• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۲۴۱۷۲
تاریخ انتشار: ۱۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۸
اجتماعی
در جلسه ساماندهی وضعیت کودکان کار و خیابان؛

ضرورت ایجاد سامانه الکترونیکی برای ارائه خدمت به کودکان کار

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی: سیاست‌های آسیب‌ساز که در جامعه وجود دارد ما را به این حجم از آسیب‌ها رسانده است

ضرورت ایجاد سامانه الکترونیکی برای ارائه خدمت به کودکان کاربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مسعودی فرید در جلسه ساماندهی وضعیت کودکان کار و خیابان با حضور سازمان‌های مردم نهاد و ان جی او‌ها به آیین نامه ساماندهی کودکان کار اشاره کرد و افزود: خرید و فروش کودکان مورد مهمی است که اکنون وجود دارد، با این کار جان بسیاری از کودکان در معرض خطر است.
وی به استقرار سازمان‌های مردم نهاد و NGO‌ها در محله‌های آسیب‌زا اشاره کرد و گفت: ما باید سامانه الکترونیکی برای ارائه خدمات تمام دستگاه‌های اجرایی به کودکان کار ایجاد کنیم، زیرا براساس آن تعامل دستگاه‌ها و قدرت چانه‌زنی آنان بالا می‌رود و این سامانه تولی‌گری هر بخش و دستگاه را در هر نقطه از تهران مشخص می‌کند.
مسعودی فرید افزود: کمیساریای عالی پناهندگان و همچنین سفارت‌های افغانستان، پاکستان و نهاد‌های انتظامی بهتر است به وضعیت کودکان کار اتباع بیگانه در کشور رسیدگی کنند، زیرا بحث قاچاق کودکان یکی از مهمترین مشکلات حال حاضر است که باید به آن رسیدگی شود و باید دید این افراد با همین روش زندگی در آینده چه وضعیتی خواهند داشت.
وی با بیان اینکه آیین‌نامه سال ۸۴ که اجرایی شد جای چندین دستگاه در آن خالی بود، گفت: در عمل ما این طرح را اجرا نکردیم و به اصلاح موارد موجود نپرداختیم لذا باید ساماندهی کودکان کار و خیابان در دستور کار قرار گیرد. بیش از ۴ سال است که اجرای طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان معطل مانده که اگر کاری نکنیم ۴ سال دیگر نیز اجرای این طرح طول خواهد کشید.
 
