• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۳۹۷۹
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵
سیاسی » امنیتی و دفاعی
سالگرد عروج شهید باکری

زندگینامه شهید معروف لشکر ۳۱ عاشورا در ۱۰ روایت

شهید حمید باکری از شهدای شاخص لشکر ۳۱ عاشورا است که در ششم اسفندماه سال ۶۲ در جریان عملیات خیبر به شهادت رسید.

زندگینامه شهید معروف لشکر ۳۱ عاشورا در ۱۰ روایتبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ششم اسفندماه سالروز شهادت یکی از نیرو‌های برجسته لشکر ۳۱ عاشورا است که سابقه مبارزاتی خود و خانواده اش در دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی نام او را به عنوان یکی از شهدای شاخص کشور به ویژه منطقه آذربایجان مشهور کرده است. «شهید حمید باکری» در عمر ۲۸ ساله خود در مقاطع مختلف زندگی موقعیت‌های مختلفی را تجربه کرد، همین ویژگی او باعث شد تا با دید بازی راه خود را انتخاب کند در ادامه زندگینامه این شهید را در ۱۰ روایت می‌خوانید.
۱- در اول آذرماه سال ۱۳۳۴ در میاندوآب به دنیا آمد او ششمین فرزند خانواده باکری‌ها بود که در ۲ سالگی مادرش را در یک حادثه تصادف از دست داد.
۲- تحصیلاتش را تا دیپلم در رشته ریاضی ادامه داد و بعد از اتمام دوره متوسطه به خدمت سربازی رفت. او به پیشنهاد برادرش مهدی به جای دانشگاه به سربازی رفت و در این دوران با راه‌های ارتباطی و مخفی موجود در مناطق مرزی عراق بیشتر آشنا شد.
۳- در دوران مدرسه، ساواک برادر بزرگترش علی را به جرم حمل اسلحه در بازگشت از سفر فرانسه دستگیر کرد و مدتی بعد به شهادت رساند. علی مهندس شیمی و استادیار دانشگاه صنعتی شریف بود و به نوعی اولین راهنمای حمید و مهدی در راه مبارزاتی محسوب می‌شد.
۴- بعد از اتمام سربازی در سال ۱۳۵۵ برای ادامه تحصیلات ابتدا به ترکیه رفت، اما با دیدن وضع نامناسب آنجا برای ثبت نام دانشگاه به آلمان اعزام شد. او ابتدا به ترکیه رفت و سپس در شهر آخن آلمان در منزل پسردایی خود ساکن شد و به کمک او از دانشگاه پذیرش گرفت.
۵- با عزیمت امام به پاریس حمید تنها یک هفته در کلاس هاس درس دانشگاه حاضر شد، او اکثر وقت خود را در مسجد هامبورگ می‌گذراند از این رو به پاریس رفت تا از نزدیک صحبت‌های امام (ره) را بشنود.
۶- با رفتن به پاریس گویی حمید مراد خویش را یافته بود. در پاریس ماموریتی جدید یافت، او عازم سوریه و لبنان شد تا دوره‌های نظامی جنگ‌های چریکی، روش‌های سازماندهی، شیوه ساختن بمب و ... را آموزش ببیند. در همین دوران شروع به حمل اسلحه کرد و سلاح‌ها را تا مرز ایران و ترکیه آورد. او با استفاده از طرح‌های چریکی کمر ضد انقلاب وابسته به استکبار را در منطقه شکست و در آزادسازی مهاباد، پیرانشهر، بانه و سنندج نقش به سزایی داشت.
۷- بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عضوت سپاه پاسداران ارومیه درآمد او از اعضای شورای مرکزی سپاه و از نیرو‌های واحد عملیات بود. بعد از مدتی به فرمان امام (ره) مبنی بر تشکیل بسیج، مسئولیت این کار را برعهده گرفت.
۸- با شروع جنگ تحمیلی در دی ماه سال ۵۹ به جبهه آبادان رفت، مدتی در آنجا بود و در اواخر همان سال به ارومیه بازگشت. او از مهره‌های کلیدی در عملیات‌های مسلم بن عقیل، والفجر ۱، ۲ و ۴ بود.
۹- سرانجام حمید باکری در تاریخ ششم اسفندماه سال ۶۲ در عملیات خیبر پس از ۲ روز جنگ شجاعانه به عنوان جانشین لشکر ۳۱ عاشورا شجاعانه و با تمام قوا برای حفظ پل مجنون جنگید و بر اثر اصابت ترکش به شهادت رسید.
۱۰- حمید باکری در وصیتنامه خود به موضوعی اشاره دارد که نگاه دقیق و آینده نگری این شهید را نشان می‌دهد، او نوشته است: دعا کنید که خداوند شهادت را نصیب شما کند که در غیر این صورت زمانی فرا می‌رسد که جنگ تمام می‌شود و رزمندگان سه دسته می‌شوند، دسته‌ای به مخالفت با گذشته خود بر می‌خیزند و از گذشته خود پشیمان‌اند، دسته‌ای راه بی تفاوتی را برمی گزینند و در زندگی مادی غرق می‌شوند و همه چیز را فراموش می‌کنند، دسته سوم به گذشته خود وفادار می‌مانند و احساس مسئولیت می‌کنند که از شدت غصه‌ها و مصائب دق خواهند کرد، پس از خدا بخواهید با وصال شهادت از عواقب زندگی بعد از جنگ در امان بمانید، چون عاقبت دو دسته اول ختم به خیر نخواهد شد و جز دسته سوم ماندن سخت و دشوار خواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرای طرح دورت بگردم یزد من با محوریت علمی آموزشی
پایان هفته دوم لیگ برتر تفنگ و تپانچه بانوان
بومی سازی داروی سرکوب‌کننده سیستم ایمنی
پخش زنده بسکتبال یورو لیگ و سریال «بازرس مورس» از قاب سیما
تأمین نهاده‌ها و تلاش برای حل کمبود سوخت کشاورزی
پیاده‌سازی ۳۵۰ ساعت صوتی از خاطرات شهدا در بردسکن
تاریخ جنگ تحمیلی؛ کتاب عزت و افتخار
عضویت ایران در هیئت مدیره کنوانسیون میناماتا در مورد جیوه
استقامت و وحدت کلمه، رمز پیروزی ملت ایران
امام جمعه شیراز: تنها راه پیشرفت، قدرتمند شدن کشور است
بسیج نیرو‌های کارگری و ده‌ها دستگاه ماشین آلات تخصصی خدمات شهری
عنوان سومی کشور از آن اسکیت بازان قمی
تصادف مرگبار خودرو با پل عابر در محور شاندیز-مشهد
ذات آمریکا و رژیم صهیونیستی قابل تغییر نیست
تولید باکیفیت و دانش همراه با تعهد، مسیر اقتدار ایران برابر دشمنان
اتحاد، انسجام و همبستگی رمز موفقیت امروز کشور
جهش علمی ایران حاصل امید و تلاش جوانان ایرانی
صرفه‌جویی و تغییر الگوی مصرف ، یکی از مصادیق حیاتی امر به معروف قلمداد می‌شود.
اجرای طرح نظارت ویژه بر کالا‌های سلامت‌محور در استان بوشهر 
تغییر از درون خود؛ منجر به آغاز تحول جامعه خواهد شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
داستان یک نردبان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
بیروت بدون مقاومت، به شهری بی‌دفاع بدل می‌شود
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)