• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۸۷۳۷۷
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۵
بین الملل » اروپا
با تجمع مقابل ساختمان نخست وزیری؛

اعتراض‌های مردمی در لندن به تداوم فروش سلاح به رژيم سعودي

معترضان با اشاره به تداوم فروش بمب و سلاح‌های انگلیسی به رژيم سعودي ادامه این روند را مشارکت بیشتر در کشتار مردم یمن توصیف کردند.

اعتراض‌های مردمی در لندن به تداوم فروش سلاح به رژيم سعودي

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شماری از مردم و فعالان حقوق بشر با تجمع مقابل ساختمان نخست وزیری انگلیس در لندن پایان دادن به حمایت‌های سیاسی و تسلیحاتی دولت از رژیم عربستان و توقف کشتار مردم یمن را خواستار شدند.
معترضان با اشاره به تداوم فروش بمب و سلاح‌های انگلیسی به عربستان از جمله سلاح‌هایی که سازمان‌های بین المللی تولید و فروش ان را ممنوع کرده همچون بمب‌های خوشه‌ای ادامه این روند را مشارکت بیشتر در کشتار مردم یمن توصیف کردند.
یک فعال حقوق بشر در اعتراض به تداوم فروش سلاح به عربستان گفت: دولت و مجلس بریتانیا پشتیبان حملات وحشیانه رژیم عربستان سعودی به یمنند، زیرا انان راه تداوم فروش سلاح به عربستان را باز گذاشته اند.
این شهروند انگلیسی افزود: رژیم عربستان در سایه این حمایت هاست که به کشتار مردم یمن ادامه می‌دهد.
یک شهروند دیگر انگلیسی در علت تداوم فروش سلاح به عربستان برغم مخالفت سازمان ملل و نهاد‌های حقوق بشری گفت:: دولت بریتانیا به فکر سرمایه داران و شرکت‌های بزرگ تولید سلاح است و از این راه درامد‌های زیادی کسب می‌کند.
وی افزود: تا یک حرکت مردمی گسترده شکل نگیرد فروش سلاح به رژیم عربستان و کشتار مردم یمن هم ادامه خواهد یافت.
مرکز قانونی برای حقوق و توسعه یمن همزمان با سالروز تجاوز عربستان به یمن اعلام کرد از آغاز این تجاور فقط حدود ۳۸ هزار غیر نظامی با بمب و سلاح به قتل رسیدند که بیشتر آنان زنان و کودکانند.
مخالفت با فروش سلاح و جنگ افزار‌های انگلیسی به عربستان مدتهاست در این کشور آغاز شده، اما نتوانسته است منجر به تغییر رویه دولت انگلیس شود.
بنا بر گزارش‌های منتشر شده دولت انگلیس پس از آمریکا بزرگترین تامین کننده جنگ افزار برای عربستان است.
دیروز نیز رهبران شماری از احزاب انگلیس تداوم فروش بمب و سلاح به عربستان و کشتار مردم یمن را شرم اور دانستند و پایان دادن به بحران فاجعه بار انسانی در یمن را خواستار شدند.
در نامه مخالفان حمایت تسلیحاتی لندن از ریاض آمده است دولت انگلیس نه تنها هیچج فشاری به عربستان برای توقف کشتار مردم یمن وارد نمی‌کند بلکه دیگر کشوره‌های اروپای همچون آلمان را که فروش سلاح به عربستان را متوقف کرده است به تداوم فروش سلاح تشویق می‌کند.
با اینکه سازمان ملل متحد و چندین نهاد و سازمان حقوق بشری توقف فروش سلاح به عربستا ن را خواستار شدند گزارش‌های منتشر شده در انگلیس از فروش حدود پنج میلیارد پوند جنگ افزار‌های انگلیسی به عربستان از آغاز تجاوز این کشور به یمن حکایت دارد.
رژیم عربستان با چراغ سبز امریکا و هم پیمانانش و به سرکردگی بن سلمان ولیعهد سعودی ششم فروردین سال ۱۳۹۴ به امید تسلط بریمن در مدت چند هفته تجاوز به این کشور را از زمین و هوا آغاز کرد.
جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس بتازگی در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه آلمان گفت" روابط راهبردی ما با عربستان سعودی، موجب نفوذ گسترده‌تر ما می‌شود و می‌تواند در یمن صلح برقرار کند.
