• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۹۵۵۰۲
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۳
بین الملل » سیاسی
رسانه هاي غربي ارزيابي کردند؛

دوره پس از انتخابات در ترکیه فرصتی برای اصلاحات اقتصادی

خبرگزاري فرانسه در تحليلي دوره پس از انتخابات در ترکيه را فرصي براي اصلاحات اقتصادي در اين کشور خواند .

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما ؛ به نقل از خبرگزاری فرانسه از استانبول, پس از انتخابات شهرداری ها که هفته پیش در ترکیه برگزار شد, این کشور وارد دوره ای چهار ساله بدون انتخابات شد و رجب طیب اردوغان رئیس جهور این کشور وعده داد این دوره صرف اصلاحات اقتصادی می شود. 

اقتصاد ترکیه نخستین رکود خود را طی ده سال اخیر تجربه می کند, تورم سالانه به دلیل کاهش شدید ارزش لیر ترکیه به طور بی سابقه ای افزایش یافته است و بیکاری در ماه دسامبر به 13.5 درصد رسید که بالاترین میزان از سال دوهزار و ده است.
از دیدگاه تحلیلگران این وضعیت تاریک اقتصادی موجب شکست انتخاباتی حزب عدالت و توسعه اردوغان در انتخابات شهرداری ها در سی و یکم ماه مارس شد. طبق نتایج اولیه انتخابات مخالفان در آنکارا و استانبول به پیروزی دست یافتند.
حالا سرمایه گذاران انتظار دارند از سوی اردوغان به آنها اطمینان داده شود. موضع گیری های سیاسی نامتعارف و مناقشه با آمریکا بازارها را در این زمینه نگران کرده است.
لیر ترکیه همچنان بی ثبات است و تحلیل گران معتقدند رئیس جمهور باید تدابیر در جهت پشتیبانی از پول این کشور در کوتاه مدت و اصلاحات ساختاری اتخاذ کند که موجب ثبات اقتصادی در بلند مدت شود.
برات البیرک وزیر دارایی ترکیه اعلام کرد ترکیه وارد دوره ایجاد توازن اقتصادی می شود. وی قرار است روز چهارشنبه تدابیر اتخاذ شده در این زمینه را اعلام کند.
بنابر اعلام رسانه های ترکیه وی همچنین قرار است هفته آینده در واشنگتن با مسئولان صندوق بین المللی پول و بانک جهانی دیدار و گفتگو کند تا نقشه راه جدید اقتصادی ترکیه را اعلام کند.
آماندا اسلوات از موسسه بروکینگز می گوید از آنجایی که مشکلات اقتصادی در انتخاب بسیاری از رای دهندگان تاثیر داشت , اردوغان مجبور خواهد شد به مشکلات نهفته توجه نشان دهد. اما در این راه قدرت مانور محدودی دارد. دوره پس از انتخابات در ترکیه فرصتی برای اصلاحات اقتصادی در این کشور است
تولید ناخالص داخلی ترکیه پس از افزایش 7.4 درصدی در سال دوهزار و هفده در سال دوهزار و هجده تنها 2.6 درصد افزایش داشت. به ویژه کاهش 1.6 درصدی و 2.4 درصدی تولید ناخالص داخلی در دو دوره سه ماهه اخیر ترکیه را وارد رکود اقتصادی کرد.
در ماههای اخیر همچنین لیر ترکیه 30 درصد ارزش خود را در برابر دلار از دست داد که موجب تورم سالانه بیست درصدی شده است.
افزايش بدهي هاي شرکت هاي ترکيه از مهمترين نگراني هاي اقتصادي در اين کشور 

