• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۵۷۲۲
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵
سیاسی » مجلس
لاریجانی:

امریکا در جلوگیری از صادرات نفت ایران موفق نبود

در نظر گرفتن سهمیه یک و نیم میلیون بشکه صادرات نفت در بودجه سال ۹۸ کاری عاقلانه است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی امروز با حضور در نشست کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 ضمن تشکر از اعضای کمیسیون، مسئولان سازمان برنامه و بودجه، دولت و مرکز پژوهش ها، گفت: امسال شرایط سختی از نظر بودجه داریم لذا تنظیم آن زمان زیادی از شما می برد، شما با دقت نظر شرایط کشور را لحاظ می کنید و برای حل مسائل تلاش دارید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از رئیس و اعضای کمیسیون تلفیق که در مصاحبه ها و بحث هایی که با مردم داشتند مخصوصا آقای مفتح به دلیل انعکاس پیام های آرامش بخش به جامعه تشکر می کنم.
لاریجانی ضمن تحسین برخی اقدامات کمیسیون تلفیق بودجه، اظهار داشت: در زمینه سقف صادرات نفت که آن را یک میلیون و 500 هزار بشکه در روز لحاظ کردید به نظر بنده کار عاقلانه ای است البته ممکن است برخی اطلاعات به شما برسد و یا برخی مسئولان یا افرادی که صاحب تریبون هستند مطالبی منتقل شود که گاهی دشمن از آن سوءاستفاده می کند اما به نظر بنده با واقعیت انطباق ندارد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی گفت: آمریکا در نظر داشت میزان صادرات نفت ما را به صفر برساند اما موفق نشد و شکست خورد و به هرحال نفت ما به فروش می رسد و با همسایگان ارتباط اقتصادی خوبی داریم حتی زمانی که تحریم نبود قیمت نفت تلاطم پیدا می کرد این اشکال از بودجه متکی ما به نفت است به خاطر دارید زمانی کل بودجه ما از درآمد نفتی 7 میلیارد دلار بود و با همان سختی کشور را اداره می کردیم.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور با بیان اینکه همه مسائل مربوط به تحریم ها نیست، عنوان کرد: به دست خودمان نباید شرایط را تفسیر کنیم، از این رو تصمیم شما برای صادرات یک و نیم میلیون بشکه نفت را عاقلانه و درست می دانم.
لاریجانی با اشاره به نکاتی که مقام معظم رهبری درباره بودجه سال 98 داشتند، اظهار داشت: در شورای هماهنگی سران قوا نیز در مورد این نکات بحث کردیم، براساس تاکیدات ایشان بودجه باید براساس شرایط تحریمی باشد، دوستان در سازمان برنامه و بودجه تلاش کردند تا حدودی این نکته لحاظ شود، در همه بخش ها این اتفاق نیفتاد اما سقف بودجه را کاهش دادند.
وی ادامه داد: نکته مهم مقام معظم رهبری اصلاح ساختار بودجه، عدم وابستگی به نفت، افزایش اشتغال و رشد اقتصادی بدون نفت است. بخشی از این نکات در بودجه سازمان برنامه برای سال 98 تنظیم شد و مابقی در سال آینده صورت می گیرد.
رئیس مجلس تاکید کرد: برخی از مسائل در حوزه ساختار بودجه را شما ضمن بررسی بودجه می توانید اصلاح کنید تا بودجه متناسب با نیازهای کشور باشد، استنادات رهبری در این زمینه وجود دارد بنده هم به برخی نکات اشاره می کنم.
ارز صادرات باید به کشور برگردد
لاریجانی افزود: یک مسئله درباره صادرات است که کمیسیون تلفیق مصوبه ای درباره صادرات داشته است و آن این بود که ارز صادرات باید به کشور برگردد و اگر این اتفاق نیفتاد درصدی برای تنبیه لحاظ شد اما به نظر بنده تشویق نیز لازم است.
وی گفت: امسال در حوزه ارز تلاطم ایجاد شد، ضمن ایجاد مشکلات حُسنی نیز برای صادرات داشت چرا که زمینه برای صادرات را فراهم کرده بود، می توانیم از این مزیت استفاده کنیم و با در نظر گرفتن تشویق صادرات در بودجه سال آینده این حوزه را رونق دهیم البته سال گذشته این نکته در بودجه لحاظ شده بود اما ظاهرا در مسیر اجرا درست پیش نرفت، بنابراین انتظار می رود علاوه بر تنبیه برای تشویق نیز نکاتی در نظر گرفته شود.
