• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۴۴۰۴
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۷
سیاسی » سیاست خارجی
نامه ظریف به همتایان خود در سراسر جهان؛

اقدام آمریکا علیه سپاه؛ تهدید جدی نظم بین‌الملل

اقدام اخیر آمریکا علیه سپاه یکی از جدی ترین تهدیدها علیه نظم بین‌المللی است و همه کشور ها باید برای جلوگیری از این اقدام شرورانه دست به کار شوند

اقدام آمریکا علیه سپاه ؛ تهدید جدی علیه نظم بین‌المللبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر امور خارجه در نامه‌ای به همتایان خود در سراسر جهان، اقدام اخیر آمریکا علیه سپاه را یکی از جدی ترین تهدیدها علیه نظم بین‌المللی برشمرد و تصریح کرد:‌ همه دولت‌ها برای جلوگیری از تحقق چنین برنامه اقدام یکجانبه و شرورانه‌ای باید دست به کار شوند.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در نامه ای مشروح خطاب به وزرای امور خارجه کشورهای جهان، با اشاره به تبعات خطرناک حقوقی و سیاسی بدعت اخیر رژیم آمریکا در تروریست نامیدن بخشی از نیروی نظامی رسمی یک دولت مستقل که عضو سازمان ملل متحد و عضو کنوانسیون های بین المللی در حوزه حقوق بشردوستانه (حقوق ناظر بر درگیری های مسلحانه) است، تصریح کرد: البته بی شک دولتهای مختلف در خصوص بسیاری از موضوعات بین المللی دچار اختلاف نظر و دیدگاه هستند اما در دنیای پس از جنگ جهانی دوم، همه ما پذیرفته ایم هر اختلافی را که تداوم آن بتواند صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره بیفکند ، از طرق مسالمت آمیز و در چارچوب حقوق بین الملل و منشور ملل متحد حل و فصل کنیم.
اگرچه دولتهای قبلی آمریکا اغلب به این قواعد و اصول اساسی این ساختار بی اعتنایی کرده و آنها را نقض کرده اند؛ اما دولت فعلی این کشور در حال انجام تحرکات و ایجاد رویه های خطرناکی است که غایت آنها ویرانی و نابودی کل این ساختار است.
ظریف اقدام اخیر آمریکا را یکی از جدی ترین تهدیدها علیه نظم بین المللی خواند و افزود: اثرات این عمل خطرناک صرفا محدود به فرسایش و نابودی تمامیت نظم جهانی در درازمدت نمی شود بلکه این اقدام -که با تحریک و حمایت برخی عناصر ایدئولوژیک در دولت کنونی آمریکا و نیز معدودی رژیم ها در منطقه ما صورت گرفته - بخشی از یک تلاش کلی تر و فوری تر است که با هدف افزایش شدید تنش ها بین ایران و آمریکا و از بین بردن تمام سازوکارهای کاهش تنش و نابود کردن گزینه های سیاسی و زایل کردن ابزارهای صلح آمیز برای حل اختلاف انجام می شود تا نهایتا چاره و گزینه دیگری جز توسل به مواجهه مستقیم باقی نماند.
وی در بخش دیگری از این نامه تاکید کرد این اعلام شناسایی به همراه اتهامات جعلی مبنی بر وجود «ارتباط» میان ایران و القاعده بخشی از برنامه ای است که با هدف آماده سازی افکار عمومی مردم آمریکا برای یک ماجراجویی جدید در منطقه غرب آسیا طراحی شده تا زمینه را برای قوه مجریه آمریکا فراهم کند که بتواند مدعی دارا بودن اختیار قانونی برای استفاده از نیروی نظامی علیه یک کشور دیگر شود.
وزیر امور خارجه در این نامه تصریح کرد همه دولتها برای جلوگیری از تحقق چنین برنامه اقدام یکجانبه و شرورانه ای باید دست به کار شوند.
وی همچنین در این نامه با اشاره به سابقه اعمال دارای ماهیت تروریستی که از سوی نیروهای آمریکا در منطقه غرب آسیا ارتکاب یافته است، به همتایان خود اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران در یک عمل متقابل، فرماندهی مرکزی نیروهای مسلح آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به سنتکام را به عنوان سازمان تروریستی مورد شناسایی قرار داده است. با این حال، وی تصریح کرده است که برغم نمونه های متعدد از ماهیت تروریستی اقدامات این نیروها، اقدام کشورمان در شناسایی این بخش از نیروهای رسمی آمریکا صرفا در مقام رفتار متقابل بوده و موضع حقوقی کشورمان در قبال اصل حقوقی بین المللی «برابری حاکمیت دولتها» و نیز تعریف تروریسم تغییری نکرده است.
ظریف همچنین در بخش های بعدی این نامه، با مقایسه اقدامات جنایتکارانه نیروهای آمریکا در منطقه و حمایت های آشکار و پنهان آنها از سازمان های تروریستی و افراطی - که حتی در زمان مبارزات انتخاباتی مورد اذعان رییس جمهور کنونی این کشور قرار گرفت - با مجاهدت های مستمر و فداکاری های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مسیر مبارزه با گروه های تروریست و افراطی که از شهرهای دورافتاده کالیفرنیا و شهرهای اروپایی گرفته تا کابل و بغداد به طور مستمر به کشتار انسانها و دهشت پراکنی پرداخته اند، تاکید کرد جمهوری اسلامی ایران در پرتو این حقایق است که قویا اقدام غیرقانونی و تحریک کننده آمریکا را محکوم کرده و نسبت به تبعات درازمدت و عواقب فوری این اقدام هشدار می دهد و از دولتها می خواهد در برابر این ماجراجویی اخیر آمریکا موضعی اصولی، دقیق و مبتنی بر قانون اتخاذ نمایند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
واردات در مقابل صادرات نباید محدود شود
جشن یلدای مهربانی در قزوین با اهدای بسته‌های حمایتی
۶ هزار و ۵۰۰ بسته شادانه یلدایی آماده توزیع بین نیازمندان اصفهانی
تاکید بر تحول حوزه نظام آموزش و پرورش
انصراف از سقط عمدی حدود ۸۳ درصد از مادران ارمغان مشاوره نفس
بازدید استاندار آذربایجان‌غربی از روند اجرای طرح کنارگذر بوکان
مهلت ثبت نام کنکور فرهنگیان تا اول دی
برداشت طلای سفید از پنبه زارهای گرمسار
خلاقیت و نوآوری، پیشران اصلی تحول نظام تعلیم و تربیت است
تامین نیاز بازار برای مصرف شب یلدا
برپایی اردوی راهیان پیشرفت در البرز
خبر‌های خوش از قابلیت‌های سیستان و بلوچستان
صعود تراکتور به مرحله بعدی جام حذفی
گیتی پسند برد؛ پالایش نفت به تساوی رضایت داد
پیروزی نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتسال
نخبگان حوزوی و دانشگاهی؛ هدایتگران فکری وفرهنگی جامعه
اعطای تسهیلات کم بهره به طرح‌های درآمدزا دهیاری‌ها
انتقال مصدوم با لودر در سیریک
پیگیری مطالبات مردم از طریق دیدار‌های مردمی و سامانه سامد
بازگشایی راههای روستایی در بخش رخ تربت حیدریه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
قطار شهری کرج با ۴ ایستگاه فعال در حال خدمت‌رسانی است
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
بیشترین میزان بارندگی، ۲ میلیمتر، در آبادان
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۲ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)
جشن تکلیف سه هزار دانش آموز دختر در آبادان  (۱ نظر)
مجازی شدن مدارس هشت شهرستان خوزستان در ۲۶ آذر  (۱ نظر)