پخش زنده
امروز: -
رژیم صهیونیستی دوبلین پایتخت ایرلند را «پایتخت تحریم اسرائیل» می داند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از رأی الیوم ، مرکز پژوهشهای امنیت ملی رژیم صهیونیستی وابسته به دانشگاه تل آویو در بررسی از تصمیم اخیر پارلمانهای ایرلند و شیلی علیه این رژیم ابراز نگرانی و راهکارهایی را برای جلوگیری از سرایت این تصمیمات به کشورهای دیگر به ویژه اروپایی توصیه کرد.
روزنامه اینترنتی رأی الیوم که از لندن به روز می شود در مقاله ای به قلم زهیر اندراوس نوشت: پارلمانهای ایرلند و شیلی در ماههای اخیر اقدامات بی سابقه ای اتخاذ کرده اند که بر تجارت با شهرک های اسرائیلی در کرانه باختری محدودیت های گسترده ای برقرار می کند. با وجود آنکه تصمیمات آنها در این مرحله الزام آور نیست و تأثیر مستقیم آن محدود است اما پذیرفتن آنها نشان می دهد مشروعیت نداشتن شهرک های اسرائیلی از نظر بسیاری از طرفهای بین المللی در حال شدت گرفتن است و این طرف ها آمادگی دارند اقدامات ملموسی علیه آن اتخاذ کنند.
بر اساس پژوهشهای اسرائیل درباره تحریم آن و سلب مشروعیت از این رژیم، این گونه تصمیم ها و همچنین احتمال اقدام شورای حقوق بشر وابسته به سازمان ملل برای انتشار فهرست سیاه شامل برخی شرکت های فعال اسرائیلی و بین المللی در شهرکها، ممکن است به اتخاذ اقدامات احتمالی بیشتری بیانجامد که احتمالا بر موضع کلی و سیاسی جهانی در قبال رژیم اشغالگر اسرائیل و آزادی سیاسی آن برای فعالیت های بین المللی و حتی اقتصاد آن تأثیر منفی می گذارد.
پژوهش مرکز پژوهش های امنیت ملی وابسته به دانشگاه تل آویو نشان می دهد تصمیم های اخیر شیلی و ایرلند برای تحریم برخی کالاهای اسرائیلی که در شهرک های اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی تولید شده اند، زیان های زیادی برای بخش سیاسی رژیم اشغالگر در سطح بین المللی به دنبال خواهد داشت.
بر اساس این پژوهش، تل آویو در برابر تصمیم های بی سابقه ای قرار گرفته است که محدودیت های بیشتری بر روابط اقتصادی رژیم اشغالگر ایجاد می کند. این تصمیم ها همچنین بازیگران بیشتری از جهان را تشویق می کند که تحت تأثیر این تصمیم گیری ها قرار بگیرند و به اجرای اقداماتی مشابه آن روی آورند.
امیر فرگر پژوهشگر مرکز پژوهش های امنیت ملی در این پژوهش گفت این تصمیم ها از این بابت اهمیت دارند که زمان اعلام فهرست سیاه شرکت های اسرائیلی و بین المللی فعال در شهرک های کرانه باختری شورای حقوق بشر نزدیک است. همین قضیه موانع بیشتری را در برابر آزادی عمل سیاسی و دیپلماتیک اسرائیل قرار خواهد داد و چه بسا، به اقتصاد اسرائیل نیز آسیب وارد خواهد کرد.
این پژوهشگر همچنین افزود تل آویو به دلیل پیامدها و تبعات منفی این تصمیم ها، باید اقدامات پیشگیرانه ای برای کاستن از تأثیر آنها و جلوگیری از گسترش این گونه تصمیم ها در دیگر کشورها اتخاذ کند؛ زیرا پیش بینی می شود این گونه تصمیم ها، طرف های دیگری مانند اتحادیه اروپا را به صدور قوانین مشابه، تغییر سیاست های خود در قبال شهرک های اسرائیلی و جلوگیری از ادامه فعالیت های اقتصادی شرکت های اروپایی که در شهرک ها فعالیت می کنند، سوق دهد و چه بسا، علیه این شرکت ها که در طرح های شهرک سازی فعالیت دارند، تحریم هایی اعمال کند.