رئیس مجلس با بیان اینکه نکته مهم دیگر اشتغال زایی است، گفت: ارزیابی ها نشان داده است که حوزه مسکن می تواند سرعت بیشتری به اشتغال بدهد بنابراین اگر حرکت درستی در مسکن ایجاد شود بخش های زیادی از صنایع کشور رونق پیدا می کنند.
لاریجانی افزود: به طور مثال اگر در بافت فرسوده بتوانیم کاری انجام دهیم به رونق مسکن و اشتغال منجر می شود، بنیاد مسکن در گذشته طرح هایی را به صورت پایلوت در منطقه آقای تاجگردون انجام داده است، بنده از نزدیک دیده ام آن ها خوب عمل کرده بودند.
رئیس قوه مقننه گفت: اگر بنیاد مسکن بتواند این کار را برای کل کشور پیشنهاد دهد، می تواند در سرعت بخشی به بخش مسکن اثرگذار باشد.
اگر دوستان برای بافت فرسوده تسهیلاتی در نظر بگیرند و این موضوع را در اختیار شهرداری ها قرار دهند می توان به نتایج خوبی دست پیدا کرد
وی با اشاره به ظرفیت بافت فرسوده بیان داشت: اگر دوستان برای بافت فرسوده تسهیلاتی در نظر بگیرند و این موضوع را در اختیار شهرداری ها قرار دهند می توان به نتایج خوبی دست پیدا کرد، تسهیلاتی مثل اوراق مشارکت اثرگذار خواهد بود، شهرداری ها می توانند بافت های فرسوده را خریداری، خیابان کشی و عرضه کنند، آن ها انگیزه لازم را برای این کار دارند.
لاریجانی اظهار داشت: نمونه چنین کارهایی در برخی شهرها موفقیت آمیز بود بنابراین باید از ظرفیت های شهرداری ها برای رونق بخشی به مسکن و اشتغال زایی استفاده کرد.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور بیان داشت: سرمایه گذاری در بخش اشتغال در زنجیره های مختلفی قابل تعریف است اما می خواهیم قسمتی که با توان کشور سازگاری دارد را توسعه دهیم، حوزه گردشگری و صنایع دستی از جمله این ظرفیت ها است، این حوزه سریع تر به اشتغال می رسد و با سرمایه گذاری اندک تری نتیجه بخش است.
وی گفت: ارائه تسهیلات ارزان قیمت به این صنعت می تواند اثرگذار باشد، نمونه های خوبی در این زمینه داشته ایم، امروز با توجه به اهمیت مسئله اشتغال به جای اینکه افراد از کمیته امداد پول بگیرند اجازه دهیم اشتغال زایی شود و خودشان زندگی بسازند.
سهم صنعت از تسهیلات مشخص شود
لاریجانی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری خرد افراد را سرپا نگه می دارد، عنوان کرد: عده ای از کارآفرینان برجسته کشور توصیه هایی برای شرایط اشتغال و سرپا نگه داشتن آن ارائه کرده اند، توصیه آن ها سرمایه در گردش در شرایط فعلی است از این رو پیشنهاد می کنم سهم صنعت از تسهیلات مشخص شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: غالبا بانک ها به سمت اموری می روند که تسهیلاتشان زودتر بر می گردد نکته دیگر این است که برخی بانک ها به صنعت توجه خاص دارند مثل بانک توسعه و صنعت اما سرمایه آن ها کم است، پیشنهاداتی وجود دارد برای افزایش سرمایه بانک ها تا بتوانند در حوزه صنعت سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به تئوری حسین زاده بحرینی درباره اصلاح بانک ها، گفت: وی تئوری ای در مورد بانک ها دارند که اگر محقق می شد در این شرایط می توانست به کشور کمک کند ولی حالا آن قانون نشده است، در شورای هماهنگی سران قوا نیز اصلاح بانک ها مطرح است که یکی از موضوعات آن حل مسئله سرمایه بانک ها است.
لاریجانی پیشنهاد کرد: بسته پیشنهادی کارخانه داران برای بهبود شرایط موثر است چرا که می تواند به بخش صنعت کمک کند.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور با بیان اینکه اشتغال یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری است، گفت: بسته ای را تهیه کنید تا بعد از تلاش شما برای تدوین بودجه مشخص شود این قانون چه جهتی دارد و به چه بخش هایی بیشتر توجه کرده است.
