• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۴۴۶۶۵
تاریخ انتشار: ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰
سیاسی » عمومی
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام

لزوم بهره گیری از ظرفیت‌های نخبگان در تصمیم گیری

بهره گیری بیشتر از ظرفیت مردم و نخبگان در تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌ها ضروری است

لزوم بهره گیری از ظرفیت‌های نخبگان در تصمیم گیریبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما محسن رضایی در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری با تبریک فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: یکی از دستاوردهای مهم انقلاب ما ارائه الگوی جدید حکمرانی در ایران و جهان است که برآمده از فرهنگ اسلام، انقلاب، تجارب تاریخی و سابقه حکومت اسلامی است.
وی با تاکید بر اینکه هر موضوعی برای شکوفا شدن نیاز به تجربه عملی و نظری دارد افزود: امروز در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هرچند دستاوردهای زیادی داشتیم اما اهداف زیادی هم داریم که نیاز به مشارکت بیشتر مردم و نخبگان در حکمرانی دارد.
رضایی با بیان اینکه باید درهای اداره کشور را به روی مردم و نخبگان باز کنیم گفت: اینکه مردم فقط دولتمردان را انتخاب کنند و بعد در خانه هایشان بنشینند جوابگو نیست و باید از ظرفیت مردم و نخبگان بعد از انتخابات هم استفاده شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر بعد از انتخابات دولت ، مجلس و مجلس خبرگان تشکیل شود اما مردم و نخبگان به کنار روند و نظاره گر شوند این حداقل بهره گیری از سرمایه های ملی کشور است و نقش مردم و نخبگان باید در اداره کشور بویژه در موضوعات اقتصادی بعد از انتخابات بیشتر شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه امروزه در سطح جهان چالش های جدی در زمینه حکمرانی وجود دارد افزود: دست های زیادی در انقلاب های فرانسه می بینیم ، بن بستی که در برگزیت انگلیس پیش آمده است و مردم آنجا بین هویت و اقتصاد دچار دوگانگی شدند.
امروز مشکلات غرب به خیابان ها کشیده شده است
رضایی گفت: چالش حکمروایی و دموکراسی در امریکا که به تعطیلی دولت آقای ترامپ در مقابل کنگره منجر شد به جایی کشیده شده است که آقای ترامپ هواپیمای نظامی را از رئیس کنگره می گیرد و امروز مشکلات غرب به خیابان ها کشیده شده است.
وی مهمترین مشکل در کشور را کارآمدی مطرح کرد و گفت: حکمروایی و کارآمدی مهمترین سوالی است که باید به آن پاسخ دهیم .
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هرچند طی 40 سال گذشته در تمامی زمینه ها پیشرفت داشته ایم و در برخی بخش ها پیشرفت های ما معجزه گونه و فوق العاده بوده اما در بخش های دیگر مثل اقتصاد دستاوردها در حد انتظارات مردم نبوده است.
رضایی با بیان اینکه توازن در پیشرفت ها وجود ندارد افزود: مثلا در حوزه موشکی به رغم تحریم ها پیشرفت ها چندین برابر خودروسازی بوده است که تحریم نشده بود.
وی اولین چالش در کارآمدی دوگانه عدم توازن را چالش پیوستگی دانست و گفت: تغییرات مکرر دولت ها و مجلس گاه در تضاد با فعالیت های قبلی هستند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مثلا 70 درصد نمایندگان مجلس معمولا در دوره های بعد عوض می شوند و دو سال طول می کشد تا به تجربه لازم دست یابند و در دولت هایی که جایگزین می شوند معمولا پیوستگی کارآمدساز بیشتر می شود.
