• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۳۲۴۲۰
تاریخ انتشار: ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۷
گلستان » اقتصادی
گزارش مکتوب

پرنده‌ای مرموز؛ اما سودمند برای کشاورزان

پرنده‌ای که روزگاری با شنیدن نامش تصویری از جاسوسی و عملیات نظامی به ذهن‌ها می‌رسید، حالا، اما آن روی سودمندش برای بخش‌های دیگر آشکار شده و مزارع کشاورزی یکی از بخش‌هایی است که از آن بهره می‌برد.

پرنده مرموز سودمند، عضو تازه بخش کشاورزی

تا همین چند وقت پیش با شنیدن نام پهپاد شاید اولین چیزی که به ذهن بشر می رسید استفاده نظامی از این پرنده مکانیکی بدون سرنشین، جنگ، درگیری و جاسوسی بود ، اما امروزه پیشرفت فناوری پای پهپادها را به لایه ها و بخشهای دیگر زندگی انسان نیز باز کرده و اکنون از پهپادها در زمینه های مختلفی مانند بخش کشاورزی  هم استفاده می شود.پرنده ای مرموز؛ اما سودمند (( گزارش مکتوب ))

در گستره ی جهانی تعداد کشاورزانی که از پهپادها در مزارع خود استفاده می کنند هر روز در حال رشد است و کشاورزان امیدوار به داشتن محصولات غذایی سالم و با کیفیت به استفاده از این فناوری نوین دل خوش کرده اند.

تکنولوژی نوینی که در عملیات کاشت، داشت و برداشت بخش کشاورزی کاربرد دارد و سمپاشی حتی در شرایط سخت ، کود پاشی و بذر پاشی از جمله کارکردهای آن است.

پای این پرنده مکانیکی پرفایده در استان گلستان که از قطبهای کشاورزی کشور است هم به تازگی باز شده و هم اکنون پهپادهای سمپاش عضو تازه وارد خانواده کشاورزی گلستان هستند. 

ورود پهپادها به مزارع گلستان 

گلستان از استان های حاصلخیز کشاورزی کشور است اما میزان رطوبت بالای 70تا85 درصدی در این استان که زمینه رشد قارچ ها را فراهم می کند، سبب شده از 600نوع آفات بخش زارعت، 410نوع آن در گلستان مشاهده شود، به همین علت هم مبارزه با آفات به ویژه به روش شیمیایی در این استان امری اجتناب ناپذیر است.پرنده ای مرموز؛ اما سودمند (( گزارش مکتوب ))

رییس سازمان جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به اهمیت مبارزه شیمیایی در گلستان می گوید: بر این اساس، استفاده از تکنولوژی پهپاد و مزایای آنان برای سمپاشی مزارع در دستور کار سازمان جهادکشاورزی گلستان قرار گرفت و نخستین بار در مزرعه بزرگ آقای رمضان زاده در گنبدکاووس با رونمایی از 11پهپاد سمپاش  بخش خصوصی ، به طور رسمی استفاده از این تکنولوژی در گلستان آغاز  شد.

مختار مهاجر گفت: برای خرید این پهپادها که علاوه بر سمپاشی کار محلول پاشی و بذر پاشی را نیز می تواند انجام دهد در مجموع، مبلغ یک میلیارد و 500میلیون ریال تسهیلات یارانه ای پرداخت شده است.

روش های سمپاشی و مزایای پهباد

تا پیش از این سمپاشی و کودپاشی مزارع و باغات به دو روش عمده زمینی با استفاده از تراکتور یا نیروی انسانی و هوایی با استفاده از هواپیمای سبک و هلی کوپتر انجام می شد که هر یک معایب خاص خود را داشت اما اکنون پهپادها زمینه ای را برای کاهش هزینه ها و افزایش راندمان و عملکرد مزارع فراهم کرده اند.

محمدرضا عباسی معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گلستان می گوید: تخریب و لگد کوبی بخشی از مزرعه و محصول، آسیب شدید و جبران ناپذیر به محیط زیست، آسیب به گونه های مفید جانوری و حتی کشاورزان و خانواده های روستایی، مصرف بالای آب و هدر رفتن سم از جمله معایب روش سمپاشی زمینی است، در سمپاشی هوایی نیز اگر چه سرعت عمل آن زیاد است اما بر جای گذاشتن آثار بسیار مخرب زیست محیطی و بالا بودن هزینه خرید اولیه، تعمیر و نگهداری و سرویس های دوره ای هلی کوپتر از معایب آن است.

او ادامه داد: پهپاد ها اما با سمپاشی دقیق هوایی توسط ربات های عمود پرواز بدون سرنشین کنترل پذیر نه تنها از معایب روش های قبلی به دور است، بلکه با توجه به قیمت اندک، خدمات پشتیبانی وسیع و سمپاشی حجم انبوهی از مزارع و باغات در کمترین زمان ممکن بسیار مورد توجه می تواند باشد.

عباسی افزود: در سمپاشی با پهپادها میزان مصرف سم و آب به میزان زیادی کاهش می یابد و همپوشانی مبارزه با آفات نیز در آن زیاد است.

عبدالقیوم توماج کشاورز گنبدی که نخستین بار از این پرنده مکانیکی برای سمپاشی مزرعه گندمش استفاده کرده می گوید: با پهپاد با 10لیتر آب می شود یک هکتار مزرعه را سمپاشی کرد در حالی که با روش سنتی به بیش از 100لیتر آب نیاز داشتیم، همچنین مصرف سم هم حدود 30درصد کمتر می شود که این هزینه های ما را در کاشت و داشت محصول کاهش می دهد.

