مهم ترين اخبار جهان (7-19)
وزیر امور خارجه ایران در صفحه توئیتر خود نوشت : سفر منطقه ای موفقیت آمیزی به پایان رسید که در آن درباره روابط و تحولات منطقه اي گفتگوهاي مهمي انجام شد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما ، عناوين مهم ترين اخبار و رويدادهاي جهان طي 12 ساعت گذشته به شرح زير است ....
ایران
// وزیر امور خارجه ایران در صفحه توئیتر خود نوشت : سفر منطقه ای موفقیت آمیزی به پایان رسید که در آن درباره روابط و تحولات منطقه ای گفتگوهای مهمی با رئیس جمهور ، نخست وزیر و وزیر امور خارجه سوریه و همچنین رئیس جمهور اردوغان، رئیس پارلمان(ترکیه) و وزیر امور خارجه ترکیه و دیگر مقامات ارشد در دو پایتخت (آنکارا و دمشق) انجام شد.
یمن
// نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن یک خودرو زرهی مزدوران سعودی را نزدیک گذرگاه علب در عسیر با استفاده از موشک هدایت شونده منهدم کردند و سرنشینان آن را به هلاکت رساندند.(شبکه تلویزیونی المسیره)
// سخنگوی دولت نجات ملی یمن اعلام کرد وتو ترامپ علیه طرح کنگره درباره توقف حمایت از عربستان سعودی در جنگ یمن ما را غافلگیر نکرد و از دولت آمریکا که پول کشورهای خلیج فارس را می دوشد و خزانه خود را پر می کند ، قابل پیش بینی بود.( شبکه تلویزیونی المسیره)
// نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن با حمله به مواضع مزدوران سعودی نزدیک منطقه المتون در استان جوف تلفات و خسارات سنگینی به متجاوزان وارد کردند.(شبکه تلویزیونی المسیره)
// نیروهای متجاوز سعودی مناطق مسکونی مختلف در منطقه «هفتم ژوئیه» در الحدیده را با تسلیحات سنگین و نیمه سنگین گلوله باران کردند.(شبکه تلویزیونی المسیره)
اتحادیه اروپا
// اتحادیه اروپا و کانادا تدابیر آمریکا علیه شرکت های خارجی در کوبا را محکوم کردند. (خبرگزاری فرانسه)
// اتحادیه اروپا اعلام کرد تسلیحاتی که سه شنبه شب توسط نیروهای تونسی در مرز تونس و لیبی توقیف شد متعلق به هیئت دیپلماتیک اروپایی بوده است که به لیبی برای تأمین امنیت مرزها کمک می کند. (شبکه تلویزیونی الحدث)
مصر
// همه پرسی درباره اصلاحات قانون اساسی که روز سه شنبه در مجلس مصر به تصویب رسید، از 20 تا 22 آوریل ( 31 فروردین تا دوم اردیبهشت ) برگزار می شود.(خبرگزاری رویترز)
پرو
// رئیس جمهور سابق پرو پس از اقدام به خودکشی برای جلوگیری از بازداشت وي در چارچوب تحقیقات درباره رشوه خواری ، در سن 69 سالگی جان خود را از دست داد.(خبرگزاری رویترز)
آمریکا
// مشاور کاخ سفید ضمن اعلام اینکه طرح (به اصطلاح) صلح خاورمیانه نیازمند سازش صهیونیست ها و فلسطینیان است افزود این طرح در پایان ماه رمضان ارائه می شود.(خبرگزاری رویترز)
// معاون وزیر دفاع آمریکا گفت تمایل ترکیه به تامين سامانه موشکی اس-400 مسئله ای است که ما را نگران می کند. اما اینکه آنکارا سامانه راداری "تی پی 2" ما را میزبانی می کند یک اتفاق خوب است. (مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما)
// کاخ سفید اعلام کرد قانونی ماه آینده اجرایی خواهد شد که امکان مطرح شدن شکایات در خصوص اموال توقیف شده توسط کوبا را فراهم می کند و بر اساس آن معافیتی برای اروپایی ها در نظر گرفته نمی شود.(خبرگزاری فرانسه)
کوبا
// وزارت امور خارجه کوبا اعلام کرد این کشور تدابیر آمریکا علیه شرکای خارجی هاوانا را با قاطعيت رد می کند.(خبرگزاری فرانسه)