حلقه های مفقوده ای وجود دارد که اگر روی آن سرمایه گذاری کنیم وابستگی به خارج حل می شود
لاریجانی با اشاره به گزارش مرکز پژوهش ها عنوان کرد: در این گزارش زنجیره های مختلف تولید به روشنی مشخص شده و میزان وابستگی تولید به خارج بیان شده است، در اکثر موارد تولید وابستگی هایی وجود دارد که وقتی به آن دقت می کنیم مشخص می شود حلقه های مفقوده ای وجود دارد که اگر روی آن سرمایه گذاری کنیم وابستگی به خارج حل می شود.
وی گفت: به طور مثال در خودروسازی چند قلم جنس اگر مورد توجه قرار گیرد وابستگی خودروهای پر تیراژ حل می شود.
رئیس قوه مقننه با اشاره به رونق فناوری در کشور، گفت: شرکت هایی که آقای ستاری در حوزه فناوری رونق داد به نظر مجموعه های خوبی هستند که می توانند روی حلقه های مفقوده در تولید متمرکز شوند و برای صنعت راه حل ارائه کنند.
رئیس مجلس با اشاره به اهمیت فعالیت دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌ها در همه دنیا بر اساس نیازهای کشور پژوهش می‌کنند اما چون در کشور ما همه مسائل به نفت وابسته شده است، این نکته در دانشگاه‌ها رعایت نمی‌شود، شما باید به آنها جهت دهید، از دو بعد می‌توانید در بودجه عمل کنید.
وی ادامه داد: اگر شرکت‌های تولیدی نیازهای تحقیقاتی و توسعه‌ای خود را به خصوص در زمینه R&D به دانشگاه‌ها رجوع کنند، می‌توان این کار را بخشی از هزینه‌های مالیاتی یا جزء مالیات‌هایشان محسوب کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: از طرف دیگر می‌توان تسهیلاتی قائل شد تا دانشگاه‌ها به سمت نیازهای کشور بروند تا زمینه استقلال اقتصادی دانشگاه‌ها فراهم شوند و از سویی به سمت نیازهای تولیدی کشور بروند.
لاریجانی با اشاره به صندوق‌های بازنشستگی عنوان کرد: هم در مرکز پژوهش‌ها و هم در دولت تحرکات خوبی در این زمینه انجام شد. مرحوم نوربخش سال گذشته بسته‌ای را آماده کرده بود تا بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی برطرف شود هر چند که در میزان بدهی اختلاف نظر وجود دارد ولی در اصل بدهی که رقم درشتی است شکی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در سایر صندوق‌ها وضع متفاوت‌تر است، گفت: سال گذشته از طریق امتیازها، شرکت‌ها و زمینه‌ها شرایط برای پرداخت بدهی لحاظ شده بود، خواهش می‌کنم به این موضوع اهتمام داشته باشید چرا که اگر در شرایط فعلی فکری برای بدهی‌ها نکنیم اصلاح آن در سال‌های بعد سخت‌تر می‌شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سهم زیادی از بودجه کشور صرف همین امور می‌شود، بیان داشت: به نظر می‌رسد امسال دولت درست عمل نکرد در حالی که می‌توانست بخشی از بدهی‌ها به صندوق‌ها را بدهد، به نظر می رسد چون متولی نداشت دولت در این زمینه خوب کار نکرد.
بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی پرداخت شود
لاریجانی توصیه کرد: یک تبصره در این زمینه لحاظ کنید تا از شرکت‌ها امتیازها و امکانات مختلف، بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی پرداخت شود و متولی آن را وزیر اقتصاد بگذارید با این کار می‌توانید بدهی صندوق‌ها را پرداخت و در صورت عدم اجرا وزیر را بازخواست کرد.
وی در بخش دیگر به اهمیت توسعه خطوط ریلی اشاره کرد و عنوان کرد: اگر راه‌آهن شرق به غرب و شمال به جنوب در بخش‌هایی کامل شود می‌توان به سرمایه‌های زیادی از طریق ترانزیت دست پیدا کنیم، سال گذشته اجازه‌ای دریافت شد تا از صندوق توسعه ملی در صورت استفاده از فاینانس 15 درصد سرمایه‌گذاری پرداخت شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امسال نیز تلاش می‌کنیم این کار صورت گیرد، شما جای پای آن را در بودجه بگذارید تا دوستان در راه آهن بتوانند آن را انجام دهند اما به نظر می رسد کار مهمی در زمینه توسعه خطوط ریلی انجام نشده است چرا که گزارش عمیقی در این زمینه دریافت نکرده ایم.
