انجام طرح مطالعاتی جمعیت محور مراقبت از دیابت در كيش
کارشناس مسئول واحد بیماریهای مرکز توسعه سلامت کیش گفت: دیابت یکی از شایعترین بیماریهای مزمن است و بر اساس تحقیقات تا سال ۲۰۳۰ میلادی، تعداد افراد مبتلا به این بیماری به بیش از ۵۵۰ میلیون نفر میرسد.

به گزارش
خبرگزاري صداوسيما مركز كيش، ابراهيم مرادي افزود :در راستای اجرای طرح پرسشگری جمعیت محور مراقبت دیابت در ایران DiaCare» این طرح در کیش به مدت 6 روز در منطقه صدف اجرا شد.
وي با اشاره به پایان اجرای طرح در زمینه دیابت،در کیش گفت: این مرکز نیز هماهنگی و پیگیری های واحد پیشگیری از بیماری های غیرواگیر و امور آزمایشگاه ها، و با همکاری یک تیم پرسشگری 4متشکل از سه خانم و یک مرد پرسشگر به همراه یک ناظر طی 6روز در منطقه صدف به اجرا در آمد.
مرادی افزود :313خانوار در این طرح بازدید شدند و12بیمار دیابتی شناسایی شد .
وي گفت: پرسشگران پس از مراجعه به درب منازل و بیماریابی دیابت نوع دو، طبق خوشه های تعیین شده پس از رضایت بیمار و توجیه طرح، پرسشگری مربوطه را انجام داده و کتابچه های پرسشگری حاوی 100سوال بررسی شد. و شاخص های تن سنجی اندازه گیری و ثبت شد.
مرادی افزود: از این تعداد نمونه خون و ادرار گرفته شد که به آزمایشگاه مرجع در تهران ارسال شد
وی با بیان اینکه، هدف از این مطالعه که «DiaCare» نام گرفته، بررسی وضعیت کنترل بیماری دیابت در ایران است، گفت: در این مطالعه متولدین 1323 لغایت اسفند 1326 مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار گرفتند.
مرادی افزود: هدف اصلی در این مطالعه بررسی وضعیت کنترل بیماری دیابت وعوارض ناشی از آن، دسترسی به خدمات و همچنین کیفیت زندگی بیماران دیابتی است.