی در فرانسه تا توافق آلمان و فرانسه درباره ساز و کارهای ویژهبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه ابتکار از توافق آلمان و فرانسه برای میزبانی و ریاست ساز و کار ویژه با ایران خبر داد و تیتر «گام‌های پس و پیش اروپا» را تیتر زد.

روزنامه اعتماد به سخنرانی رئیسی در دانشگاه شهید بهشتی اشاره کرد و تیتر «خدا رحم کرد من رئیس جمهور نشدم» را برگزید.

روزنامه اطلاعات «موج ناآرامی‌های فرانسه ۵ کشور اروپایی را فرا گرفت» را تیتر کرد.

روزنامه ایران «تریبون آزاد برای رقبا» را تیتر کرد و نوشت: سید ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف و سعید جلیلی سه رقیب انتخاباتی روحانی سخنرانان اصلی روز دانشجو در دانشگاه‌های تهران بودند.

روزنامه جمهوری اسلامی «فرانسه و آلمان درباره ساز و کار مالی ویژه با ایران توافق کردند» را تیتر کرد و نوشت: یک روزنامه آلمانی گزارش داد که برلین و پاریس درباره سازوکار مالی ویژه برای ایران به توافق رسیدند و به‌زودی با راه‌اندازی این نهاد، ۹ کشور اروپایی به آن می‌پیوندند. روزنامه آلمانی «ویرتشافتزووخه» در این گزارش نوشت: اتحادیه اروپا برای حفظ کانال‌های مالی با ایران یک سازوکار مالی ویژه طراحی کرده و آلمان و فرانسه در این باره به توافق رسیده‌اند. این روزنامه به نقل از دیپلمات‌های اروپایی نوشت: براساس توافق برلین و پاریس، سازوکار مالی ویژه برای حفظ روابط تجاری اتحادیه اروپا با ایران به صورت نهادی در فرانسه مستقر شده و یک آلمانی ریاست آن را برعهده خواهد داشت. براساس این گزارش، ۹ کشور اروپایی از جمله ایتالیا، اسپانیا، اتریش و اتحاد سیاسی-اقتصادی بنلوکس شامل بلژیک، لوکزامبورگ و هلند تمایل به پیوستن به این نهاد را دارند. ساز و کار مالی ویژه در ابتدا برای مصون ماندن از تحریم‌های آمریکا فقط به کالا‌های اولویت‌دار همچون غذا و دارو محدود خواهد بود. سازمان مجری این سازوکار اگرچه ابتدا به صورت نهادی کوچک خواهد بود، اما به تدریج مجوز انجام امور بانکی را نیز به دست خواهد آورد.

بر این اساس نستله، شرکت صنایع غذایی سوئیسی و چندملیتی، سانوفی شرکت داروسازی فرانسوی و یونیلیور شرکت چند ملیتی بریتانیایی-هلندی که در زمینه مواد غذایی، نوشیدنی‌ها، شوینده‌ها و لوازم آرایشی بهداشتی فعال می‌باشند، کار انتقال محصولات به ایران را انجام خواهند داد، هر چند آن‌ها به دلیل عدم تمایل بانک‌ها برای تامین مالی متضرر خواهند شد. این ساز و کار مالی در قالب یک شرکت تسویه وجوه (Clearing-House) که مانع پرداخت‌های فرامرزی می‌شود، فعالیت خود را آغاز خواهد کرد. پرداخت‌های لازم به صادرکننده محصولات از اروپا به ایران توسط وارد‌کننده اروپایی انجام خواهد شد. دیپلمات‌های اروپایی درباره اهمیت سیاسی این نهاد برای اروپا گفتند: دفاع از منافع شرکت هایمان و تحکیم استقلال اقتصادیمان از آمریکا برای ما مهم است. پیشتر روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داده بود که این نهاد اروپایی از یک نظام اعتباری برای تسهیل پرداخت‌های مربوط به تبادلات کالا میان ایران و اروپا استفاده می‌کند؛ به شکلی که نیاز به تراکنش مالی با بانک‌های اروپایی نباشد. به نوشته وال استریت ژورنال به نقل ازدیپلماتها، این نهاد ازسوی آلمان وفرانسه تامین مالی میشودو بصورت مستقیم تحت مالکیت دولت‌های اروپایی مشارکت‌کننده است تا از تحریم‌های احتمالی واشنگتن مصون بماند. اتحادیه اروپا ابراز امیدواری کرده است که بیش از ۱۰ کشور اروپایی در این سازوکار مالی مشارکت کنند و احتمالا با گذشت زمان کشور‌های بیشتری از جمله چین به این گروه بپیوندند. براساس این گزارش، مقام‌های اروپایی امیدوارند سازوکار مالی ویژه اروپا بتواند در نهایت با دریافت پروانه بانکی، به صورت رسمی یک نهاد اتحادیه اروپا شود.
روزنامه خراسان «کنایه‌های رقبای روحانی در سخنرانی‌های دانشگاهی» را تیتر کرد.

