قطر با هماهنگی سازمان ملل کمک های خود را به مردم غزه ارائه می کند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، قطر روز جمعه اعلام کرد طرح جدیدی را برای کمک رسانی به غزه در پیش خواهد گرفت.
این مطلب پس از آن بیان شد که حماس به علت شرایط غیرقابل قبول تعیین شده توسط اسرائیل، با انتقال کمک ها مخالفت کرد. محمد العمادی، سفیر قطر در نوار غزه، اعلام کرد کشورش هم اکنون با هماهنگی کامل سازمان ملل متحد، میلیون ها دلار در اختیار طرح های بشردوستانه قرار خواهد داد. وی در گفتگو با خبرنگاران در شهر غزه اعلام کرد نخستین بسته از توافقات، به ارزش 20 میلیون دلار، روز دوشنبه با سازمان ملل امضا خواهد شد.
جزئیات این طرح هنوز مشخص نشده و سازمان ملل هنوز در این خصوص اظهار نظر نکرده است. براساس توافق غیررسمی که ماه نوامبر حاصل شد، قرار بود کمک های قطر به ارزش 90 میلیون دلار در شش بخش ماهانه در اختیار حماس قرار گیرد. دو بخش 15 میلیون دلاری تاکنون به حماس تحویل داده شده است ولی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل جلوی سومین بخش را، که قرار بود این هفته پرداخت شود، گرفت. نتانیاهو این تصمیم را پس از دو مورد تیراندازی در امتداد مرز غزه-فلسطین اشغالی گرفت. ارسال کمک ها به اجازه اسرائیل نیاز دارد زیرا این پول باید از طریق فلسطین اشغالی انتقال داده شود.
مقامات در نهایت با انتقال پول موافقت کردند ولی حماس روز پنجشنبه اعلام کرد این مبلغ را نمی پذیرد زیرا اسرائیل شروطی را افزوده است که توافق ماه نوامبر آن را دربر نمی گیرد. پس از ماه ها خشونت، اسرائیل و حماس ماه نوامبر بر سر آتش بس به میانجیگری مصر توافق کردند. براساس این توافق، قرار بود قطر در ازای برقراری آرامش نسبی در مرز، حقوق کارکندان حماس را پرداخت و به مردم فقیر غزه کمک کند.