// رئیس جمهور کوبا در واکنش به تحریم های جدید آمریکا علیه این کشور گفت : ما کوبایی ها هرگز تسلیم نمی شویم و کسی نمی تواند ما را از وطن خود جدا کند. (شبکه تلویزیونی المیادین)
چین
// کشتی هوایی سرنشین دار چین اولین پرواز خودرا سال 2020 انجام خواهدداد. این کشتی هوایی قادر به حمل ۸۵۰ کیلوگرم بار و ۱۰ مسافر بوده و طول مدت پرواز آن به ۲۴ ساعت نیز میرسد. (خبرگزاری صدا وسیما)
// نشریه وال استریت ژورنال اعلام کرد چین و آمریکا زمان بندی اولیه ای را برای دیدارهای رو در رو برنامه ریزی کرده اند و مذاکره کنندگان قصد دارند اواخر ماه مه یا اوایل ماه ژوئن امضای قرارداد را انجام دهند. (خبرگزاری رویترز)
سودان
// رئیس جمهور سودان جنوبی با ارسال پیامی حمایت خود را از شورای نظامی سودان اعلام کرد. (شبکه تلویزیونی العربیه)
// جنبش آزادیبخش بخش خلق سودان -شمال چهارشنبه به صورت یکجانبه با دولت مرکزی اعلام آتش بس کرد.(خبرگزاری رویترز)
// شورای نظامی سودان از ادامه بازداشت سران و مسئولان نظام سابق این کشور از جمله دو برادر عمر البشیر رئیس جمهور مخلوع این کشور خبر داد.(شبکه تلویزیونی الحدث)
لیبی
// در درگیری بین نیـروهای گروه موسوم به «ارتش ملی لیبی» و نیروهای وفادار به دولت وحدت مـلی، حومه جنوبی طـرابلس مورد حمله راکتی قرار گرفت.(خبـرگزاری رویتـرز)
// رئیس شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی رسما از ديوان کیفری بين المللي خواست در مورد جنایت های جنگی و نقض حقوق بشر از سوی نیروهای خلیفه حفتر تحقیق کند.(شبکه تلویزیونی المیادین)
اسپانیا
// مظنـون حمله خنثی شده تروریستی در شـهر سویا اسپانیا، در مغرب دستگیر شد.(خبـرگزاری رویتـرز)
عربستان سعودی
// طبق اعلام خبرگزاری عربستان سعودی، این کشور میزبان پانزدهمین نشست سران گروه 20 در نوامبر سال 2020 خواهد بود.(خبرگزاری رویترز)
روسیه-کره شمالی
// تدارکات برای دیدار بین رئیس جمهور روسیه و رهبر کره شمالی در جریان است.(خبرگزاری ایتارتاس)
قزاقستان
// انتخابات ریاست جمهوری قزاقستان نهم ماه ژوئن برابر با نوزدهم خرداد برگزار خواهد شد.(خبرگزاری صدا و سیما)
ونزوئلا
// دولت ونزوئلا با انتشار بیانیه ای از دولت کاستاریکا در ارتباط با حادثه اشغال سفارت ونزوئلا در سان خوان توسط مخالفان سیاسی نیکلاس مادورو انتقاد کرد. (خبرگزاری صداوسیما)
// مادورو دستور واردات 24 تن دارو را صادر کرد.وزیر بهداشت ونزوئلا گفت نخستین محموله دارویی صلیب سرخ از مبدأ پاناما وارد فرودگاه بین المللی سیمون بولیوار واقع در ایالت وارگاس ونزوئلا شده است.(خبرگزاری صداوسیما)
// نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا تحریم های آمریکا علیه بانک مرکزی ونزوئلا را غیرقانونی خواند.(خبرگزاری فرانسه)
پرتغال
// در تصادف اتوبوس گردشگري در شهر مدر پرتغال 28 تن جان باختند. این اتوبوس 50 مسافر داشته است. (خبرگزاری صداوسیما)
آلمان
// آلمان برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت را برای بررسی تحولات لیبی خواستار شد. (شبکه تلویزیونی الحدث)
سومالی
// بنابر اعلام پلیس دستکم چهار تن بر اثر انفجار خودرو بمب گذاری شده در یکی اصلی ترین شاهراه های موگادیشو پایتخت سومالی کشته شدند. (خبرگزاری فرانسه)
فرانسه
// یک روز پس از مهار آتش سوزی کلیسای نوتردام پاریس ، عملیات ایمن سازی این کلیسا همچنان ادامه دارد.(خبـرگزاری رویتـرز)