• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۴۳۹۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۸
بین الملل » تحلیلی

غرب تلاش می کند با استفاده از مدل کودتا در ترکیه، مادورو را سرنگون کند

به گزارش خبرنگار سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک ؛ یک تحلیلگر ترکیه ای می گوید:« غرب تلاش می کند با استفاده از مدل کودتا در ترکیه، نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را سرنگون کند.»
اردوغان گوندوزپولات(Erdogan Gündüzpolat) رئیس انجمن توسعه امور تجاری ترکیه در آمریکا لاتین در گفتگویی اختصاصی با این خبرگزاری گفت غرب می خواهد رئیس جمهور قانونی ونزوئلا را با نقض همه معیارهای قانونی از طریق کودتا سرنگون کند. یعنی همان کاری که می خواست در ترکیه نیز انجام دهد.
وی درهمین باره افزود خوان گوایدو اکنون یک هفته است که در خیابان های کاراکاس سوگند ریاست جمهوری را ادا کرده و خود را رئیس جمهوری موقتی ونزوئلا، اعلام کرده است. حال آنکه نیکلاس مادورو اعلام کرده است آمریکا تلاش می کند در کشورش کودتا کند و به همین علت همه روابط دیپلماتیک خود را با آمریکا قطع کرده است.
رئیس انجمن توسعه امور تجاری ترکیه در آمریکای لاتین گفت غرب می خواهد نیکلاس مادورو، که به طور قانونی به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا انتخاب شده است با زیر پا گذاشتن همه معیارهای قانونی وحقوقی سرنگون کند. آنچه غرب در ونزوئلا، انجام می دهد کاملا غیرقانونی است و نیروهایی طرفدار غرب نیز در ونزوئلا، شکست خواهند خورد.
وی در تحلیل خود از اوضاع حاکم بر روابط کشورهای غربی با کشورهای منطقه خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین در طول تاریخ گفت وجهه غرب در خصوص رعایت قوانین بین المللی و حقوق بشر به هیچ وجه قابل دفاع نبوده است. از همه این مسائل که بگذریم اقدامات کشورهای غربی در متهم کردن رهبر کنونی کشوری مانند ونزوئلا که این چنین در سیاست های خود مستقل بوده است به نقض حقوق بشر اصلا قانع کننده نیست. غرب تنها به منافع خود فکر می کند و اصلا هم به فکر حقوق بشر نیست.
وی افزود غرب در نظر داشت این روش (سرنگون کردن قدرت قانونی در کشوری از طریق کودتا) را در ترکیه نیز اجرا کند و به همین علت کودتای ‏‏نظامی نافرجام ‏‏پانزدهم ‏ژوییه سال ‏‏‏2016 را در ترکیه‏ به راه انداخت.
این کارشناس افزود غرب قبلا تلاش کرده بود از طریق کودتا قدرت قانونی حاکم بر ترکیه را سرنگون کند. اما مردم و رئیس جمهور ما با اتکا به تجربیات گذشته مانع از موفقیت آنها در انجام این کار شدند. در واقع اکنون نیز کاری که غربی ها در نظر دارند در ونزوئلا، انجام دهد با کاری که می خواستند در ترکیه انجام دهند تفاوت زیادی ندارد.
اردوغان گوندوزپولات در ادامه بر وحدت مواضع مسکو و آنکارا درباره بحران ونزوئلا، تاکید کرد و گفت چشم انداز توسعه همکاری های روسیه و ترکیه در کشورهای آمریکای لاتین مانند خاورمیانه است.
گوندوزپولات افزود روابط روسیه با کشورهای آمریکای لاتین ریشه های تاریخی دارد. ترکیه نیز در سال های اخیر تلاش کرده است روابط اقتصادی- تجاری خود را با کشورهای این منطقه افزایش دهد. امروز آنکارا راهبرد روشنی در قبال کشورهای آمریکای لاتین در پیش گرفته است.
وی افزود به نظر من آنکارا و مسکو بر این باورند که باید همکاری های خود با کشورهای آمریکای لاتین را فزایش دهند. همان طوری که در خاورمیانه همکاری های خود را افزایش داده اند.
خوان گوایدو، رهبر مخالفان سیاسی در ونزوئلا که در تاریخ 22 ژانویه به موجب حکم دیوان عالی این کشور از سمت ریاست مجمع ملی ونزوئلا کنار گذاشته شد، در تاریخ 23 ژانویه خود را به عنوان "رئیس جمهور موقت" ونزوئلا اعلام کرد. در تاریخ 27 ژانویه امسال نیز کشورهای فرانسه، اسپانیا، آلمان، انگلیس و بلژیک اعلام کردند اگر نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، ظرف هشت روز انتخابات ریاست جمهوری را در این کشور برگزار نکند آنها خوان گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا، به رسمیت می شناسند. درخواستی که مادورو به آن عمل نکرد. مادورو آمریکا را به تلاش برای انجام کودتا در کشورش متهم و به همین علت روابط دیپلماتیک کاراکاس را با واشنگتن به طور کامل قطع کرد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
بازگشت پروازهای لوفت‌ هانزا به ایران
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
سفر هیئت عالی رتبه نیروی هوایی ارتش کشورمان به بلاروس
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)