• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۰۲۵۰۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۰

قتل خاشقچي و سنگ بناي کمپ ديويد جديد

 پس از متهم شدن وليعهد عربستان در سناي امريکا به دست داشتن در قتل جمال خاشقچي، نشريه ميدل ايست آي از تلاش محمدبن سلمان براي دست دادن با نخست وزير رژيم صهيونيستي به سبک کمپ ديويد خبر داد.

روز پنجشنبه سناي امريکا پس از گزارش جينا هاسپل رئيس سيا در خصوص نقش محمدبن سلمان در قتل جمال خاشقچي، وليعهد عربستان را به دست داشتن در قتل روزنامه نگار سعودي متهم کرد.
متهم شدن وليعهد عربستان که حيات سياسي خود را مديون حمايت دولت امريکا مي داند و در داخل با کشمکش هاي سياسي و جنگ قدرت با شاهزادگان رقيب روبروست راهي براي بن سلمان باقي نگذاشته است تا براي حفظ جايگاه خود دست به قمار بزرگي بزند و راهي را طي نمايد که پيش از او انور سادات رئيس جمهور مصر در سال 1978 طي کرد و سنگ بناي صلح با رژيم صهيونيستي را درکمپ ديويد در ديدار با مناخيم بگين نخست وزير اين رژيم با ميانجيگري جيمي کارتر رئيس جمهور وقت امريکا بنا نهاد.
پایگاه اینترنتی نشریه میدل ایست آی روز جمعه در اين خصوص نوشت؛ بر اساس برخی گزارش ها  محمد بن سلمان ولیعهد  عربستان سعودی، به طور جدی در نظر دارد که یک نشست به سبک کمپ دیوید با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و  با میزبانی دونالد ترامپ  رئیس جمهور آمریکا تشکیل دهد.
منابع نزدیک به میدل ایست آی اعلام کردند ولیعهد عربستان که عملا حاکم این کشور است  از یک گروه اضطراری خواسته است تا این موضوع را به منظور خروج از ماجرای قتل جمال خاشقجی بررسی کنند.  هدف از این طرح آن است که ولیعهد که به طور گسترده به دخالت در قتل خاشقجی  متهم است، خود را به عنوان یک میانجی حافظ صلح عرب در قالب فردی همانند انور سادات رئیس جمهور  سابق مصر معرفی کند.
محمد بن سلمان معتقد است که فرصت این عکس تاریخی می تواند به اندازه ای موثر باشد که بر برخورد خصمانه کنگره آمریکا با وی تاثیر گذار باشد.  کنگره جدید آمریکا ماه ژانویه تشکیل می شود. دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای نوامبر  کنترل مجلس نمایندگان را در اختیار  گرفتند.
به نظر مي رسد برخي زمينه سازي ها نيز در اين رابطه اجرا شده است که در اين باره مي توان به سفرمقام هاي رژيم صهيونيستي از جمله نتانياهو به کشورهاي عربي حاشيه جنوبي خليج فارس براي نبض سنجي افکار عمومي و شکستن تابوي ديدار سران کشورهاي عربي با مقام هاي اسراييل اشاره کرد که در اين مورد مي توان به ديدار نتانياهو با سلطان قابوس پادشاه عمان اشاره کرد.
بنیامین نتانیاهو نيز در خصوص قتل خاشقچي خواستار حمايت ترامپ از بن سلمان شده است و روز چهارشنبه  گفت مسایل مربوط به این قضیه باید با توجه به اهمیت عربستان سعودی و نقش این کشور در خاورمیانه ارزیابی شود. اما اگر عربستان سعودی بی ثبات شود، جهان بی ثبات خواهد شد و من فکر می کنم که این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد."
در چنين شرايطي به نظر مي رسد قتل جمال خاشقچي را هم بايد توطئه اي دانست که از سوي سازمان هاي اطلاعاتي امريکا، انگليس و رژيم صهيونيستي طراحي شده و وليعهد عربستان را در چنين موقعيتي قرارداده است تا مجبور شود براي حفظ قدرت خود تن به تکرار کمپ ديويد دهد.  به ويژه اينکه جرد کوشنر داماد و مشاور ترامپ که بسيار به محمدبن سلمان نزديک شده است پيش از ماجراي خاشقچي، پيگير طرح معامله قرن بود و چه بسا از طريق کوشنر، بن سلمان به قتل خاشقچي تشويق شده باشد.
در خصوص نقش سازمان هاي اطلاعاتي امريکا، انگليس و رژيم صهيونيستي در قتل خاشقچي نيز مي توان به چند نکته مهم اشاره کرد اول اينکه  بر اساس افشاگري اسنودن نرم افزارهای یک شرکت جاسوسی اسرائیلی، در ردیابی و قتل "جمال خاشقجی" نقش داشته است.
از سويي سازمان سيا نيز پس از مرگ قتل خاشقچي اعلام کرد که از طرح قتل او خبرداشته اما سوال اينجاست که چرا وي را از رفتن به کنسولگري عربستان در استانبول باز نداشته است.  اين در حالي است که سازمان اطلاعاتي انگليس نيز از طرح قتل خاشقچي اطلاع داشته و ترزا مي را از اين طرح مطلع و نقشه ربودن او را مطرح مي کند که با مخالفت "مي" روبرو مي شود.
 
------------------------------------------
رضا محمدمراد 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز حبله رود و رونق گردشگری در فیروزکوه
گرامیداشت یاد شهیدان ابراهیم هادی و مهدی زین الدین
دانش آموزان باید روایتگر توانمندی‌ کشورمان در دفاع مقدس ۱۲ روزه باشند
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)