پیشنهاد طراحی سامانه الکترونیکی شناسایی کودکان کار و خیابان
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: پیشنهاد طراحی یک سامانه الکترونیکی برای شناسایی هویت کودکان کار و خیابان، خانواده‌ها و مشکلات آن‌ها را داده ایم.
حبیب الله مسعودی فرید در حاشیه جلسه مشترک سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی با تشکل‌های مردم نهاد در جمع خبرنگاران افزود: در خصوص موضوع کودکان کار و خیابان باید دو اقدام کلان انجام شود، یکی اینکه در سطح کلان و در درازمدت سیاست‌های فقرزدایی و پیشگیری از فقر مزمن کنار فقر حاد بایستی انجام شود تا ضرورت نباشد دیگر کودکی در خیابان باشند.
وی گفت: اقدام دوم این است که اگر می‌خواهیم به شکل فوریت این کار را در تهران و کلانشهر‌ها انجام دهیم پیشنهاد ما این است که باید نقشه‌ای از پراکنش بچه‌های کار و خیابان در شهر داشته باشیم و بر آن اساس با همکاری سازمان‌های مردم نهاد، مناطقی که این کودکان حضور دارند و محل زندگی آنها، فرایند جذب مددکاری اجتماعی فعال را داشته باشیم.
مسعودی فرید ادامه داد: در حقیقت بایستی مشخص شود که این کودکان از چه خانواده‌هایی هستند؟ آیا خانواده آن‌ها درگیر فقر و مشکل معیشتی است یا زن سرپرست خانوار، فرد معلول یا معتاد دارند و یا اینکه از کودک سودجویی و کودک استثمار می‌شود؟ و بر اساس آن، مداخلات خود را طراحی کنیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور به تهیه سامانه الکترونیکی برای شناسایی این کودکان اشاره کرد و گفت:: این سامانه الکترونیکی برای شناسایی کودکان کار و خیابان است، ممکن است بسیاری از آن‌ها هویت مشخصی نداشته باشد کما اینکه در تهران بیش از ۶۸ درصد کودکان کار غیر ایرانی و عمدتاً غیرمجاز هستند و در این راستا نیز لازم است که نهاد‌های ذیربط و نهاد‌های انتظامی در حوزه اتباع بیگانه و نهاد‌های بین المللی مانند کمیساریای عالی پناهندگان و وزارت خارجه در جلسات مبتنی بر عملکرد برای این موضوع راه حلی تبیین کنند، زیرا ممکن است بعضی از این کودکان به صورت قاچاق وارد کشور شده باشند و این لازم است که از جهت شأن و کرامت کودکان توجه ویژه‌ای به کودکانی غیر ایرانی که در کشور داشته باشیم.
وی افزود: اگر بتوانیم این کار را انجام دهیم و این سامانه طراحی شود با نقشه توزیع کودکان کارو همکاری تشکل‌های مردم نهاد با رویکرد مدیریت مورد به نتیجه خواهیم رسید.
مسعودی فرید افزود: رویکرد مدیریت مورد به این شکل است که از کودک شروع کرده و به خانواده او می‌رسیم. یعنی مشکلات خانواده آن‌ها بررسی و مداخله در خانواده طراحی می‌شود؛ بنابراین آیین نامه ساماندهی کودکان کار و خیابان مصوبه سال ۸۴ هیات دولت با این که ممکن است بعضی‌ها نواقصی به آن وارد کنند، اما نظر ما این است که همین آیین‌نامه برای اجرا کفایت می‌کند و می‌توانیم هم این آیین نامه را به عنوامن دستورالعمل اجرایی خود قرار دهیم و همه دستگاه‌ها نیز باید وظایف خود را ذیل آن انجام دهند.
وی گفت:: دیروز نیز جلسه‌ای با معاونت حقوق عامه دادستان کل داشتیم در آنجا نیز همین بحث مطرح شد و در آنجا مقرر شد که دستگاه‌ها و همه کسانی که در آیین‌نامه نقش دارند خیلی جدی‌تر نقش خود را ایفا کنند و ما گزارش خود را به همراه وزارت کار تهیه کنیم و گزارش کار را به استحضار دادستان برسانیم.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: معتقدیم که کودک کار و خیابان نباشد و آن را نبینیم، زیرا بین این دو موضوع هم تفاوت وجود دارد. به عبارت دیگر ما اعتقاد داریم که بودن مظاهر آسیب در شهر ممکن است چهره شهر را نازیبا کند، ولی اعتقاد اصلی ما این است که تنها از راه جذب کودکان و کار حرفه‌ای برای این کودکان و خانواده‌های آن‌ها و ساماندهی اساسی آن‌ها و توانمند کردن آن‌ها و خانواده‌های آن‌ها می‌توانیم در آینده شاهد نبودن این کودکان در خیابان‌ها باشیم و اولویت ما حمایت از این کودکان و خانواده‌های آنان است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
احتمال بازگشت وبا به انگلیس پس از ۱۲۵ سال
آغاز ۲۸ مین دوره مسابقات قهرمانی هاپکیدو کشور جام فجر انتخابی تیم ملی در رشت
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۴
کلنگ‌زنی ۴۲ میلیارد تومان پروژه با حضور معاون عمرانی استاندار
اعزام کاروان دانشجویان دانشگاه ملی مهارت به اردوی زیارتی راهیان نور
سفر معاون وزیر ارتباطات به برخوار و بررسی مشکلات ارتباطی شهرستان
تساوی سپیدرود و شکست بندرآستارا در تقابل با حریفان در لیگ دسته دوم فوتبال
ابراز خوشحالی مردم استان از بارش باران
برگزاری سیزدهمین سالگرد ارتحال آیت‌الله خوشوقت در تهران
تقدیر نماینده ولی فقیه در استان و استاندار گلستان از مردم برای حضور باشکوه در راهپیمایی ۲۲ بهمن
از ظهر شنبه: صدور هشدار دریایی سطح نارنجی
توزیع جهیزیه و تانکر آب در سرخه
برگزاری نشست نظارتی انتخابات شوراهای شهر و‌ روستا
حضور باشکوه مردم در جشن انقلاب؛ پاسخی محکم به جریان‌های بدخواه ایران
تقدیر مردم و خانواده‌های شهدا از حضور حماسی ملت در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
تاکید ایران و ترکیه بر توسعه همکاری‌های حمل‌ونقلی
الحاق یک دستگاه آمبولانس‌ به بیمارستان رازی ماهنشان
گرامیداشت یاد و نام شهدای فجرآفرین در گنبدکاووس
تداوم تندباد و بارش پراکنده در اصفهان
۲۲ بهمن تجلی گاه خروش و غیرت مردم کهگیلویه و بویراحمد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ استان‌ها (۵)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
لاریجانی: آمریکا تا حالا پیشنهاد مشخصی نداده است
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۱ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)