لاریجانی تأکید کرد: اگر مجدد در قانون لحاظ شود و وزیر راه و شهرسازی را مکلف کنیم می‌توانیم توسعه راه آهن را انجام دهیم و صندوق توسعه ملی برای حل باقی مشکلات برداشت کنیم این کار می‌تواند به شرایط فعلی کشور کمک کند.
وی با تأکید بر کوچک و چابک شدن دولت گفت: در قانون برنامه ششم توسعه دولت باید در سال اول 5 درصد دولت را کوچک می‌کرد تا در پایان سال برنامه ششم توسعه دولت 15 درصد کوچک شود. من فکر می‌کنم در این زمینه کارهایی صورت گرفته اما شاید لازم است اختیارات به همراه الزامات به شورای عالی اداری و یا در صورت تردید به شورای هماهنگی قوا بدهید تا بتوانند بخش‌های موازی را ادغام کنند، قبول کنید حجم دولت فربه است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: با این حجم دولت وقتی می‌خواهیم دور این میز در مورد بودجه تصمیم بگیریم نمی‌توانیم اعتبارات را به صورت تولید و اشتغال سوق دهیم، یک جا باید این کار کلید زده شود، برخی موارد هزینه‌بر نیست، فقط باید الزامات را در نظر بگیریم چون در قانون برنامه ششم توسعه این مورد آمده است.
بسیاری از مفاسد که در کشور وجود دارد و گاهاً شاهد هستیم کسی برای سرمایه‌گذاری دو سال سرگردان است با دولت الکترونیک برطرف می‌شود
لاریجانی با اشاره به اهمیت دولت الکترونیک بیان داشت: بسیاری از مفاسد که در کشور وجود دارد و گاهاً شاهد هستیم کسی برای سرمایه‌گذاری دو سال سرگردان است با دولت الکترونیک برطرف می‌شود، بنده بازدید از وزارت ارتباطات داشته‌ام، زیرساخت‌ها فراهم شده، در هر دستگاه در قوه مجریه بیش از 70 درصد کارها انجام شده است و تنها باید این موارد به هم مرتبط شوند.
وی گفت: شما الزام کنید دولت در سال آینده، دولت الکترونیک را عملیاتی کند، این کار بسیار برای مردم گشایش دارد و از سوی دیگر هزینه‌ای ندارد. از معاونت استخدامی سوال کنید چه چیزهایی لازم دارند تا در لایحه بودجه در نظر بگیرید، این کار می‌تواند در مبارزه با فساد و شفافیت اثرگذار باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مقام معظم رهبری به موضوع دیگری که تأکید داشتند شبکه ملی اطلاعات بود، در شورای عالی فضای مجازی مفصل در این زمینه بحث شد. می‌توانید از دبیر شورای عالی مجازی بخواهید توضیحاتی در این باره ارائه کنند، این شبکه می‌تواند بسیاری از نگرانی ‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد را برطرف کند. اینکه تنها در رسانه‌ها دغدغه گفته شود اما راه‌حل ارائه نشود درست نیست.
لاریجانی با تشکر از اعضای کمیسیون تلفیق بودجه در زمینه ورود به بودجه شرکت‌های دولتی عنوان کرد: بودجه شرکت‌های دولتی در سال‌های گذشته به درستی بررسی نمی‌شد ورود کمیسیون تلفیق به آن شروع خوب و مفیدی است.
وی با اشاره به ماده (29) قانون برنامه ششم توسعه اظهار داشت: یک کار آرامش‌بخش که پرهزینه نیست، ثبت دریافت حقوق مدیران بر روی سایت‌ است، باید مجموعه شرکت‌های دولتی نیز جزو آن قرار گیرد، این قانون در برنامه ششم توسعه آمده است. دولت کارها را شروع کرده اما کامل نشده است، شما الزام کنید تا کامل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اصلاح بودجه بخش فرهنگی گفت: حوزه دینی و بخش‌های دیگر نیاز به اصلاح دارند، کمیسیون فرهنگی در این زمینه نیز گزارشی داشته، بودجه فرهنگستان‌ها رقمی ندارد، کاهش بودجه آنها کار درستی نیست، آنها کارهای عمیق و درازمدتی را دنبال می‌کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت ، شهر بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
تأکید رئیس جمهور بر اهمیت مسئولیت‌پذیری و اصلاح رفتار مدیریتی
یک طلا، دو نقره و یک برنز در کوراش به ایران رسید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
هم‌اندیشی طلاب و بانوان زنجانی با محوریت بصیرت فاطمی
نخستین دوره آموزشی هفتمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در زنجان
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
ساپینتو: از تساوی ناامید هستم؛ کارمان به اما و اگر کشیده
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)