• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۶۹۷۸۰
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۱
بین الملل » سیاسی
همراه با اسناد و اعترافات تکان دهنده؛

کوره آدم سوزي سرکنسول سعودي در استانبول

تصاویری از کوره آدم سوزی در خانه سرکنسول عربستان در استانبول پخش شد که گفته می شود جسد خاشقجی در اینجا سوزانده شده است.

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا ؛ پرونده قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار سعودي با کشف کوره آدم سوزي در خانه سرکنسول عربستان در استانبول ابعاد جديدي به خود گرفت.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

در همين حال شبکه تلویزیونی الجزیره تصاویری از کوره آدم سوزی در خانه سرکنسول عربستان در استانبول پخش و اعلام کرد جسد جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی پس از به قتل رسیدن در این کوره سوزانده شد.
الجزیره اعلام کرد در ادامه خبرهای مربوط به ترور جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی، تحقیقات شبکه الجزیره نشان می دهد نخستین تماس بین مقامات ترکیه ای و عربستانی پس از ناپدید شدن خاشقجی بین رئیس سازمان اطلاعات ترکیه و شاهزاده محمد بن سلمان ولیعهد عربستان صورت گرفته بود. رئیس سازمان اطلاعات ترکیه از بن سلمان خواست واقعیت ماجرایی را که برای خاشقجی روی داده است، مشخص کند.
ولیعهد عربستان خواسته رئیس سازمان اطلاعات ترکیه را به منزله تهدیدی دانست که پذیرفته نیست.
این تحقیقات همچنین برای نخستین بار تصاویری را از کوره ای در منزل محمد العتیبی سرکنسول عربستان در استانبول ارائه کرد. بر اساس تحقیقات ترکیه، از این کوره برای سوزاندن اجزای قطعه قطعه شده جسد خاشقجی استفاده شد.
مقامات ترکیه روشن بودن این کوره را طی سه روز، پس از ورود تیم حقیقت یاب و انتقال اجزای جسد خاشقجی به منزل سرکنسول عربستان رصد کردند.
این شبکه با پخش تصاویری از منزل سرکنسول عربستان و کوره در این منزل گزارش داد: این نخستین تصاویر از منزل سرکنسول عربستان در استانبول است.
بر اساس تحقیقات ترکیه، بخشی از اجزای قطعه قطعه شده جسد جمال خاشقجی سوزانده شده است.
قسمتی از برنامه «ما خفی اعظم (ناگفته ها بیشتر است)» با عنوان «جسد کجاست؟» به شکل اختصاصی این تصاویر را پخش کرد و این تصاویر توسط فردی که کوره را به خواسته مستقیم سرکنسول عربستان بنا کرد، تهیه شده است. این کوره چند ماه قبل از اجرای ترور جمال خاشقجی و به طور مشخص آوریل ماه، بر اساس ویژگی هایی خاصی ساخته شد. این برهه ای است که جمال خاشقجی سفر به استانبول را آغاز کرد.
الجزیره توانست به این شخص و شهادت وی که برای نخستین بار فاش می شود، دست یابد.
فردی که کوره را ساخته گفت: «العتیبی سرکنسول عربستان از ما خواست تنور پخت نان را بسازیم. ما مشغول کار شدیم که سرکنسول آمد و برگه ای درباره ویژگی های تنور به ما داد. وقتی ویژگی های آن را دیدم، گفتم این یک تنور معمولی نیست. بلکه کوره ای برای ذوب کردن و بسیار قدرتمند بود.
وی عصبانی شد و گفت تو کارت را انجام بده و بحث نکن.»
یکی از ویژگی های اصلی این کوره، این بود که سنگ آن، سفالین نباشد؛ بلکه از جنس بازالت باشد.
ما لوله های گاز را نصب کردیم. آمدند و نگاهی به آن انداختند. گفتند این لوله ها مناسب نیستند. به همین علت، آن لوله ها را تغییر دادیم؛ به طوری که کوره ای بسیار قدرتمند درست شد.»
گزارشگر این شبکه در ادامه گفت: تامر المسحال همکار ما در الجزیره توانست با اعضای تیم تحقیقات استانبول که وارد مقر کنسولگری و منزل سرکنسول شدند، دیدار کند.
اطلاعات حاکی از آن است که مقامات ترکیه ای روشن شدن کوره را در باغ منزل سرکنسول برای زمانی طولانی و طی سه روز رصد کردند؛ آن هم پس از آن که تیم ترور چمدان های حاوی اجزای قطعه قطعه شده جسد را از مقر کنسولگری به منزل سرکنسول منتقل کردند.
نکته قابل توجه این است که منزل سرکنسول روز ارتکاب جریمه، از یکی از رستوران های مشهور استانبول حدود چهل و پنج کیلوگرم گوشت درخواست کرده بود. مقامات ترکیه ای بر این باورند که این حجم از گوشت برای سرپوش گذاشتن بر سوزاندن اجزای جسد استفاده شده است.
از دیگر جزئیاتی که برنامه «ما خفی اعظم» به طور اختصاصی فاش کرد این است که پس از اجرای جنایت، تیم ویژه عربستانی، دیوارهای اتاق سرکنسولگر را رنگ آمیزی کردند؛ اتاقی که خاشقجی در آن کشته و جسد وی قطعه قطعه شد.
بر اساس اطلاعات، تیم تحقیقات کیفری ترکیه پس از نُه ساعت تحقیقات در داخل کنسولگری توانست رنگ جدید را کنار بزند و به آثار خون جمال خاشقجی روی دیوار دست یابد.
تحقیقات الجزیره فاش کرد نخستین تماس رسمی بین آنکارا و ریاض، شبی بود که جنایت روی داد. هاکان فیدان رئیس سازمان اطلاعات ترکیه در گفتگوی تلفنی با ولیعهد عربستانی، خواستار مشخص کردن سرنوشت جمال خاشقجی و پایان دادن به این پرونده شد؛ تا این قضیه بر روابط بین دو کشور تأثیر نگذارد.
بن سلمان ضمن مخالفت با این خواسته، آن را تهدیدی دانست که قابل پذیرفتن نیست و تماس تلفنی به این شکل پایان یافت.
تحقیقات الجزیره به طور اختصاصی، برخی مستندات و شهادت هایی را درباره جزئیات کشتن جمال خاشقجی و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر جنایت ارائه کرد.
همه این جزئیات که وحشیانه بودن جنایت را نشان می دهد، تأکیدی بر این موضوع است که ترور خاشقجی از طریق برنامه ریزی هماهنگ شده و منظم صورت گرفت. در حالی که جهان در انتظار پاسخ ریاض به این سئوال است که چه کسی دستور ترور یک روزنامه نگار، قطعه قطعه کردن جسد وی و سوزاندن آن را صادر کرده است؟

