• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۴۷۹۳۹
تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۷
سیاسی » دولت
جهانگيري؛

شفافیت؛ اصلی‌ترین راه مبارزه با مفاسد اقتصادی

معاون اول رئیس جمهور شفافیت و اصلاح فرایند‌ها را اصلی‌ترین راه مبارزه با مفاسد اقتصادی دانست

شفافیت؛اصلی‌ترین راه مبارزه با مفاسد اقتصادیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، چهل و چهارمین جلسه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی عصر دیروز دوشنبه به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
آقای جهانگیری در این جلسه با بیان اینکه شفافیت و اصلاح فرایند‌ها اصلی‌ترین راه مبارزه با مفاسد اقتصادی است تاکید کرد: در مبارزه با مفاسد اقتصادی نباید تعلل و سستی به خود راه دهیم.

وي با تأکید بر این که آسیب شناسی تخلفات صورت گرفته باید با جدیت و دقت هر چه بیشتر دنبال شود، گفت: در مبارزه با فساد نباید تعلل و سستی به خود راه دهیم و باید با جدیت در این مسیر گام برداریم و در عین حال از عملکرد نظام در امر مبارزه با فساد قاطعانه دفاع کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این که متأسفانه شاهد تکرار فساد‌های مشابه در کشور هستیم تصریح کرد: پرونده‌های فسادی که کشف و با آن‌ها برخورد شده است نباید رها شوند بلکه باید ضمن برخورد با موارد مختلف فساد، رویه‌ها و روند‌ها نیز اصلاح شود تا از تکرار وقوع فساد‌های مشابه جلوگیری شود.
دکتر جهانگیری اصلی‌ترین راه مبارزه با فساد و تخلفات اقتصادی را شفافیت دانست و افزود: اگر فرایند‌ها اصلاح شود و عملکرد‌ها در معرض دید عموم جامعه باشد از بسیاری تخلفات و سوء استفاده‌ها جلوگیری خواهد شد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان این که بخش زیادی از تخلفات و سوء استفاده‌ها در نظام پولی و بانکی کشور اتفاق می‌افتد، گفت: بانک مرکزی باید به عنوان اصلی‌ترین دستگاه ناظر بر عملکرد بانک‌های عامل با اقتدار کامل در انتخاب مدیران حرفه‌ای و اعضای هیئت مدیره بانک‌ها که دارای صلاحیت اخلاقی و تخصصی هستند عمل کند و در مبارزه با فساد و تخلفات جدی باشد.
وی با اشاره به سیاست گذاری بانک مرکزی در خصوص چک‌های تضمینی اظهار داشت: این اقدام نتایج مثبت و سازنده‌ای به همراه داشت و امیدوارم این گونه برنامه‌ها و اصلاح فرایند‌های نادرست در سایر بخش‌های اقتصادی نیز با قاطعیت دنبال شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به گزارش دبیرخانه ستاد در خصوص کمیته تخصصی فرادستگاهی آسیب شناسی شکل گیری مفاسد اقتصادی، از دبیرخانه ستاد خواست برنامه آسیب شناسی علل وقوع فساد را با جدیت هر چه بیشتر دنبال کند و راهکار‌ها و پیشنهادات لازم برای شناسایی گلوگاه‌های فسادخیز و نیز اصلاح فرایند‌ها را در جلسات بعدی ارائه نماید.
دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به فشار‌های سنگین اقتصادی از سوی آمریکا علیه ملت ایران خاطرنشان کرد: آمریکا ۳۰ درصد اقتصاد دنیا را در اختیار دارد و به تعبیر خودشان جنگ اقتصادی تمام عیار علیه جمهوری اسلامی ایران به راه انداخته اند. آن‌ها تصور می‌کردند که با این فشارها، اقتصاد ایران به سرعت با فروپاشی مواجه خواهد شد، اما به فضل الهی نه تنها اهداف آن‌ها محقق نشد بلکه روز به روز بر اقتدار کشور افزوده می‌شود.


