• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۰۷۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۷
اجتماعی » جامعه و شهری
روز زمین؛ روزی برای قدردانی از محیط زیست

مدیریت پسماند‌ها، عامل مهم تحقق روز زمین پاک

معاون عمران و توسعه امور شهری وزیر کشور خواست تا در حوزه مدیریت پسماند به انجام مطالعات و پژوهش‌های کاربردی توجه نمایند

مدیریت پسماند‌ها، عامل مهم تحقق روز زمین پاکبه گزارش خبرگزاری صداوسیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، معاون عمران و توسعه امور شهری وروستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور همزمان با روز زمین پاک با صدور پیامی از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها خواست تا در حوزه مدیریت پسماند به انجام مطالعات و پژوهش‌های کاربردی، فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و ارائه آموزش‌های لازم به شهروندان، اجرای بهینه طرح‌های تفکیک از مبدا و حمایت مالی و معنوی از مشارکت بخش خصوصی در عرصه مدیریت پسماند توجه نمایند.
متن پیام مهدی جمالی نژاد به این شرح است:
 
همه ساله در جهان در روز دوم اردیبهشت ماه، مراسمی با نام زمین پاک برگزار می‌شود که فلسفه آن پاک نگهداشتن زمین از آلودگی و پاکسازی آن از آلاینده هاست. روز زمین، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کره زمین است. در کشور ما هم همزمان با دیگر کشور‌های جهان هفته زمین پاک از روز دوم اردیبهشت به مدت یک هفته در سراسر کشور برپا می‌شود و نخستین روز این هفته به نام "روز زمین پاک" نامگذاری شده است.
طی سال‌های اخیر و با توجه به اقداماتی که از سوی دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های عمومی غیردولتی انجام شده، شاهد پیشرفت‌هایی در حوزه مدیریت پسماند بوده ایم، اما تا رسیدن به جایگاه پایدار در این عرصه فاصله داریم.
 هم اکنون حجم عمده پسماند‌های عادی را پسماند‌های خانگی به خود اختصاص می‌دهد و جمع آوری و دفع آن‌ها هزینه‌های زیادی را به مدیریت شهری تحمیل کرده و وقت بیشتری را از آن‌ها بابت مدیریت آن تا مراکز دفع و دفن می­گیرند و به عنوان دغدغه روزانه آن‌ها محسوب می‌شود. مطابق آمار‌ها روزانه بیش از ۵۸ هزار تن پسماند در کشور تولید می‌شود و مدیریت صحیح و علمی با این مساله می‌تواند از شدت معضلات آن بکاهد.
دفن معمولی این حجم از پسماند‌های تولیدی موجب بروز سالانه حدود ۴۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت زیست محیطی ناشی اشغال زمین برای دفن، آلودگی آب­های زیر زمینی ناشی از نفوذ شیرابه، تولید گاز‌های گلخانه­ای و عدم استفاده مجدد از منابع قابل بازیافت شده که این میزان به غیر از هزینه‌های درمان ناشی از بروز انواع بیماری­ها در حوزه سلامت می­باشد.
امروزه با رشد شهرنشینی و تغییراتی که در روند زندگی شهرنشینان پدید آمده شاهد بروز تغییرات در نوع و حجم پسماند‌ها هستیم و اگر روزگاری نه چندان دور پسماند‌های خانگی که به راحتی و در مدت زمان اندک به چرخه طبیعت باز می‌گشتند، اما اکنون به پسماند‌هایی تبدیل شده است که زمانی بسیارطولانی برای بازگشت آن‌ها به این چرخه مورد نیاز است.
ضمن آنکه در حال حاضر شهر‌ها با مشکلاتی در زمینه مدیریت پسماند‌های بیمارستانی و الکترونیک رو برو هستند و شاهدیم که روز به روز به حجم اینگونه پسماند‌ها که عدم توجه اصولی و علمی به آن‌ها می‌تواند سلامت شهروندان را با مشکل مواجه سازد، اضافه می‌شود که در این خصوص دست اندرکاران امر از جمله در شهرداری‌ها و دهیاری­ها بایستی به این حوزه‌ها و همچنین تلاش برای تغییر الگوی مصرف شهروندان با بهره گیری از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم نهاد و رسانه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط توجه کافی داشته باشند.
در این راستا سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از ابتدای فعالیت دولت تدبیر و امید در سال ۱۳۹۲ تاکنون در زمینه مدیریت پسماند اقدامات مختلفی را انجام داده که برخی از آن‌ها عبارتست از: پرداخت بیش از ۲۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار جهت کمک به طرح‌های مدیریت پسماند شهری و روستایی به صورت منطقه‌ای در کشور، پیگیری جهت ایجاد منابع مالی پایدار برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در قانون بودجه کل کشور (که تدوین و تصویب آیین نامه اجرایی آن در دستور کار قرار دارد)، تدوین شیوه نامه‌های مرتبط با قانون مدیریت پسماند‌ها و آئین نامه اجرایی آن در زمینه مدیریت پسماند‌های عادی، ویژه و. برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و استانداریها.
حال که در روز‌های ابتدایی سال ۹۸ قرار داریم از شهرداری‌ها و دهیاری‌ها انتظار دارم به منظور بهبود وضعیت کشور در عرصه مدیریت پسماند‌ها به این موارد توجه لازم معطف نمایند:
 
