• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۹۸۶۲۳
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۷
خراسان رضوی » علمی فرهنگی
خراسان رضوي

داروی ضد سالک داخلی ؛ جایگزین داروهای خارجی

با دستور رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، داروی ضد سالک ساخت محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، جایگزین داروهای خارجی شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دکتر محمدمهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت درقالب نامه‌ای بهداروی ضد سالک داخلی؛ جایگزین داروهای خارجی معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌ها، ژل موضعی "سیناآمفولیش" را به عنوان جایگزین داروهای خارجی برای درمان بیماری سالک پیشنهاد کرد.

با توجه به شرایط تحریم و مشکلات واردات برخی از مواد دارویی، ابلاغ جایگزینی این نانودارو به جای داروهای خارجی می‌تواند مسیر درمان بیماران مبتلا به بیماری سالک را بسیار تسهیل کند.

ژل موضعی سیناآمفولیش مورد تأیید سازمان غذا و دارو و براساس اظهارات دکتر گویا استفاده از آن برای درمان موضعی سالک به همراه یکی از آنتیموان‌های پنج ظرفیتی و یا به تنهایی مورد تأیید است.

در مواردی که نیاز به انجام درمان سیستمیک نباشد، می‌توان جهت درمان موضعی ضایعات پوستی از ژل موضعی سیناآمفولیش هر ۱۲ ساعت برای مدت ۴ هفته استفاده کرد.

 استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح گفت : هم اکنون درمان رایج سالک با تزریق آمپول های گلوکانتیم به صورت عضلانی و یا موضعی است که متاسفانه پاسخ به درمان بسیار پایین است و مقاومت دارویی نیز بسیار دیده می شود.

دکتر محمودرضا جعفری افزود : افزایش عدم پاسخ بالینی بیماران مبتلا به سالک در برابر تزریق گلوکانتیم و عدم پذیرش مناسب تزریق های مکرر توسط بیماران به ویژه کودکان که درصد بالایی از مبتلایان را تشکیل می دهند، یکی از مشکلات جدی در درمان سالک است.

رییس مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عوارض بالقوه تزریق گلوکانتیم اشاره و ابراز داشت: عوارض تزریق این دارو به ویژه در بیماران مبتلا به اسکیمی قلبی، هپاتیت و به ویژه در افرادی با بیماری های زمینه ای و مسن، نیاز به تولید داروی جایگزین را بیش از پیش به دنبال داشت.

وی گفت : علاوه بر این تزریق گلوکانتیم هزینه زیادی را تحمیل می کرد چرا که تزریق باید حداقل تا سه هفته روزانه ادامه پیدا کند که احتیاج به نیروی متخصص دارد و برای تزریقات موضعی گلوکانتیم توسط پزشکان متخصص پوست که به صورت هفتگی تا ۸ هفته انجام شود، باید هزینه بسیاری کرد.

 دکتر جعفری به مزیت فرآورده سینا آمفولیش اشاره کرد و ابراز داشت: براساس مطالعات بالینی فاز یک دو و سه، مصرف روزانه دو بار از این فرآورده به صورت موضعی، برای بیماران کاملا بی خطر بوده است.

وی اظهار کرد: در مطالعات انجام شده در فاز دو مشخص شده است که مصرف روزانه دو بار از سینا آمفولیش به تنهایی به مدت چهار هفته در نوع سالک روستایی با عامل لیشمانیای ماژور درصد موفقیت در درمان سالک را به بالای ۹۵ درصد می رساند.

رییس مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: در مطالعات انجام شده در فاز سه مشخص شده است که در سالک شهری با عامل لیشمانیا تروپیکا، مصرف همزمان سینا آمفولیش در کنار درمان استاندارد تزریق گلوکانتیم، میزان اثر بخشی بیش از ۸۵ درصد را به دنبال خواهد داشت؛ در حالیکه میزان اثر بخشی درمان استاندارد تزریق گلوکانتیم در درمان سالک شهری کمتر از ۶۰% است.

