• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۹۵۳۶
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۳
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
در همایش پویش ملی مبارزه با سرطان؛

تدوین راهنمای بالینی بومی برای سرطان‌های شایع در کشور

معاون درمان وزارت بهداشت: برای نخستین بار در کشور برای دارو‌های پرهزینه سرطان و سرطان‌های شایع، راهنما‌های بالینی و استاندارد‌های خدمت را به صورت بومی تدوین و ابلاغ کرده ایم

تدوین راهنمای بالینی بومی برای سرطان‌های شایع در کشوربه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دکتر قاسم جان بابایی در همایش پویش ملی مبارزه با سرطان و افتتاح همزمان مراکز پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان گفت‌: با آغاز طرح تحول سلامت در حوزه درمان سرطان، اقدامات خوبی در راستای حمایت از بیماران انجام شده است و برای بیماران سرپایی و بیماران بستری در حوزه سرطان، بسته‌های حمایتی تدوین و اجرا شد و بسیاری از هزینه‌ها در قالب برنامه تحول تامین شد.

وی افزود: اقدامات زیربنایی و ساخت مراکز تشخیص و درمان سرطان نیز از ابتدای طرح تحول سلامت مورد توجه قرار گرفت؛ چراکه مردم نیاز به درمان مناسب داشتند. بر این اساس، ساخت مراکز سرطان در سه تیپ آغاز و سیاست گذاری‌های لازم انجام شد. اکنون نیز در برخی از استان‌ها مراکز تیپ یک که بحث پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان را دنبال می‌کنند، ایجاد شده است و در برخی از استان‌ها نیز مراکز تیپ سه شکل گرفته است.

دکتر جان بابایی با اشاره به اینکه سیمای سرطان به سمت سرطان‌های قابل پیشگیری در حال حرکت است، گفت: بنابراین هدف گذاری ما برای ایجاد مراکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان مناسب بوده است، در این راستا یکی از مهمترین سیاست‌های ما استانداردسازی خدمات سرطان، مدیریت منابع این حوزه، توسعه شبکه ارائه خدمت، توسعه نیروی انسانی و ثبت اطلاعات سرطان بوده است.

معاون درمان وزارت بهداشت افزود: در عین حال برای نخستین بار در کشور برای دارو‌های پرهزینه سرطان و سرطان‌های شایع، راهنما‌های بالینی و استاندارد‌های خدمت را به صورت بومی تدوین و ابلاغ کرده ایم و بر این اساس، منابع به خوبی هم، ذخیره شده است. در این زمینه برای سرطان‌های شایع از جمله سرطان معده، روده بزرگ، ریه و سینه نیز راهنمای بالینی بومی تدوین شده است.

جان بابایی گفت: یکی دیگر از اقدامات ما مدیریت مراکز شیمی درمانی بود، به طوری که اکنون براساس استاندارد‌های وزارت بهداشت به مراکز شیمی درمانی مجوز جدید داده می‌شود و مراکزی که استاندارد‌های لازم را ندارند، اجازه شیمی درمانی نخواهند داشت. اکنون تمام مراکز شیمی درمانی کد شناسه دریافت کرده و در حال رصد و پیگیری هستند. همچنین دستورالعملی برای شیمی درمانی با رعایت اصول بیمار، اصول تهیه دارو و اصول کارکنان تدوین شده و در دست اجرا است.

وی درخصوص تأسیس مراکز حمایتی و طب تسکینی در حوزه سرطان افزود: خوشبختانه از پارسال آموزش‌هایی در زمینه طب تسکینی آغاز شده است و ۲۰ مرکز را آموزش داده ایم و امیدواریم که در سال ۹۸ طب تسکینی و حمایتی در حوزه سرطان که مغفول باقی مانده است، پر رنگ‌تر شود.

جان بابایی گفت: همچنین سند توسعه ملی سرطان را که تدوین شده بود، ابلاغ کردیم؛ در عین حال، مدیریت اطلاعات در این حوزه یکی از مهمترین اقداماتی بود که از زمان دکتر آقاجانی آغاز شد و تاکنون ادامه دارد.

