• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۱۰۴۳۵
تاریخ انتشار: ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۰
مرکزی » اجتماعی
اراک؛

استفاده از ظرفیت خیران در راستای ارتقا سلامت جامعه

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی: از ظرفیت خیران در راستا ارتقای سلامت جامعه استفاده شود.

استفاده از ظرفیت خیران در راستای ارتقا سلامت جامعه

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی در نشست هم‌اندیشی با خیران حوزه سلامت استان مرکزی با اشاره به نقش مهم خیران در راستا ارتقا سلامت جامعه اظهار داشت: باید از ظرفیت خیران در راستا ارتقا سلامت جامعه استفاده کنیم و با توجه به اینکه در هفته سلامت هستیم بحث فرهنگ‌سازی سلامت از جمله مهم‌ترین مسائلی است که سمن‎‌ها باید بیشتر به آن بپردازند که اقدامات خوبی در بحث اجتماعی شدن سلامت پس از شروع طرح تحول سلامت داشتیم.
دکتر جمالیان افزود: بضاعت وزارت بهداشت و درمان در بحث ارتقا سلامت مردم حداکثر 25 درصد است و 75 درصد موارد به حوزه‌هایی که به وزارت بهداشت ارتباطی نداشته و فعالیت‌ آنها در حوزه سلامت مردم به طور مستقیم نقش مهمی دارد است از جمله جهاد کشاورزی که باید در زمینه تغذیه سالم و کنترل میزان باقی‌مانده سموم نقش مهمی داشته باشد.
او گفت: اداره کل ورزش و جوانان استان  مرکزیهم در زمینه تحرک که از جمله مشکلات جامعه صنعتی است و در رفع نواقص چاقی که به علت کم‌تحرکی ایجاد می‌شود می‌تواند نقش مهمی ایفا کند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی افزود: آموزش و پرورش هم در زمینه سفیران سلامت اقدامات خوبی انجام داده که در بستر فرهنگ‌سازی می‌تواند به ما کمک کند اما مشکلات عدیده‌ای که در چند سال آینده با آن درگیر هستیم بیماری‌های غیرواگیر است، تاکنون بیشترین مشکلات در زمینه بیماری‌های واگیر بود که وزارت بهداشت در این زمینه اقدامات خوبی داشته به طوری که اکنون شاهد بیماری‌های واگیر نیستیم.
دکتر جمالیان در ادامه گفت: جامعه صنعتی امروز، ما را به سمتی برده که تهدید بیماری‌های غیرواگیر به تدریج خود را اپیدمی نشان می‌دهد به همین سبب اگر اکنون برنامه‌ای نداشته باشیم در چند سال آینده هزینه‌های بسیاری صرف می‌شود به همین سبب سمن‌ها باید علاوه بر کمک‌های مادی در زمینه فرهنگ‌سازی سلامت هم کمک کنند.
او گفت: مرکز بهداشت اقداماتی از جمله آزمایشات غربالگری برحسب جنسیت و کنترل رایگان فشارخون، قندخون، دیابت و چربی افراد بالای 30 سال انجام می‌دهد که در استان مرکزی بیش از 75 درصد را پیش بردیم و پرونده الکترونیک هم تشکیل شده که در زمان شروع برنامه پزشک خانواده بسترهای نخست را در کشور و دانشگاه علوم پزشکی آماده می‌کنیم.
دکتر جمالیان افزود: یکی از مشکلات کنونی مقاومت در برابر آموزش است از جمله موادغذایی کم‌کالری و کم‌ارزش که مصرف می‌شود اما سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند در این زمینه نقش مهمی ایفا کنند، در استان مرکزی 26 سمنی که در حوزه درمانی فعالیت می‌کنند هم باید در بحث‌های فرهنگ سلامت ورود پیدا کنند.
او  همچنین گفت: معضل سالمندی و بیماری‌های مربوط به آن هم از جمله مشکلاتی است که باید بیشتر مورد توجه قرارگیرد و میزان امید به زندگی در کشور ما افزایش پیدا کرده اکنون به سمتی می‌رویم که میزان افراد سالمند جامعه و در استان مرکزی هم روبه افزایش است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اراک اافزود: سالمندان نیاز به حمایت‌ دارند که باید به معنای واقعی سلامت جسمی، روانی و معنوی آنها تامین شود در زمینه سلامت جسمی اقداماتی خوبی انجام شده اما در زمینه روحی و نشاط اجتماعی باید بیشتر عمل کنیم که این مورد در جوانان و افراد سالمند در مراکز درمانی بیشتر دیده می‌شود اما در کنار مشکلات موجود وظیفه مهم ما حمایت و تامین نیازهای سالمندان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معاون رئیس‌جمهور: طرح اخیر مجلس درباره مهریه غیرمتوازن است
استاندار خوزستان با حضور میدانی دستور رسیدگی فوری و عملیات بازسازی صادر کرد
ثبت ملی سه محصول لبنی بومی خراسان شمالی در فهرست ناملموس کشور
تداوم بارش رحمت الهی در یزد
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس
برگزاری همایش ملی فیزیک در دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی
صدور احکام جایگزین حبس در دادگستری مرکز لرستان
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
برگزاری مراسم ولادت حضرت زهرا (س) در کوالالامپور
رعایت فاصله اجتماعی راهکار جلوگیری از گسترش آنفلوانزا
نیمی از مردم آمریکا مشکل تامین غذا دارند
کشف محموله کاغذ دیواری قاچاق در شاهرود
اهدای یک میلیارد تومان تجهیزات پزشکی به خانه هلال مسجد فاطمه الزهرا زیرکوه
بزرگداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن در پیشاور
بارش برف در ۱۹ محور شریانی استان مرکزی
تقابل هیرکان رشت در هفته ششم رقابتهای لیگ حرفه ای بسکتبال باشگاه های کشور
سیلاب، بخش عشایری ایلام را متضرر کرد
افزایش ۲۴ درصدی ترخیص کالای اساسی از گمرکات خوزستان
تصرف شناور حامل نفت ونزوئلا دزدی دریایی دولتی است
اعتماد مشترک تضمین‌کننده صلح و ثبات میان ملت‌ها است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)