• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۳۱۳۸۱
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۹
بین الملل » تحلیلی

برگزاری نشست های فوق العاده سران، دستاوردی برای سعودیها نخواهد داشت

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه الجزیره، با توجه به تجربه گذشته و عملکرد قبلی سعودیها، برگزاری نشست های فوق العاده سران شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب، دستاوردی برای آنها نخواهد داشت.

ولید العطار گزارشگر شبکه تلویزیونی الجزیره، گفت: در سایه تشدید تنش در خلیج فارس و آسیب دیدن تاسیسات نفتی نزدیک ریاض و عملیات خرابکارانه علیه دو نفتکش عربستان در بندر الفجیره امارات، شاه سعودی خواستار برگزاری دو اجلاس فوق العاده سران اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس در مکه مکرمه در اواخر این ماه شد. عادل الجبیر وزیر مشاور در امور خارجه عربستان تاکید کرد کشورش خواهان جنگ نیست و برای جنگ تلاش نمی کند. او تاکید کرد اگر جنگی رخ دهد، کشورش برای دفاع از خود آمادگی دارد. 

در ادامه این گزارش آمده است: عادل الجبیر در حالی تهدید کرد عربستان واکنش قاطع و قوی از خود نشان خواهد داد که در برابر پرواز صدها کیلومتری پهپادهای انصارلله به طرف تاسیسات نفتی نزدیک پایتخت عربستان، از این قدرت و قاطعیت چیزی نمایان نشد. 
سابقه نشست های سران اتحادیه عرب چه در دوره های عادی و چه نشست های فوق العاده، نشان می دهد هدف از برگزاری این نشست ها به ویژه در شرایط فعلی، محقق نخواهد شد. اما عربستان با دعوت ناگهانی به برگزاری دو اجلاس فوق العاده، دستکم از نظر خود، یک اقدام تنش آفرین هر چند به صورت دیپلماتیک، صورت داده است. ریاض به طور دیپلماتیک به دنبال تشدید بحرانی است که هر دو طرف اصلی، تاکید می کنند خواهان تشدید آن نیستند. هر چند که یک جرقه برای این انفجار کافی است.
گزارشگر شبکه الجزیره خاطر نشان کرد: اما هدف از برگزاری اجلاس سران عرب به ویژه اجلاس سران شورای همکاری چیست؟ آیا چیزی از شورای همکاری باقی مانده است که بتواند در چنین بحرانی، کمک کند. ریاض دو سال پیش با در محاصره قرار دادن یکی از اعضای شورای همکاری، با دستان خود این شورا را تکه تکه کرد و هر امیدی به کارآمدی این شورای مهم را از بین برد. پس از دعوت عربستان برای برگزاری این دو اجلاس فوق العاده، تماس تلفنی بین محمد بن سلمان ولیعهد و مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا صورت گرفت که در آن تحولات منطقه بررسی شد. امیدواری ریاض از دعوت به برگزاری این دو اجلاس چیست؟ از نظر تسلیحاتی، عربستان از جمله قویترین ارتش های عربی را دارد و کسانی را که برای حمایت از خود فراخوانده است، نه تنها از او ضعیف تر هستند، بلکه در طول چند سال گذشته عملکرد عربستان را در یمن علیه چند هزار نیروی انصارلله، زیر نظر داشته اند. در دو حادثه الفجیره و حمله به تاسیسات آرامکو، حمایت عربی شکل نگرفت که ریاض بتواند به آن امیدوار باشد. کشورهای عربی فقط به صدور بیانیه های لفظی اکتفا کردند و پیش بینی نمی شود که کشورهای عربی کاری جز این انجام دهند. به ویژه که پیش از این گرفتار ماجراجویی های سیاسی سعودی - اماراتی شده اند و اکنون خود آنها نخستین کسانی هستند که به دنبال حمایت کشورهای عربی و برادران خود در منطقه خلیج فارس می گردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری آزمون ورودی دکترا در ایلام
آزادی ۵۰ مهرجوی کانون اصلاح و تربیت فارس
وحدت نسل‌ها در راهپیمایی ۲۲ بهمن لرستان
گزیده خطبه‌های نماز جمعه شهرستان‌های کهگیلویه و بویراحمد
برف به رودخانه پلاسجان، جان بخشید
اهدای جهیزیه به ۱۱ نوعروس چرامی
گردنه «گله بادوش» الیگودرز بازگشایی شد
خبر‌های ورزشی کهگیلویه و بویراحمد
رایزنی های وزیر خارجه قبرس با عراقچی
۲ امتیاز دیگر در جیب شاگردان مرتجی
ثبت نام انتخابات شورا‌های اسلامی روستا تا ۳۰ بهمن ادامه دارد
کاهش میزان جُرم در استان
برگزاری دوره آموزشی بصیرتی در شاهرود
حضور داور کردستانی در کلینیک داوری جهانی رشته کاراته
همایش توسعه شهری با رویکرد مهندسی در گچساران
گروسی: برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز حق ایران است
گزیده خطبه های نماز جمعه یاسوج
دعوت بانوی کردستانی به اردوی تیم ملی فوتبال
سانحه رانندگی در نظر آباد ۵ مصدوم برجای گذاشت
روستا آباد بازاری برای عرضه تولیدات روستایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
برپایی نمایشگاه روستا آباد در بندرعباس
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
تأکید دادستان کل کشور بر أخذ خسارت از عوامل اغتشاشات
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
ورود موج دوم سامانه بارشی به چهارمحال و بختیاری
نیمه نهایی جام حذفی اسپانیا؛ شکست بارسا در مادرید
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
بارش‌های اخیر کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۹:۳۰ امروز
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
شهرداری مشهد بازار ساخت و ساز را با بسته‌های حمایتی تقویت می‌کند
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۴۷ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
حضور عروس و داماد اهوازی در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی  (۱ نظر)
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد  (۱ نظر)
کم‌آوردن خیابان اصلی اراک در استقبال از راهپیمایی ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی فردوس در درگیری مسلحانه با قاچاقچیان مواد مخدر  (۱ نظر)