• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۴۰۶۳
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۶
چهارمحال و بختیاری » اجتماعی
گزارش مکتوب...

ضرورت استفاده بهینه از پساب در صنایع فولادی چهارمحال و بختیاری

خشکسالی در سال های اخیر موجب صرفه جویی 31درصدی آب در شرکت فولاد سفیدشت چهارمحال و بختیاری شد و تا چهار ماه آینده با طرح انتقال پساب بروجن نیاز به آب زیرزمینی قطع می شود.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز چهارمحال و بختیاری، سازه های فولاد قد برافراشته در زمینی به مساحت 250هکتار بر پهنه سفیدشت، در فاصله 35کیلومتری جاده شهرکرد به بروجن در سال95 افتتاح شد.

در گام نخست تولید آهن اسفنجی در واحد احیای مستقیم در شرکت فولاد سفیدشت چهارمحال و بختیاری به عنوان نخستین طرحضرورت استفاده بهینه از پساب در صنایع فولادی چهارمحال و بختیاری از فولاد هفتگانه کشور آغاز شد.

یکی از الزامات برای فعالیت چرخه این صنعت، آب بود، به گفته کارشناس تولید فولاد سفیدشت، این شرکت آب مورد نیاز برای تولید آهن اسفنجی را از منابع زیرزمینی و سرریز سدچغاخور تأمین می کرد.

در صنایع فولاد، آهن اسفنجی به روش میدرکس(احیاء از طریق گاز طبیعی) تولید می شود؛ این روش به عنوان کم مصرف ترین و پر بازده ترین روش ها در ایران و جهان است.

در این روش استاندارد آب مصرفی برای تولید هر یک تن فولاد، یک و نیم متر مکعب است؛ که کارشناسان و متخصصان شرکت فولاد سفیدشت توانستند با صرفه جویی آب برای تولید هر یک تن فولاد آهن یک و دو دهم مترمکعب آب استفاده کنند.

با پیدا شدن رد پای خشکسالی در جهان، بر اساس آمار، ایران چهارمین کشور در معرض خطر خشکسالی شد و چهارمحال و بختیاری در رتبه هفتم خشکسالی کشور قرار گرفت.

مهندسان و کارشناسان این مجتمع هم امسال به منظور مدیریت مصرف آب اقدام به بازچرخانی آب و تغییر پکینگ برج های خنک کننده از نوع لایه ای به سبدی در مجمتع کردند که 31درصد صرفه جویی آب به همراه داشت.

مهدی کیانی کارشناس تولید مجتمع فولاد سفیدشت می گوید: در صورتی که این اقدامات بر روي نحوه مصرف آب در خط توليد صورت نمی گرفت حدود 45متر مکعب بر ساعت آب بیشتر مصرف می شد.

مدیر واحد عملیات شرکت فولاد سفیدشت می گوید: در شش ماهه امسال حدود 300هزار تن آهن اسفنجی در شرکت تولید شد.

جمشید علی بابایی می افزاید: کمبود آب، مواد اولیه ، قطعات یدکی، حمل و نقل، محصول مادر و زمانبدی مصرف برق در تابستان موجب کاهش تولید شد.

مهدی علی بابابی،کارشناس تولید شرکت فولاد سفیدشت عمده مشکل را نبود آب مطرح می کند و می افزاید: امسال به مدت 40روز به دلیل نبود آب محصول در این مجتمع تولید نشد و از مرداد ماه امسال به منظور حفاظت از محیط زیست انتقال آب چغاخور به این مجتمع قطع شد.

مدیرعامل مجتمع فولاد سفیدشت می افزاید: به دلیل ضرورت و نیاز به آب در این شرکت امسال چهار حلقه چاه در سفیدشت و فرادنبه با هزینه بیش از یک میلیارد تومان اجاره شد و پیش بینی می شود: با برنامه ریزی های انجام شده تا پایان امسال تولید آهن اسفنجی در این مجتمع به 600هزار تن برسد.

شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری با ظرفیت تولیدی سالانه 800هزار تن شامل فاز احیاء(تبدیل گندله آهن به آهنضرورت استفاده بهینه از پساب در صنایع فولادی چهارمحال و بختیاری اسفنجی)، فاز فولاد سازی(تبدیل آهن اسفنجی به اسلب) و فاز تولید(شمش فولادی) است.

آقای لطفی، مدير توسعه و تکنولوژي شرکت فولاد سفيددشت گفته است: مرحله دوم اين شرکت با پيشرفت فيزيکي 71درصدي مصمم است تا به عنوان اولين واحد فولاد سازي در طرح هاي استاني سال آینده به بهره برداری برسد.

شرکت فولاد سفیدشت چهارمحال و بختیاری صنعت مادر چهارمحال و بختیاری است.

نعیم امامی، کارشناس صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در صورت تأمین نشدن آب مورد نیاز برای این صنعت بزرگ در آینده ای نزدیک تولید آن با مشکل جدی مواجه می شود.