روزنامه شرق «تأیید حکم اعدام باقری درمنی در دیوان عالی کشور» را تیتر زد.

روزنامه قانون «ماهی گیران آب‌های گل آلود» را تیتر کرد و نوشت: رئیسی و قالیباف از تریبون روز دانشجو فرصتی برای تسویه حساب‌های سیاسی فراهم آوردند و ادامه داد: حواشی فراوانی در عالم سیاست ایران وجود دارد که اگر مسؤولان آن‌ها را کنار بگذارند و توجه خود را جلب متن مسائل کنند، نتیجه بهتر و مناسبی‌تری به دست می‌آید. اینکه عده‌ای به مناسبت‌های مختلف به سمت جریان مقابل خود هجمه بیاورند، ولی هیچ راهکار مشخصی برای برون رفت از وضعیت فعلی نداشته باشند به نوعی سیاسی‌گری بوده و در میان افکار عمومی این رویه منفور است. دولت دوم حسن‌روحانی را می‌توان یکی از دولت‌های ناکارآمد بعد از انقلاب ولو بعد از کودتای ۲۸ مرداد خواند، ولی اینکه عده‌ای در این اوضاع قصد داشته‌باشند از آب‌گل آلود ماهی بگیرند و فضا را به سمتی ببرند که گویی مردم اشتباه کرده‌اند، وقت خود را تلف نکنند و بدانند اگر میان آن‌ها و هرکس غیر آن‌ها (حتی احمدی‌نژاد) رقابتی باشد، مردم آن‌ها را قبول نخواهند کرد و به سمتی می‌روند که جای قدم آن‌ها نباشد. این روزنامه همچنین به نقل از نماینده مردم ایذه و باغملک تیتر «طایفه گری باعث شده شایسته سالاری از بین برود» را برگزید.

روزنامه کیهان «شورش جمهوریت علیه اشرافیت در فرانسه، لیبرال‌های وطنی عزا گرفتند» را تیتر زد.

روزنامه همشهری «طرح‌های خلاقانه برای شهر» را تیتر زد و نوشت: مدیریت شهری در دوره جدید به استفاده مجدد بازیافت و کاهش مصرف روی می‌آورد.
روزنامه ابرار «تظاهرات هزاران نفری در صربستان علیه رئیس جمهور» را تیتر کرد.

روزنامه افکار «اما و اگر‌های طرح افزایش ۲۰ درصدی حقوق ها» را تیتر زد.

روزنامه اقتصاد ملی به نقل از معاون حقوقی ریاست جمهوری تیتر «اصلاح قانون مقابله با پولشویی در دستور کار» را برگزید.

روزنامه بهار به نقل از صفائی فراهانی «اختیارات رئیس جمهور فقط ۲۵ درصد است» را تیتر کرد.

روزنامه رسالت تیتر «آتشفشان خاموش اروپا فعال شد» را تیتر کرد.