فعالان ضد جنگ در انگلیس با انتقاد از این رویکرد گفتند: این استدلال شگفت آور وزیر خارجه انگلیس نشان می‌دهد، از منظر دولت انگلیس، برای دستیابی به صلح در یمن باید سلاح بیش تری به عربستان فروخت.
واکنش وزیر آلمانی نشان داد آلمان نیز که پس از آمریکا، انگلیس و فرانسه چهارمین کشور تامین کننده عمده سلاح‌های عربستان است، قانع نشده است.
(قطعات بخشی از جنگ افزار‌ها و سلاح‌هایی که انگلیس تولید می‌کند در آلمان ساخته می‌شود).
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در پاسخ گفت: " موضع دولت آلمان، تا زمانی که وضعیت در یمن تغییر نکند، نفروختن سلاح به عربستان سعودی است.
خی ورهوفستات (Guy Verhofstadt) عضو پارلمان اروپا و نخست وزیر سابق بلژیک هم گفت: انگلیس نیز باید همچون آلمان، هلند، دانمارک و فنلاند، فروش جنگ افزار به عربستان سعودی را به حالت تعلیق درآورد.
کشور‌های تولید کننده و صادر کننده سلاح میزان فروش سلاح خود را اعلام نمی‌کنند، بر این اساس میزان دقیق فروش سلاح به عربستان هم معلوم نیست و دولت‌های حامی رژیم سعودی نیزهیچ تمایلی به افشای میزان فروش سلاح به عربستان ندارند، اما یک موسسه به نام موسسه پژوهش‌های صلح بین المللی (SIPRI) که مقر ان در شهر استکلهم سوئد است با جمع اوری برخی اسناد و اظهارات مقامات اعلام کرد امریکا ۶۱ درصد، انگلیس ۲۳ درصد، فرانسه ۴ درصد و آلمان، حدود ۲ درصد از جنگ افزار‌های عربستان را تامین می‌کنند و اکنون بخشی از سلاح‌هایی که کشور‌های غربی به رژیم عربستان و امارات فروخته اند، به گزارش بی بی سی، به دست گروه‌های تررویستی همچون داعش رسیده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فراخوان یازدهمین کنگره ملی شعر بسیج در زنجان
ممنوعیت تردد مرزنشینان از مرز تمرچین
نایب قهرمانی ورزشکار کردستانی در مسابقات پاراگلایدر
امضای تفاهم نامه آبرسانی به ۹۰۰ روستای دارای تنش آبی در آذربایجان غربی
کاهش ذخایر آب سد‌های استان بوشهر
دانشجویان امروز، افسران جنگ نرم فردا هستند
آسمانی شدن مادر شهید والامقام حسینعلی جعفری
صعود کوهنوردان قمی به قله شیرباد «بام خراسان»
حمایت از نخبگان ، دغدغه مشترک همه مسئولان
گره ترافیکی حرم حضرت عبدالعظیم و بازار قدیم ری باز می‌شود
دعوت چهار کشتی گیر نونهال کردستانی به اردوی تیم ملی
گشایش نمایشگاه کوچه‌های بنی‌هاشم در دیزج‌دیز خوی
برگزاری مسابقات ورزش های الکترونیک
۷۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی در تدارک برگزاری انتخابات شورا‌ها
قاتل خاموش در میانه جان یک نفر را گرفت
اعلام ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته کتاب
دو خانه تاریخی دامغان به سرمایه‌گذار واگذار شد
آخرین قطعه لوله‌گذاری طرح انتقال آب به شهر‌های شمالی کرمان
مصدوم شدن 6 نفر در تصادف زنجیره‌ای اتوبان ذوب‌آهن
اعزام ۱۴۰۰ نفر از دانش آموزان آذربایجان غربی به مناطق عملیاتی جنوب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
استادی که هم درس اخلاق می‌دهد، هم هنر خوشنویسی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
صدور موافقت اصولی راه‌اندازی یک طرح گردشگری در چهارمحال و بختیاری
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۴ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)