محمود ارباب زاده مديرعامل شرکت فولاد سفيددشت از طرح انتقال پساب بروجن و اجرايي شدن عمليات ساخت تصفيه خانه در فولاد سفیدشت خبر می دهد و می گوید: امروز کم آبي به يک مسئله حياتي و مهم کشور تبديل شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری چهارمحال و بختیاری می گوید: مسیر لوله گذاری طرح انتقال پساب تصفیه خانه بروجن به فولاد سفیددشت 30کیلومتر است که با پیشرفت 60درصدی در حال انجام است.

آقای بیگلری می افزاید: در قالب قرداد 25ساله با وزارت نیرو 100 لیتر بر ثانیه پساب بروجن در اختیار فولاد سفیدشت خواهد بود.ضرورت استفاده بهینه از پساب در صنایع فولادی چهارمحال و بختیاری

مدیر پشتیبانی شرکت فولاد سفید دشت می افزاید: با اجرای این طرح سالانه یک میلیون و 800متر مکعب پساب فاضلاب صنایع فولاد شرق استان منتقل می شود.

مرتضی جباری می گوید: انتقال پساب بروجن به شرکت فولاد سفیدشت، چهارمحال و بختیاری را پس از استان های قم، یزد و اصفهان به چهارمین استان پیشرو از پساب فاضلاب شهری تبدیل خواهد کرد، تا با توسعه بخش های شمش فولاد و نورد سرد چرخه فولاد سازی در چهارمحال و بختیاری تکمیل و ورق مورد نیاز خودرو سازان کشور هم تأمین شود.

آقای علی بابایی می گوید: با انتقال پساب بروجن به هیچ عنوان ما قطره ای از منابع آب شرب را استفاده نخواهیم کرد و صرفاً آب، آب پساب شهری است که دور ریز است.

به گفته فرماندار شهرستان بروجن طرح انتقال پساب بروجن اردیبهشت سال آینده بهره برداری می شود و حالا تنها 120روز دیگر از تقویم باقی مانده تا وابستگی شرکت فولاد سفیدشت چهارمحال و بختیاری به آب های زیرزمینی قطع شود.

آب جایگزین ندارد تنها راه صرفه جویی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح ۱۲۰ پروژه عمرانی در سوادکوه شمالی با اعتبار ۴۱۲ میلیارد تومان
اعلام محدودیت های ترافیکی ویژه مراسم نیمه شعبان در مشهد
قطعی اینترنت در قبوض مخابرات البرز با بسته هدیه جبران می‌شود
ساخت سریالی بر اساس کتاب «ماتی‌خان»
خنثی‌سازی طرح انفجار در تأسیسات انرژی مسکو
تدوین طرح راهبردی عفاف وحجاب در بویین میاندشت
غیرحضوری شدن فعالیت نوبت بعدازظهر مدارس ایذه
جشن بزرگ تا انقلاب مهدی در اردبیل برگزار شد
تولید بیش از ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در داخل کشور و ارائه روزانه ۵۰۰ قلم دارو به مردم
برگزاری نمایشگاهی با موضوع پیروزی «انقلاب اسلامی» در دبیرستان شاهد گرگان
فعالیت سامانه بارشی در استان کرمانشاه
حمایت قاطع فدراسیون از جهش دوچرخه‌سواری یزد
انقلاب اسلامی حق حاکمیت و مطالبه‌گری را به مردم بازگرداند
افغانستان بالاترین تلفات ناشی از انفجار مین را دارد
تمهیدات برای تردد زائران به مسجد جمکران از بزرگراه خلیج فارس
دفاع اساتید تراز اول کردستان از ولایت
میزان بارندگی سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آمادگی راهور فراجا برای ویژه مراسم نیمه شعبان در قم و تهران
اعزام ۳ هزار مددجوی کمیته‌امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی به اردوی فرهنگی
بهره‌مندی ۶ هزار نفر از آب پایدار در شهرستان زَهَک
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جشنواره تئاتر فجر به ایستگاه پایانی رسید
سامانه بارشی جدید در راه است
تجدید میثاق رئیس قوه قضائیه با آرمان‌های امام و شهدا
اعلام جرم علیه مدیر وقت شبکه افق و عوامل برنامه توهین‌آمیز
تشدید سامانه بارشی در ۲۵ استان
حل مسائل و مشکلات مردم اولویت اصلی دستگاه قضا است
قوانین حوزه رمزارز تخصصی نیست
صدور سند برای بیش از ۸۰۰ هزار هکتار از تالاب‌های ایران
دریافت ۵ هزار تومان از خریداران کالابرگ، کارمزد نیست
آماده‌باش کامل در همه استان‌ها از ۱۴ تا ۱۶ بهمن
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
ثبت ترافیک سنگین برای ۳ آزادراه کشور
ضرورت ساخت نیروگاه‌های خودتأمین در کارخانه‌های سیمان
شهرداری‌ها، حقوق اشخاص را در اجرای طرح‌های عمرانی رعایت کنند
رفع تصرف بیش از ۱۰۰ قطعه از اراضی شورکاب
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
مروری بر ابعاد فکری امام خمینی (ره)، بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
بهینه‌سازی از راهکارهای اصلی کاهش مصرف انرژی کشور است  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)