پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون سی ان ان، بازارهای بورس اروپایی، به خصوص در کشورهای فرانسه و ایتالیا، در اولین روز کاریِ سال جدید میلادی، عملکردی بسیار ضعیف داشتند و شاخص های آن ها سقوط کرد.
مجری سی ان ان گفت: اکنون دو ساعت از نخستین روز کاری بازارهای بورس اروپایی در سال 2019 میلادی می گذرد و چنین به نظر می رسد که روند سقوط شاخص های بازارهای بورس جهانی که در اواخر سال 2018 آغاز شده بود، در سال نوِ میلادی همچنان ادامه داشته باشد. تمام شاخص های مهم در بازارهای بزرگ بورس اروپایی در ابتدا معاملات امروز (چهارشنبه) به شدت کاهش یافته اند.
به عنوان مثال، شاخص فوتسی 100 در بازار بورس لندن با حدود یک و یک دهم درصد کاهش، به مجموع شش هزار و ششصد و پنجاه و چهار و نه دهم واحد رسید. شاخص دکس در بازار بورس فرانکفورت نیز با کمی بیش از نیم درصد کاهش، به مجموع ده هزار و پانصد و پنج و نیم واحد رسید. همچنین شاخص اِم آی بی در بازار بورس میلان با یک و نیم درصد کاهش، به مجموع هیجده هزار و پنجاه و یک و دو دهم واحد رسید. ضعیف ترین عملکرد مربوط به شاخص کک 40 در بازار بورس پاریس بود که با یک و نه دهم درصد کاهش، به مجموع حدود چهار هزار و ششصد و چهل و یک واحد رسید.
مجری سی ان ان افزود: شاخص های آتی در بازار بورس آمریکا نیز با سقوط مواجه شده اند. شاخص آتی داوجونز در بازار بورس نیویورک با حدود یک و نیم درصد کاهش، به مجموع بیست و دو هزار و نهصد و بیست و هشت واحد رسید. شاخص آتی نزدک در بازار بورس وال استریت نیز با دو و هیجده صدم درصد کاهش، به مجموع شش هزار و صد و نود و پنج و نیم واحد رسید. همچنین شاخص ان اند پی 500 در بازار کالای شیکاگو با حدود یک و نیم درصد کاهش، به مجموع دو هزار و چهارصد و شصت و هشت واحد تنزل یافت.
مجری سی ان ان، در ابتدای گفتگوی زنده اختصاصی با هَداس گولد، خبرنگار امور اقتصادی این شبکه، در استودیوی لندن سی ان ان، گفت: این مسئله، به ویژه نگران کننده است، زیرا معمولاً انتظار می رود که آمریکا بیاید و به جهان (از لحاظ اقتصادی) امید بدهد، ولی امروز (با کاهش شدید شاخص های آتی بازار بورس آمریکا) چنین اتفاقی نیافتاده است.
هداس گولد گفت: نمی توان گفت که امروز، سال نوِ خوشحال کننده ای برای بازارهای بورس (در جهان) بوده است. چنین به نظر می رسد که زیان های مالیِ سال 2018 به سال 2019 نیز تسری پیدا کرده است. چندین مسئله باعث نگرانی سرمایه گذاران در بازارهای بورس شده است که مهم ترینِ آن ها مشکلات برگزیت (روند مشکل دار خروج انگلیس از اتحادیه اروپا) و جنگ تجاری میان آمریکا و چین است. خبر بدِ دیگر این است که میزان تولیدات صنعتی چین برای نخستین بار در 19 ماه گذشته، کاهش یافته است که بر سایر کشورهایی که در چین فعالیت های صنعتی و کارخانجات تولیدی دارند- مانند شرکت های خودروسازی آلمانی و برخی دیگر از شرکت های صنعتی اروپایی- به شدت تأثیرگذار خواهد بود. سرمایه گذاران همچنین نگرانند که پس از طی دوره آتشبس 90 روزه در جنگ اقتصادی میان آمریکا و چین، چه اتفاقات (ناگواری) ممکن است رخ دهد.
