بالا گرفتن بحث درباره تحویل سلاح های فرانسوی به عربستان
منابع آگاه از بالا گرفتن بحث و گفتگو درباره تحویل سلاح های فرانسوی به عربستان سعودی خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به گزارش خبرگزاری فرانسه، پس از آنکه رسانه دیسکلوز با افشاگری های جدید خود اعلام کرد یک کشتی باری متعلق به عربستان سعودی قرار است در بندر مارسی فوس در جنوب فرانسه مهمات بارگیری کند، روز سه شنبه بحث و گفتگو درباره تحویل سلاح از فرانسه به عربستان سعودی بالا گرفت.
رسانه دیسکلوز اعلام کرد پانزده روز پس از موضوع باورنکردنی مربوط به انصراف یک کشتی باری متعلق به عربستان سعودی مبنی بر بارگیری توپخانه مدل سراز فرانسه به مقصد عربستان سعودی در بندری در جنوب فرانسه، کشتی دیگری با نام Bahri Tabuk، قرار است مقادیری مهمات را از بندری از فرانسه به بندر جده در عربستان سعودی منتقل کند. این در حالی است که به گفته لوران پاستور, از مقامات اتحادیه بنادر فرانسه، از بندر مارسی فوس برای بارگیری سلاح و مهمات استفاده نمی شود. وی وعده داد تحقیق در این زمینه انجام خواهد شد.
سازمان های غیر دولتی با اشاره به حساس بودن این موضوع اعلام کردند این سلاح ها احتمالا برای کشتار غیر نظامیان در یمن استفاده خواهند شد. فلورانس پارلی وزیر دفاع فرانسه که در مجلس ملی این کشور حضور داشت در پاسخ به سئوالی مبنی بر ساخت این سلاح ها توسط بخشی از گروه صنعتی نکستر گفت: مشغول بررسی در این زمینه هستیم. وی با مطرح کردن سئوالی گفت: اگر چنین باشد، موضوع عجیبی به حساب می آید؟ چرا که ما با عربستان سعودی همکاری می کنیم. به گفته همین منبع خبری، در صورتی که موضوع تحویل سلاح از فرانسه به عربستان سعودی تایید شود، بحث و گفتگو درباره فروش سلاح های فرانسوی به عربستان بالا خواهد گرفت. چرا که عربستان سعودی سرکردگی (به اصطلاح) ائتلاف علیه جنبش انصارلله یمن را بر عهده دارد. بنابر گزارش سازمان ملل متحد از سال 2015 تاکنون، بر اثر جنگ داخلی در یمن، ده ها هزار نفر کشته شدند.