آنه بردی کلته هم کشاورز دیگری است که از ورود عضو جدید خانواده کشاورزی گلستان خوشحال است و می گوید: با پهپاد می توانیم در هر شرایطی حتی زمانی که زمین خیس و گل آلود هست هم سمپاشی کنیم و ما امروز خیلی خوشحالیم که می توانیم راندمان مزرعه را بالا ببریم.

کلته گفت: با تراکتور بخشی از زراعت ما زیر چرخ های تراکتور لگد کوب می شد و دقت و همپوشانی سمپاشی بالا نیست اما با این تکنولوژی نه محصولی لگد کوب می شود نه، گیاهی هنگام سم زدن از قلم می افتد که این در افزایش عملکرد موثر است. پرنده ای مرموز؛ اما سودمند (( گزارش مکتوب ))

جواد نصرتی دبیر کارگروه پهپادهای غیر نظامی گلستان هم با اشاره به اینکه با پهپاد زمان را می توان مدیریت کرد گفت: پهپادها می توانند با بررسی گیاهان، آنهایی را که در معرض آفت هستند با سم بیشتری پوشش بدهند و در مقابل از سمپاشی غیرضروری اجتناب کنند.

یکی دیگر از مهمترین مزایای پهپادها کاربرد آنها در مواقع بحرانی و زمان آبگرفتگی مانند زمان همین سیل اخیر گلستان است.

رقیه ولی خانی کارشناس کشاورزی کلینیک گیاهپزشکی رامیان در این راستا می گوید: برای مبارزه با آفات هم در باغها و هم در مزارع اگر قارچ کش ها زمان مناسب استفاده نشوند سبب کاهش شدید عملکرد محصول می شوند در حالی که با وورود این پرنده مکانیکی به مزارع هنگام بحرانها و در مناطق صعب العبور نیز دیگر مشکلی برای سمپاشی وجود نخواهد داشت.

عباسی معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گلستان هزینه استفاده از پهپادها برای سمپاشی را حدود 150تا180 هزار تومان اعلام کرد و افزود: این هزینه در روش سنتی از حداقل 300تا400 هزار تومان برای هر هکتار آغاز می شود.

حمایت جهاد کشاورزی از خریداران پهپاد

به گفته مختار مهاجر رئیس سازمان جهاد کشاورزی گلستان کشاورزان و شرکت های تعاونی روستایی می توانند از تسهیلات ارزان برای خرید این وسیله برخوردار شوند و در این راستا برای خرید هر فروند پهپاد از 120تا200 میلیون تومان تسهیلات با سود 4درصد پرداخت می شود.

او گفت: هم اکنون نیز 10پرونده در نوبت دریافت تسهیلات قرار دارند.

اکنون که پای این پرنده با ظرفیت مکانیکی به بخش کشاورزی گلستان باز شده انتظار می رود زمینه ای فراهم شود تا کشاورزان بتوانند برای بذرپاشی و حتی هنگام برداشت محصول هم از آن استفاده کنند.پرنده ای مرموز؛ اما سودمند (( گزارش مکتوب ))

 

 

 

           

 

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حاشیه‌هایی از جنس متن در بهارستان
لزوم مدیریت مصرف انرژی برای تبدیل قم به الگوی کشور
هنر پلی برای صلح و همدلی و مقابله با صداهای تفرقه‌افکن است
استقبال مردم بیضا از فوتبالیست بیضایی
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۹/۰۵
۲ هزار دستگاه آمبولانس بین دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع می‌شود
آغاز ثبت نام قطعی در کاروان‌های حج تمتع ۱۴۰۵ از روز ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۴
مهار آتش‌سوزی در مراتع روستای چراغ‌تپه تکاب
اسکان موقت ۱۷ خانواده قمی در اثر حمله رژیم صهیونیستی
فوتبال لیگ قهرمانان آسیا ۲؛ استقلال یک، الوصل صفر (نیمه نخست)
سفر معاون اجرایی رئیس‌جمهور به عسلویه
طرح ویژه برخورد با تخلفات حادثه‌ساز در معابر شهری گیلان
مهار حریق در جنگل ابر شاهرود
قیمت گذاری مجدد مرغ، افزایش هزینه یا تخلف در توزیع نهاده‌ها
کاهش مصرف سوخت با تولید موتورهای هیبریدی
بازسازی ۱۰۲ واحد مسکونی آسیب دیده در جنگ تحمیلی دوازده روزه در قم
 فرهنگ بسیجی امروز محور ایستادگی ملت‌ها در برابر نظام سلطه است
خبر‌هایی از بزرگداشت شهدای گمنام و دفاع مقدس
مشکل خرده‌فروشان آمریکایی در تامین کالا به دلیل تعرفه‌های ترامپ
قاچاق با کارت سوخت شخصی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خلبانان نهاجا با پهپاد‌های پیشرفته رژیم صهیونی مقابله کردند
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
دمای زیر صفر برای نیمی از شهرستان‌های یزد
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران
نماینده مجلس: سهمیه بندی بنزین خودرو‌های صفر مبهم است
مدارس سمنان غیر حضوری شد
تغییر نرخ بنزین صرفاً مشمول کارت‌های جایگاه‌ها است
به‌زودی استاندار زن هم خواهیم داشت
سفر وزیر امور خارجه در این هفته به فرانسه
اوکراین با توافق صلح آمریکا موافقت کرد
جزئیات تصمیم دولت درباره بنزین ۳ نرخی
جای خالی قهرمانان وطن در برخی روزنامه‌ها
تعطیلی مدارس آذربایجان‌غربی در چهارشنبه ۵ آذرماه
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۴
خوراک دام در گرو سودجویی یک شبکه محدود
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
مهر و موم نانوایی کم فروش  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)