حتی عملکرد بازارهای بورس آسیایی در پایان معاملات امروز (چهارشنبه) بسیار ضعیف بوده است. به عنوان مثال، شاخص بازار بورس شانگهای در چین با بیش از یک و یک دهم درصد کاهش، به مجموع دو هزار چهارصد و شصت و پنج واحد رسید. شاخص هنگ سنگ در بازار بورس هنگ کنگ نیز با حدود دو و هشت دهم درصد کاهش، به مجموع بیست و پنج هزار و صد و سی واحد رسید. همچنین شاخص «اس اند پی-ای اس اکس» در بازار بورس سیدنی در استرالیا با حدود یک و شش دهم درصد کاهش، به مجموع پنج هزار و پانصد و پنجاه و هشت واحد رسید. شاخص کاسپی در بازار بورس سئول در کره جنوبی نیز با کمی بیش از یک و نیم درصد کاهش، به مجموع دو هزار و ده واحد رسید.
هداس گولد افزود: کاملاً روشن است که (عملکرد بازارهای بورس در سراسر جهان در) سال جاری میلادی به همان چالش برانگیزی سال 2018 خواهد بود. احتمالاً نرخ رشد اقتصاد جهانی در اوایل سال 2019 نیز در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته میلادی، کاهش خواهد یافت. واکنش بازارهای بورس آسیایی، اروپایی و آمریکایی در نخستین روز کاری سال نوِ میلادی اصلاً خوب نبوده است. سرمایه گذاران کماکان متأثر از زیان هایی هستند که در سال 2018 به سرمایه های آنان وارد شده است. از اینرو، آغاز سال 2019 با رویکردِ مثبت سرمایه گذاران در بازارهای بورس همراه نبوده است. شاید ما شاهد نوعی حرکت از سوی دولت چین برای تزریق سرمایه به بخش صنعتی برای تحریک رشد این بخش باشیم، ولی در هر حال، اکنون چنین به نظر می رسد که سرمایه گذاران، سال نوِ میلادی را با نگرانی های فراوان (در خصوص عملکرد احتمالاً ضعیف اقتصاد جهانی) آغاز کرده باشند.
مجری این شبکه ضمن تأیید سخنان هداس گولد، افزود: وقتی شما به تظاهرات های خیابانی در کشورهای اروپایی (مانند فرانسه) می نگرید و همچنین به روند (نامشخص) برگزیت نگاه می کنید، درمی یابد که مسائل مختلفی وجود دارد که موجبات نگرانی سرمایه گذاران را فراهم می سازد. هنگامی که شما تمامی این مسائل را به انضمام جنگ تجاری میان آمریکا و چین، در کنار یکدیگر قرار می دهید، دیگر احساس مثبتی (برای سرمایه گذاران) باقی نمی ماند.
گولد: دقیقاً همینطور است. حتی در برخی دیگر از کشورها، مانند ایتالیا، این نگرانی وجود دارد که دولت این کشور برنامه هزینه بودجه های خود را در پروژه های مختلف دولتی چگونه پیش خواهد برد. در شرایط کنونی نقاط روشن و مثبت بسیار ناچیزی برای سرمایه گذاران وجود دارد.
مجری: سرمایه گذاران در چنین شرایطی، به دنبال مکانی امن برای حفاظت از سرمایه های خود می گردند، که احتمالاً منجر به خرید طلا یا فروش سهام های شان برای تبدیل آن ها به پول نقد، خواهد بود.
گولد: بله این گونه کالاهای امن، مانند طلا، در معاملات امروز، بیشتر مورد استقبال سرمایه گذاران بودند. این طبیعی است که هرگاه سرمایه گذاران احساس عدم اطمینان (به عملکرد بازار) می کنند، سراغ کالاهایی مانند طلا می روند. شاید به صورت بالقوه این تنها نقطه روشنی باشد که در چنین شرایطِ نومید کننده ای برای سرمایه گذاران باقی مانده باشد. در هر صورت، بسیاری از بازارهای مالی و سهام در سراسر جهان امیدوارند روابط اقتصادی میان آمریکا و چین بهبود یابد، ولی آینده ی این روابط مشخص نیست، زیرا تاکنون مناسبات اقتصادی میان این دو کشورِ قدرتمند اقتصادی، بسیار متزلزل و ناپایدار بوده است. مثلاً ممکن است دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با ارسال یک توئیت (به پایگاه اینترنتی توئیتر) بارِ دیگر آن (جنگ تجاری میان آمریکا و چین) را شعله ور کند.