روزنامه شروع «پایان ۶۰ روز توقف تعاملات بانکی با چین» را تیتر کرد. این روزنامه همچنین با اشاره به نشست شورای همکاری خلیج فارس تیتر «اصرار امیر کویت بر گسترش روابط با ایران» را برگزید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انسداد مقطعی چند محور مواصلاتی زنجان به علت بارش‌ برف در بامداد سه شنبه
رژیم صهیونی در رسیدن به اهداف راهبردیش علیه ایران ناکام ماند
افتتاح سومین کارخانه آسفالت زنجان در سال آینده
غیرحضوری شدن برخی مدارس استان زنجان در روز سه‌شنبه
پایان فعالیت شبکه سازمان‌یافته حفاری غیرمجاز در تبریز
تدارک رادیو زنجان در گرامیداشت حماسه نهم دی
اجرای طرح آزمایشی سرشماری نفوس و مسکن در استان زنجان از ۱۴ دی ماه
تعیین ۴۷۰ پروژه آموزشی در آذربایجان شرقی
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ دی ۱۴۰۴
مراقب لینک های جعلی کلاهبرداری باشید
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۹ دی ۱۴۰۴ به افق قم
اوقات شرعی اهواز، ۹ دی ماه ۱۴۰۴
بررسی چالش‌های توزیع دارو و مکمل‌های انسانی در گیلان
مجازی و تعطیل شدن مدارس برخی شهر‌های خوزستان در نهم دی
۳ هزار خوزستانی از خسارت سیلاب در امان نماندند
توقیف محموله ماهی قاچاق در آستارا
ایران عاشورایی، از ۹ دی تا دفاع مقدس ۱۲ روزه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی استان همدان، نهم دی ماه
لغو امتحانات داخلی مدارس مهاباد در روز چهارشنبه
دستگیری عامل تیراندازی در بم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد
گروسی، تجاوز نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کند
جهرم در صدر بارش‌های اخیر
کاهش دمای هوا در جنوب غرب خوزستان
پیش بینی سه روز سرد و پربارش برای ایران
تعطیلی ادارات و مدارس برخی از شهرستان‌های آذربایجان‌غربی در روز سه‌شنبه ۹ دی ماه
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌های کشور؛ ۸ دی
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۸ دی
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است
پیدا شدن جسد دو نفر از سه جوان غرق‌شده در سد و رودخانه سرپری
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت آیت‌الله میرشفیعی
بیانیه سپاه پاسداران: مقتدرانه از امنیت ایران دفاع می‌کنیم
برخورد با اخلالگران نظام اقتصادی در دستور کار دستگاه قضا
قالیباف: امروز وقت دعواهای سیاسی نیست
وعده وزیر اقتصاد برای ایجاد آرامش اقتصادی و معیشتی مردم  (۶ نظر)
تشکیل پرونده قضایی برای ۳ مدیر خراسان جنوبی  (۴ نظر)
چتر باران ، فردا در فارس گسترده تر می شود  (۱ نظر)
تلاش کنگره آمریکا برای پس گیری قدرت از ترامپ  (۱ نظر)
کشف موتورسیکلت‌های ۳۰ میلیاردی قاچاق در لامرد  (۱ نظر)
پویش «مامان بابام، نور چشام»، در شبکه نهال  (۱ نظر)
بررسی گرانی‌ها در مجلس؛ اصلاح بانک مرکزی ضروری است  (۱ نظر)
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت آیت‌الله شفیعی  (۱ نظر)
علت بوی نامطبوع اطراف فرودگاه امام فاضلاب شهرهای منطقه است  (۱ نظر)
سایت ۷۰ هکتاری نهضت ملی مسکن ماهدشت آماده بهره‌برداری می‌شود  (۱ نظر)
شهادت مرزبان کهگیلویه‌ و بویراحمدی در کردستان حین ماموریت  (۱ نظر)
پرتاب ۳ ماهواره بومی زمینه‌ساز تقویت امید و انگیزه بین جوانان  (۱ نظر)
هفتم دی، تکرار ما می‌توانیم در علوم فضایی  (۱ نظر)
تحویل هزار واحد مسکن کوی پرواز همدان تا نوروز ۱۴۰۵  (۱ نظر)