فرگر که در حوزه جنبش بایکوت اسرائیل تحقیقات انجام می دهد تأکید کرد نخستین کاری که باید در این راستا انجام شود ازسرگیری مذاکرات سیاسی با فلسطینیان یا دستکم، نشان دادن تمایل زیاد برای ازسرگیری مذاکرات با آنها است، به گونه ای که جامعه بین الملل را راضی کند. این کار به کاستن از حمایت ها از فراخوان های تحریم تل آویو منجر خواهد شد و تصمیم گیرندگان در کشورهایی که عرصه فراخوان های تحریم هستند، می توانند این گونه فراخوان ها را مهار کنند و مانع از افزایش آنها شوند.
فرگر که سال های زیادی به عنوان افسر مرکز اطلاعات نظامی اسرائیل (امان) فعالیت کرده بود افزود: دومین کاری که اسرائیل باید انجام دهد به ماهیت واکنش احتمالی اسرائیل به معامله قرن ( توطئه جدید آمریکا و صهیونیستها علیه آرمان فلسطین ) دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا مربوط می شود؛ به طوری که این قضیه بر روابط بین المللی با رژیم اشغالگر تأثیر زیادی خواهد گذاشت.
در این پژوهش آمده است سومین اقدام که اهمیت آن از نظر پژوهشگر، از اقدام های پیشین کمتر نیست، ارائه طرح های اقتصادی با فلسطینیان از طریق روند سیاسی یا بدون آن و تلاش برای ورود برخی طرف های بین المللی در این طرح ها است.
این پژوهشگر اسرائیلی در بیان چهارمین اقدام، خواستار افزایش فعالیت های اسرائیل برای مذاکره با دولت های ایرلند و شیلی به منظور تأثیرگذاری بر شوراهای پارلمانی آنها با هدف متوقف کردن اجرای این قوانین و جلوگیری از وضع دیگر قوانین مشابه شد.
از نظر این پژوهشگر، پنجمین اقدامی که اسرائیل باید اتخاذ کند، افزایش کانالهای تجارتی بین اسرائیل و اروپا است و این اقدام برای کاستن از آثار منفی این قوانین کافی است. ششمین اقدامی که این پژوهش به اتخاذ آن توصیه کرده است، بررسی میزان هماهنگی تصمیم های ایرلند و شیلی با توافق های بین المللی است که ایرلند، شیلی و اسرائیل امضا کرده اند و مانع از سیاست های تحریم اسرائیل می شود.
به گفته این پژوهشگر اسرائیلی هفتمین اقدام، جلوگیری از صدور قوانین جدید از طریق افزایش حضور اسرائیل در نهادهای اتحادیه اروپا، برای جلوگیری از وقوع هر گونه تغییر در سیاست های احتمالی در قبال شهرک های اسرائیل، آن هم تحت تاثیر تصمیم ایرلند است.
در پایان این پژوهش آمده است عمل نکردن اسرائیل به توصیه های این پژوهش، به تقویت این گونه تصمیم ها منجر خواهد شد؛ به گونه ای که به منزله نقطه آغازی برای اتخاذ تصمیم های قاطعانه تر و شدیدتر علیه اسرائیل خواهد بود.
رأی الیوم در پایان نوشت تل آویو دوبلین پایتخت ایرلند را «پایتخت تحریم اسرائیل» می داند و آن را به رهبری اجرای اقدامات علیه رژیم صهیونیستی در قاره اروپا به منظور سلب مشروعیت از آن و منزوی کردن اسرائیل در سطح بین المللی به علت سیاست های آن علیه فلسطینیان تلقی می کند.