دراستان کرمانشاه تدوین و اجرا میشود
۱۱ استاندارد بومی در حوزه صنایع دستی و کشاورزی
مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سال جاری ۱۷ مورد تدوین و ۵۰ مورد بازنگری استاندارد ملی توسط کارشناسان این اداره کل انجام شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکزکرمانشاه محمودرضا نیازی مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه گفت: به موجب قانون سازمان ملی
استاندارد ایران، تنها مرجع رسمی تعیین، تدوین، بروزرسانی و نشر استانداردهای ملی (رسمی) در کشور است.
نیازی خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از محصولات بومی استان کرمانشاه در حوزه صنایع دستی و کشاورزی، تا کنون ۱۱ استاندارد بومی از جمله استانداردهای زیرگیوه پارچه ای، گلیم هرسین، گیوه زنانه، دو مورد تنبور، نان برنجی، نان خرمایی، اسانس چویر (مورد استفاده در روغن حیوانی)، ارغوان بافی یا سبد، چاقوی سنتی کرند و جوانه نخود توسط کارشناسان اداره کل استاندارد کرمانشاه تدوین و اجرا شده است.
وی اعلام کرد: تا کنون دو واحد تولید کننده نان برنجی به عنوان برند استان کرمانشاه موفق به اخذ پروانه کاربرد علامت استاندارد از این اداره کل شده اند و تلاش داریم با راهنماییهای فنی و مشاورههای تخصصی اکثر واحدهای نان برنجی استان را تحت پوشش قرار داده تا فرآیند استانداردسازی آنها نیز انجام گیرد.
نیازی اضافه کرد: با به کارگیری این استانداردها، ضمن افزایش کیفیت محصولات بومی استان در جهت برند سازی و ارتقای سطح تولیدات این قبیل محصولات بتوانیم علاوه بر زنده نگهداشتن سنت نیاکان خود برای حفظ اشتغال و ایجاد تقاضا جهت تولید این محصولات گام برداریم.
طرح تقویت و توسعه نظام استاندارد، در بند ۲۴ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی مبنی بر افزایش پوشش استاندارد برای تمام محصولات داخلی و ترویج آن گام مهمی برای تحقق سیاستهایی کلی اقتصاد مقاومتی است.