اواخر اردیبهشت سال جاری به همت محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فرآورده ژل موضعی نانولیپوزومال آمفوتریسین B با نام تجاری سینا آمفولیش جهت درمان بیماری سالک وارد بازارهای کشور شد.

 این دارو با تلاش محققین مرکز تحقیقات نانوفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری توسط شرکت دانش بنیان اکسیر نانوسینا در کارخانه داروسازی مینو تولید شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
با سلام و احترام و تشکر از کادر درمان و پزشکی
کاش واکسن این بیماری سالک وامونده را کشف و تزریق می کردند تعداد مبتلایان روز به روز بیشتر شده و پماد سینا آمفولیش در دسترس نیست داروخانه ها ندارن دکتر های داخلی و پوست بلد نیستند بیماری سالک را درمان کنن آمپول گلوکارتنین نایاب است
برای سالک عسل خوبه
ایا سالک درمان قطعی داره یانه
پماد سینا آمفولیش رو از کجا تهیه کنیم
تورو خدااااا جواب بدید
نظر شما
آخرین اخبار
اولویت‌بخشی به سیاست‌های ضدتورم، کلید گره‌گشایی از زندگی مردم است
مقاله پژوهشگران توزیع برق زنجان در مجله نیچر چاپ شد
نشت‌یابی بیش از ۷ هزار و ۸۴۴ کیلومتر شبکه گاز در استان زنجان
ورود وزیر امور خارجه کشورمان به مسقط
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
برگزاری دوره مربیگری درجه ۳ جودو بانوان در زنجان
توسعه بومگردی در روستا‌های استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
شمار میراث ملی استان زنجان به ۹۶۱ رسید
نقش برجسته آذربایجان‌غربی در صیانت از امنیت و ارزش‌های انقلاب اسلامی
هجدهمین یادواره سرداران و ۲۰۷ شهید سرافراز ایل شوهان در ایلام
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
افتتاح نمایشگاه هنری برای ایران در اسکو
شکست شهرداری گرگان مقابل الوحده سوریه در سوپر لیگ بسکتبال غرب آسیا
روایتگری حاج حسین یکتا در شب‌های بله‌برون شلمچه؛ از دفاع مقدس دیروز تا جنگ تحمیلی امروز
نایب‌قهرمانی کشتی آزاد ایران در جام اوپن زاگرب
تساوی تیمهای تبریزی در لیگ برتر فوتبال نونهالان کشور
بهره‌برداری از ۱۴ طرح مخابراتی در شهرستان باروق
صعود شاهین سبزی به نیمه‌نهایی اسنوکر کمتر از ۲۱ سال آسیا
تأکید بر جهاد تبیین و انتقال دستاورد‌ها و ارزش‌های انقلاب به نسل جوان در همایش یاوران انقلاب در سردشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
پاسخ عراقچی به یاوه گویی‌های صدراعظم آلمان
باران و برف در نوار ساحلی خزر، شمال شرق و شرق کشور
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۱۶ بهمن ۱۴۰۴
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود
ساخت ۸۰ واحد مسکونی برای مددجویان کمیته امداد
اعطای ۱۰ روز مرخصی به مناسبت دهه فجر به مددجویان زندان نقده
تسریع در ترخیص کالا‌های فاسدشدنی و رسوبی در انبار‌های گمرکات کردستان
افتتاح و توسعه مراکز انتظامی گامی مؤثر در ارتقاء خدمات رسانی به مردم
استرداد متهم کلاهبردار به کشور
توسعه خدمات الکترونیک قضائی در زمینه خدمت‌رسانی به مردم
کشف کالای قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
آزادی ۱۳ مددجوی زندان مرکزی ارومیه در جشن نیمه شعبان
ایران قدرت بازدارندگی خود را تقویت کرده است
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)