رضایی چالش یکپارچگی، نگاه بخشی و تعارضات بین سازمانی را از دیگر مشکلات کارآمدی دوگانه یا عدم توازن در کارآمدی برشمرد و افزود: مشکلاتی که در مسائل ارزی و پول ملی ، تجارت و رفاه تامین اجتماعی مطرح می شود نمونه هایی از آن است.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا یک کمیته توسعه روستایی درست کردیم که 27 دستگاه کنار هم می آیند و بحث می کنند و این یک نمونه از چالش یکپارچه است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به چالش هویت، سیاست زدگی ، تحمیل قدرت اجرایی بر مولفه های دیگر حکمرانی اشاره کرد و گفت: پس از انتخابات معمولا اقلیت های انتخاباتی کنار می روند و یک ظرفیت عظیم کشور از کارآمدی کنار می ماند.
رضایی یکی از وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام را کارآمدی برشمرد و افزود: با نگاهی به سیر تاریخی وظایف این مجمع می بینیم که مجمع از حل اختلاف بین مجلس و شورای نگهبان امروز به سیاست گذاری و نظارت های راهبردی در اداره کشور رسیده است.
وی گفت: تاکنون 35 عنوان سیاست گذاری کلی شده که از این میزان فقط 20 درصد انتظارات تحقق یافته است که اگر تحقق پیدا می کرد امروز مشکلات اقتصادی نداشتیم.
رضایی افزود: پنج سال پیش سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ارائه شد که بیش از 20 درصد این سند تحقق پیدا نکرد که اگر به آن عمل می شد ما امروز وضعیت اقتصادی بهتری داشتیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه سیاست گذاری باید شفاف باشد تصریح کرد: ما امروز در مجمع از سیاست نویسی به سیاست گذاری و پیگیری و نظارت بر سیاست های رسیده ایم.
برخی می گویند مجمع به شورای نگهبان دوم تبدیل می شود و قانون گذاری می کند در حالی که ما براساس قانون اساسی عمل می کنیم و دنبال مجلس سنا هم نیستیم
رضایی گفت: برخی می گویند مجمع به شورای نگهبان دوم تبدیل می شود و قانون گذاری می کند در حالی که ما براساس قانون اساسی عمل می کنیم و دنبال مجلس سنا هم نیستیم.
وی تصریح کرد: سطح تعاملات دولت و مجلس با مجمع تشخیص مصلحت نظام باید افزایش یابد.
رضایی تعداد اعضای هیئت عالی نظارت مجمع را 15 نفر برشمرد و افزود: این هیئت بر اجرای سیاست های کلی نظام نظارت خواهد کرد.
پس از سخنرانی دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام از مجموعه ده سال پژوهش و تصمیم سازی اثرگذار و الگو سازی که گزارش عملکرد ده ساله پژوهشکده سیاست گذاری شریف بود رونمایی شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعزام تیم ترامپولین چهارمحال و بختیاری در مسابقات لیگ باشگاهی کشور
اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای راه اندازی تنها سینمای فریدونشهر
دوگانه سوز کردن رایگان خودروها در نزدیک‌ترین کارگاه به محل زندگی
پیش بینی برداشت ۳۰ هزار تن چغندر قند از اراضی دشت مغان
۷۲نفر از بانوان خادم اربعین حسینی در آذربایجان غربی تجلیل شدند
لزوم تسریع اجرای طرح‌های حوزه راهداری و جاده‌ای آغاجاری
رقابت حافظان و قاریان قرآن کریم در شیراز
یادواره ۶۵ شهید روستای رامشه و ۳۵ شهید دانش آموز جرقویه علیا
سردار شهید کاوه؛ فرمانده ای با استراتژی مهر
یک دل سیر، کاشت سیر در طارم! ۴۵۰ هکتار زیر کشت رفت
اجرای ۳۵ طرح هادی روستایی در تربت‌ حیدریه
برداشت بیش از ۸۰۰ تن دانه روغنی کنجد در آذربایجان‌غربی
جشنواره فیلم مقاومت، روایتی تمدنی از پدیده‌ای زنده در جهان معاصر
استقبال با شکوه از سوگواره تجسمی «کوچه‌های بنی‌هاشم»، در سیرجان
اجرای طرح آشکارسازی ناوگان سنگین در محل پلیس‌راه یزد - شیراز
راهیابی محمدمهدی غلامی به فینال ماده ۲۰۰ متر پروانه
کشف بیش از ۶۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در آب‌های آبادان
شمار مبتلایان به تب دنگی در هرمزگان به ۱۶۸ تَن رسید
مطالبات داروخانه‌های بوشهر از تأمین اجتماعی پرداخت شود
انعقاد تفاهم­نامه برای رمز نگاری حامل‌­های انرژی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
عراقچی: فعلا امکان مذاکره با آمریکا وجود ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)