مایا سنوسی از آکسفورد اکنومیست می گوید به نظر می رسد مسئولان اقتصادی در سخنرانی های عمومی با لزوم اصلاحات موافق هستند اما در عمل آمار اخیر دولت ناچیز و ناکافی است. از همین رو مسئولان نه تنها باید بپذیرند مرتکب اشتباهاتی شده اند بلکه باید نشان دهند آماده اند تا رشد اقتصادی کوتاه مدت را برای افزایش شانس شکوفایی اقتصادی در بلند مدت قربانی کنند.
یکی از اصلی ترین نگرانی های اقتصاددانان افزایش بدهی های شرکت های ترکیه است. ریفات حصارچی اوغلو رئیس اتحادیه اتاق های بورس ترکیه روز جمعه اعلام کرد بدون انتخابات تا سال دوهزار و بیست و سه دوره ای آغاز می شود که فرصتی برای یافتن راه حل دائمی برای مشکلات ساختاری ماست.
دستان اردوغان از زمان اصلاحات قانونی اساسی سال دوهزار و هفده که به وی قدرت بیشتری اعطا کرد , برای اصلاحات باز است. اما یکی از نگرانی های عمده برای ناظران استقلال بانک مرکزی ترکیه است. بانک مرکزی ترکیه تحت فشار رئیس جمهور است که مخالفت خود را با افزایش نرخ بهره پنهان نمی کند. اگرچه این افزایش می تواند مانع از تورم شود.
یک هفته پیش از برگزاری انتخابات شهرداری در ترکیه لیر ترکیه با نوسانات قابل توجهی رو به رو بود که ناشی از نگرانی های بازار بود. بازار به بانک مرکزی ترکیه مظنون است که برای پشتیبانی از لیر ترکیه از ذخایر ارزی خود برداشت کرده است.
رئیس جمهور ترکیه هم بانک های سرمایه گذاری را هدف حمله قرار داد و این نوسانات اخیر لیر را به عملیات غرب برای تحت فشار قرار دادن ترکیه نسبت داد. یکی دیگر از مشکلات دیپلماتیک که به نظر می رسد ترکیه با آن رو به روست, فرضیه تحریم های آمریکا علیه ترکیه در صورت خرید سامانه ضد موشکی روسیه است که اردوغان می گوید در مورد آن کاملا قاطع است.
تیموتی اش از موسسه مدیریت دارایی های بلوبی می گوید البیرک باید روز چهارشنبه برنامه ای برای متقاعد کردن بازار و به ویژه خود ترک ها ارائه دهد. 
 
در همين حال ­خبرگزاری رویترز از استانبول در گزارشي مدعي شد شکست رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در انتخابات محلی در چند شهر این کشور امید سرمایه گذاران را برای انجام اصلاحات سخت در ترکیه که معتقدند برای ثبات اقتصادی این کشور لازم است، کاهش داده است. 
 
برات البیرق، وزیر دارایی ترکیه اصلاحات اقتصاد کشور را که دچار تورم بالا و کاهش ارزش پول این کشور شده است، احیا کند. 
نتایج اولیه انتخابات در ترکیه که یازدهم فروردین برگزار شد نشان داد که حزب عدالت و توسعه اردوغان که از سال 2002 تا کنون در قدرت است، کنترل خود را در آنکارا، پایتخت این کشور، و استانبول، مرکز تجاری آن، از دست داده است. حزب عدالت و توسعه خواستار بازشماری آرا در این دو شهر شده است.
برات البیرق، وزیر دارایی ترکیه قرار است این هفته برای سرمایه گذاران خارجی وحشت زده، اصلاحات ساختاری اعلام کند. وی امیدوار است این اصلاحات اقتصاد کشور را که دچار تورم بالا و کاهش ارزش پول این کشور شده است، احیا کند. خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه گفت این خبر روز چهارشنبه اعلام خواهد شد.
اردوغان که برای پیروزی در انتخابات مبارزات سختی را در پیش گرفته بود شب انتخابات گفت حزب عدالت و توسعه بر اقتصاد متمرکز خواهد بود. اما بسیاری از تحلیلگران درباره یک برنامه جامع برای اصلاحات به خصوص پس از انتخابات تردید دارند و نگرانند که این حزب به جای آن، اقدامات محرک کوتاه مدتی را در نظر بگیرد که در حل مشکلات ناموفق خواهد بود و حتی ممکن است نقاط ضعف را تشدید کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مصاف خیبر و استقلال تهران فردا در خرم‌آباد
ضرورت پرداخت تسهیلات برای دوگانه سوز کردن واحد‌های نانوایی شهرستان خرم‌آباد
اجرای طرح مایه کوبی یک میلیون رأس دام در پلدختر
اصفهان میزبان دانه‌های سفید برف می‌شود
استمرار فعالیت سامانه بارشی در سمنان
صدور گواهی حصر وراثت از ثبت احوال در استان سمنان
غیر حضوری شدن برخی مدارس در استان سمنان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۳ آذر ۱۴۰۴
سطح عمومی قیمت ها در لرستان کمتر از میانگین کشوری
ورزشی با قدمتی ۱۰۰ ساله در دنیا
دعوت ورزشکاران هوراندی به تیم ملی سرکل کبدی
تظاهرات صد‌ها فرانسوی در اعتراض به سیاست‌های دونالد ترامپ
حمایت از بانوان کارآفرین اولویت‌ وزارت جهاد کشاورزی
آمادگی ۱۵۰ مسجد لرستان برای میزبانی معتکفان
راهیابی نمایش خیابانی چهارمحال و بختیاری به جشنواره تئاتر
مهر و موم تعدادی واحد صنفی متخلف در آبادان
موفقیت فست فودهاي بومی مالزی در حذف برند‌های حامی رژیم صهیونی
حمایت از طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌های دانش بنیان اولویت دولت
حماس: رژیم صهیونیستی مسئول پیامد‌های نقض آتش بس است
هفته بارانی در خراسان شمالی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
امروز ؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
هشدار دیوان محاسبات کشور درباره افزایش زمان ترخیص کالا در گمرکات ایران
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)