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اطعام فاطمی بیش از ۷ هزار نفر در روستا‌های محروم نیشابور
زهرا کریمی طلایی پوش شد
تمرکز بر هم‌افزایی علمی در حل مسائل زنان استان قم
هشدار زرد آلودگی هوا در سمنان تا پایان هفته
عزاداران خوزستانی‌ در مشایه فاطمی کوت‌عبدالله
جاری شدن سیره حضرت زهرا (س) در جامعه امروز
دستگاه ها مهارتهای لازم برای پیشگیری از غافلگیری هنگام وقوع بحران را کسب کنند
مهار آتش سوزی جنگلهای دیزمار آذربایجان شرقی
برگزاری نخستین تمرین تیم ملی فوتبال بانوان ایران
بهره برداری مرحله نخست آزادراه شهید سلیمانی تا پایان سال
کرمان شهری که حاج قاسم مکتب انقلاب اسلامی را به دنیا صادر کرد
طنين نوای فاطمی بانوان در سراسر گلستان
مهار و اطفاء چندآتش سوزی نقطه ای عرصه های منابع طبیعی گلستان
تجلیل از حماسه سازان بسیجی در بوانات
درخشش دختر پینگ پنگ باز ایرانی در بوندسلیگا دو آلمان
پایان لیگ ووشوی خلیج فارس کیش با معرفی قهرمانان
برپایی خیمه مادری در بیت الزهرای کرمان
اشراف ضربتی پلیس خرم‌آباد اوباش تحت تعقیب را به دام انداخت
طرح اصلاح نژاد دام‌های سبک کبودراهنگ
استقبال باشکوه ارمو از دو شهید گمنام دفاع مقدس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
آلودگی شدید هوا در تهران
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)