شفافیت؛اصلی‌ترین راه مبارزه با مفاسد اقتصادیوضعیت معیشت و امنیت در کشور قابل قبول است

در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای، معاون اول قوه قضاییه نیز با بیان این که ضعف‌ها و اشکالاتی در برخی بخش‌ها وجود دارد گفت: با وجود همه این ضعف‌ها و علیرغم فشار‌های بسیار سنگین دشمنان، اما به لطف خداوند و با همت مدیران کشور وضعیت معیشت و امنیت در کشور قابل قبول است.
دکتر پزشکیان نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با بیان این که ریشه تمام مشکلات کشور نبود اطلاعات و داده‌های دقیق برای تصمیم گیری است گفت: اگر بانک اطلاعاتی کامل وجود داشته باشد تصمیم گیری‌ها با دقت بیشتر انجام خواهد شد و زمینه بروز تخلفات و فساد از بین خواهد رفت.
در این جلسه که وزرای دادگستری، اطلاعات، امور اقتصادی و دارایی، رییس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، رئیس کل دیوان محاسبات، دادستان عمومی و انقلاب تهران، نمایندگان اطلاعات سپاه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عضو ستاد نیز حضور داشتند، دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی گزارشی از جلسات برگزار شده کمیته تخصصی فرادستگاهی آسیب شناسی و بازنگری در فرایند‌ها و گلوگاه‌های فسادخیز و پیشگیری از فساد مبتنی بر پرونده‌های مفاسد کلان اقتصادی که با مشارکت قوای سه گانه و نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی برگزار می‌شود، ارائه کرد.
در این گزارش علل اصلی شکل گیری مفاسد اقتصادی در نظام بانکی مورد آسیب شناسی قرار گرفت و ضمن تشریح پرونده‌های فساد در برخی بانک ها، راهکار‌های پیشگیرانه برای عدم تکرار این تخلفات ارائه شد و مقرر گردید این جلسات برای بررسی و آسیب شناسی سایر موضوعات حوزه ضد فساد نیز ادامه یابد و راهکار‌های مربوطه استخراج و در ستاد مطرح شود.
در ادامه این جلسه پس از ارائه گزارش کمیته تخصصی فرادستگاهی آسیب شناسی و بازنگری در فرایند‌ها و گلوگاه‌های فسادخیز، اعضای جلسه نظرات و دیدگاه‌های خود را در خصوص این گزارش ارائه کردند و راهکار‌های پیشگیری از بروز تخلفات و تکرار فساد‌های اداری و اقتصادی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این جلسه همچنین نماینده اطلاعات سپاه نیز گزارشی از نحوه برخورد با تعدادی از مفسدان بزرگ اقتصادی و شبکه‌های وابسته به آن‌ها ارائه کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نرم افزار ایرانی سبک زندگی سالم برای کودکان آماده بهره‌برداری
برگزاری جشن نیمه شعبان در خراسان رضوی
برنامه ریزی برای افتتاح طرح‌های گاز رسانی در استان سمنان
کشف محموله ۱۴ تنی تجهیزات قابل استفاده در اغتشاشات
مسدود شدن گردنه چری در چهارمحال و بختیاری
تهیه و توزیع کیک ۴۵۰ کیلویی در همدان
سینما از عوامل افزایش تاب‌آوری جامعه است
غرب وحشی دیجیتال
تردد در محور‌های مواصلاتی و مسیر‌های بین روستایی فریدن برقرار است
بهره‌برداری از ۲۳۸ پروژه عمرانی در شهرستان فاریاب به مناسبت دهه فجر
تمام راه‌های استان اردبیل باز است
استان اصفهان سراسر غرق در شادی وسرور
لطفا مفهوم تروریست را شرح دهید!
طنین جشن انقلاب در گنبد پیرمحمد ملکشاهی
سپاه پاسداران رکن امنیت و اقتدار کشور است
همتی: اولویت اصلی سیاست‌گذار پولی، مهار تورم است
چهره تازه‌ آشتیان با اجرای طرح‌های عمرانی
برگزاری نشست مشترک شورای اداری، معتمدین، فعالان اقتصادی وسرمایه‌گذاران شهرستان شاهین‌دژ
بازگشایی راه ارتباطی بیش از ۲۵۰ روستا در الیگودرز
شهر کریمه اهل بیت مسرور سالروز میلاد یوسف زهرا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور | افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
برگزاری جشن بزرگ نیمه شعبان در پایتخت
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
جزئیات تمهیدات ترافیکی ویژه مراسم جشن نیمه شعبان در تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)