پخش زنده
امروز: -
راعی : 2600 رشته قنات در استان وجود دارد که هم اکنون حدود 20 درصد از آب مصرفي بخش کشاورزي در استان را تامين مي کنند .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، دبير علمي اولين همايش ملي قنات ميراث ماندگار و آب افزود : در اين همايش که يکصد نفر از صاحب نظران ، کارشناسان و مسئولان بخش آب و قنات کشور حضور دارند شرکت کنندگان در خصوص ابعاد اجتماعي ، اقتصادي ،مديريتي و فني آب و قنات به بحث و گفتگو مي پردازند .
قدیری گفت: از مجموع 170 مقاله ارسالي به دبير خانه اين همايش 102 مقاله به صورت سخنراني و پوستر طي دو روز برپايي اين همايش در اردکان ارائه خواهد شد .
وی افزود: قنات و ميراث ماندگار، جاذبه ها و گردشگري پايدار ، قنات نماد مديريت مصرف آب و سازگاري با محيط ، ابعاد فني ، هنري و معماري قنات ، قنات و موضوع آينده نگري در بحث آب و مديريت مصرف آن از مهمترين محورهاي اين همايش است.
رئيس موسسه گنجينه ملي آب ايران در اين همايش از قنات بعنوان يکي از سازه هاي قديمي هيدروليکي آب که به دست ايرانيان ابداع شده است ياد کرد و گفت مديريت مصرف آب قنات امروز مهمترين الگو براي مديريت مصرف بويژه در بخش کشاورزي است که بايد آن را تبيين کنيم .
راعي با اشاره به وجود 41 هزار رشته قنات در کشور گفت از اين تعداد بيش از 2600 رشته قنات در استان يزد است که هم اکنون حدود 20 درصد از آب مصرفي بخش کشاورزي در استان را تامين مي کنند .
دکترپاپلي يزدي از پژوهشگران و نويسندگان حوزه آب و قنات هم در اين همايش همياري و مشارکت در بحث آب و مديريت آن را از درسهاي اجتماعي قنات برشمرد و گفت امروز بايد براي مديريت در مصرف آب ازآموزه هاي مهم قنات از جمله موضوع مديريت يکپارچه و سنتي آب و نحوه همياري و کمک در تامين آب درس بگيريم .
همچنين افتتاح اولين موزه قنات ايران با همکاري ميراث فرهنگي در يکي از قنات هاي قديمي اردکان از ديگر برنامه هاي جنبي اين همايش بود.
در اين همايش سخنرانان طي نشست ها و کارگاههاي تخصصي مقالات خود را در روز برپايي همايش ارائه خواهند کرد.
اولين همايش ملي قنات ميراث ماندگار و آب در دانشگاه پيام نور اردکان امروز آغاز بکار کرد .