وی افزود: سامانه‌ای هم در این زمینه ایجاد شد که دارای اطلاعات برخط پاتولوژی و ثبت الکترونیکی نسخ بوده و داروخانه‌ها و بیمه‌ها هم، براساس این سامانه نسخه پیچی می‌کنند تا هزینه‌های سرطان مدیریت شوند.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پایان با اشاره به بهره برداری از ۷۵ مرکز پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان، گفت: باید توجه کرد که نیمی از سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند و ما می‌توانیم با استفاده از این مراکز ۶۰ درصد جمعیت کشور را در این مراکز دولتی غربالگری کنیم و امیدوارم تا سال آینده در کل کشور این اقدام صورت گیرد و همان طور که سیمای سرطان در حال تغییر است، بتوانیم هزینه‌های سلامت ناشی از سرطان را کاهش داده و عمر مردم را بیشتر کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بهره برداری از دو طرح نیروگاه خورشیدی در قم
پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه تأمین آب شرب رابر از سد شهیدان امیرتیموری
به مناسبت دهه مبارک فجر مسابقات ورزشی در رشته‌های مختلف برای کارکنان صدا و سیما برگزار شد.
هدفگذاری بخش درمان استان؛ بی‌نیازی بیماران از مراجعه به سایر استان‌ها است
بازرسی از داروخانه‌های دولتی و خصوصی توسط معاونت غذا و دارو در زنجان
رویکرد مردم‌ محوری عامل توفیقات دولت در آذربایجان شرقی
رونمایی از ماشین‌آلات دهیاری‌های و افتتاح پروژه‌های برق‌رسانی
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان، ۱۹ بهمن ۱۴۰۴
کشف بیش از دو هزار لیتر سوخت قاچاق در پلدختر
استان زنجان جزو سه استان پیشرو کشور
تشریح نتایج طرح ارتقاء امنیت اجتماعی شهرستان کرمان
زخمی تازه از جلاد‌های آشنا
افزایش مشارکت مردمی در توسعه اماکن متبرکه در سراسر کشور
خرید ۴ میلیارد ریال پسته با وجوه حاصل از فریب و کلاهبرداری
تداوم افتتاح طرح‌های عمرانی در گیلان در هشتمین روز دهه فجر
بسته خبر‌ی دهه فجر ۱۹ بهمن ۱۴۰۴ در چهارمحال و بختیاری
لیگ برتر تنیس روی میز؛ شکست سپاهان مقابل مناطق نفت‌خیز جنوب
فعالیت سامانه بارشی از امشب در گلستان
برگزاری دومین دوره مسابقه ملی کتابخوانی مجازی در زنجان
توسعه خوشه خرمای خوزستان با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی آغاز بارش باران از امشب، ۱۸ بهمن ماه در خراسان رضوی
حادثه کارخانه «طلای سفید» در گالیکش یک فوتی و دو مصدوم بجا گذاشت
بلوغ راهبردی ملت و نظام، در شناخت میدان نبرد جدید
آماده‌باش دستگاه‌های امدادی در پی هشدار نارنجی هواشناسی
تشریح نقش استان‌ها در پیشبرد شبکه ملی اطلاعات
آغاز عملیات اجرایی آزاد راه شیراز بوشهر
پیش بینی بارندگی در نیمه غربی کشور
ادامه فعالیت سامانه بارشی در فارس تا فردا
دادگاه رسیدگی به پرونده یکی از تروریست‌های مسلح بهارستان
عدالت‌ورزی باید در سبک زندگی مسئولان و کارگزاران تجلی یابد
باران در راه کرمان؛ سامانه‌ی بارشی قدرتمند تا دوشنبه مهمان استان است
افزایش ۴۰ درصدی بارش‌ها در کرمانشاه نسبت به میانگین بلندمدت
نام ۲ کشاورز زنجانی در فهرست کشاورزان نمونه زراعت کشور
باغ‌وحش هویزه با دستور قضایی مهر و موم شد
انتشار تصاویر سارقان طلاجات زنان سالخورده برای شناسایی مالباختگان
تحریم های جدید نفتی آمریکا علیه ایران  (۳ نظر)
پیام تسلیت نماینده ولی فقیه برای درگذشت باسابقه‌ترین امام جمعه کشور  (۱ نظر)
۱۰۴ مرکز آماده خرید و دریافت گندم از کشاورزان خوزستان  (۱ نظر)
۶۷ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
تقسیط هزینه صدور پروانه ساخت در شهرک پرنیان قم  (۱ نظر)
بازداشت ۱۱ عضو گروهک تروریستی پژاک در استان کرمانشاه  (۱ نظر)
ارز ترجیحی حذف نشده و به سبد کالای خانوار رفته است  (۱ نظر)
افتتاح طرحهای دهه فجر در استان کرمان  (۱ نظر)