۱- توجه به انجام مطالعات و پژوهش‌های کاربردی و در نظر گرفتن قانون مدیریت پسماند‌ها و آئین نامه اجرایی آن در اجرای اقدامات و فعالیت‌های اجرایی مدیریت پسماند‌های شهری و روستایی
۲- فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و ارائه آموزش‌های لازم به شهروندان در حوزه مدیریت پسماند‌ها
۳- اجرای بهینه طرح‌های تفکیک از مبدا
۴- حمایت مالی و معنوی از مشارکت بخش خصوصی در عرصه مدیریت پسماند
امید است با تلاش پی گیرانه و مسئولانه مدیران اجرایی و شهرداران و کارکنان شهرداری‌ها و دهیاران بتوانیم وظایفمان را در زمینه ایجاد زمین پاک و محافظت ازکره خاکی به نحو احسن انجام دهیم. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جمعه، ۲۴ بهمن‌؛ زمان برگزاری آزمون استخدامی شرکت آب و فاضلاب، اعلام شد
شهروندان در مکان‌های پرازدحام از ماسک استفاده کنند
صدرنشینی کاپیتان‌های پینگ پنگ ایران در رده بندی جدید فدراسیون جهانی
ثبت بیش از ۲۳ هزار مأموریت اورژانس در خوزستان
هشدار نسبت به تبلیغات کلاهبرداری رزرو صندلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
درخشش نوجوان مازنی در پیروزی پنج‌گانه ایران برابر چین تایپه
وقتی صفِ کلاس به صفِ نماز پیوند می‌خورد
همایش ارتقاء فرهنگ ترافیک و کاهش تصادفات در کهنوج
برای مادر
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
ظفرقندی: شاخص‌های سلامت ایران قابل دفاع است
اصلاح دستورالعمل کرامت انسانی برای تقویت حقوق شهروندی
راهداری کردستان آماده اجرای طرح زمستانه
برخورداری ۸۶ درصدروستاهای بالای ۲۰ خانوار از راه آسفالت
دامداران خراسان جنوبی اطلاعات سامانه‌های مربوطه این حوزه را به‌روزرسانی کنند
تلفات شبکه‌های توزیع برق کاهش یافت
حریق در مناطق جنگلی چهار شهرستان گلستان/نیروهای یگان حفاظت پای کار مهار آتش
بازگشت ناوگانی ایرانی متوقف‌شده در افغانستان به کشور
عزاداری سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در مناطق مختلف زنجان
کشف ۱۱ فقره انواع سرقت در نی‌ریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
زلنسکی و دوراهی شرافت یا شراکت
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تمدید نشدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
کشف پنج تن زعفران تقلبی
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)