• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۵۳۶۱۴
تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۵
سیاسی » دولت
جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی؛

مدیران بطور ویژه پای کار بایستند

معاون اول رییس جمهور: معیشت مردم، رونق تولید و ایجاد اشتغال مهم‌ترین اولویت‌ اقتصادی دولت در سال ۹۸ است و باید مدیران بطور ویژه پای کار بایستند.

مدیران بطور ویژه پای کار بایستندبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
دکتر اسحاق جهانگیری در این جلسه ضمن تبیین شرایط اقتصادی کشور در مقطع کنونی، بر اهمیت بهره گیری از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی برای عبور از این برهه حساس تاکید کرد و گفت: عملکرد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال ۹۸ تعیین کننده است و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باید بیش از گذشته در بخش‌ها و شئونات مختلف اداره کشور نمایان و متبلور شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تصویر کلی اقتصاد در سال ۹۷ و برخی گزارش‌ها از رشد منفی اقتصادی کشور، گفت: گزارش عملکرد‌ها و اقدامات دولت در زمینه‌های مختلف نظیر نفت و گاز، رسیدگی به مناطق محروم و روستایی و اجرای طرح‌های اقتصاد مقاومتی که در اولویت دستگاه‌های اجرایی بوده، نشان می‌دهد که پیشرفت‌ها و اقدامات انجام شده مناسب بوده است و با توجه به مشکلات و فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها عملکرد دولت قابل دفاع است.
وی با بیان اینکه اقتصاد کشور در سال ۹۸ با مشکلات جدیدی روبرو شده است و زندگی مردم تحت فشار قرار دارد، بر اهمیت گفتگوی صادقانه با مردم تاکید کرد و گفت: معیشت مردم، رونق تولید و ایجاد اشتغال مهم‌ترین اولویت‌های اقتصادی دولت در سال ۹۸ هستند و باید مردم احساس کنند که مسئولین به دنبال حل مسائل کشور و مشکلات معیشتی جامعه هستند تا بتوانند بخشی از آلام و دغدغه‌های آن‌ها را مرتفع کنند.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه حل مسائل اقتصادی کشور در شرایطی که دشمنان به تعبیر خودشان جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ملت ایران به راه انداخته اند، نیازمند تمرکز ویژه و ایستادگی است، خاطر نشان کرد: این پیام باید به تمام مدیران کشور ابلاغ شود که سال ۹۸ به لحاظ اقتصادی سالی ویژه است و برای اداره مناسب کشور نیازمند آن هستیم که جدی‌تر پای کار باشیم.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به این که در سال جاری با محدودیت منابع و بودجه روبرو هستیم، افزود: با وجود آنکه اتکاء بودجه کشور به درآمد‌های نفتی کاهش یافته، اما بودجه کشور همچنان تحت تأثیر این درآمد‌ها است و باید برای جبران کسری بودجه به دنبال راهکار‌ها و ظرفیت‌های دیگر باشیم.
وی با تاکید بر اینکه مسئولین اقتصادی کشور باید در سال ۹۸ جدی‌تر پای کار باشند و نشان دهند که مرد روز‌های سخت وشرایط پیچیده و دشوار هستند، گفت: باید در بخش هزینه‌ها صرفه جویی جدی صورت گیرد و این جهت گیری به همه دستگاه‌ها ابلاغ شود تا دستگاه‌ها مکلف باشند هزینه‌های خود را کاهش دهند.
دکتر جهانگیری با تاکید بر ضرورت توجه به بخش تولید و به خصوص واحد‌های تولیدی که نقش پیشران در تولید کشور را ایفا می‌کنند، تصریح کرد: باید با حمایت از بخش‌های تولیدی و پیشران نظیر خودرو و مسکن شرایطی مهیا شود تا بخش‌ها وصنایع پایین دست آن‌ها نیز فعال‌تر شده و با رکود مواجه نشوند.
وی با تاکید بر اینکه باید به هر نحو ممکن ارز مورد نیاز بخش تولید را فراهم کنیم، به برنامه دولت برای ممنوعیت واردات کالا‌های لوکس با هدف صرفه جویی ارزی اشاره و خاطر نشان کرد: ممنوعیت واردات کالا‌های لوکس علاوه بر صرفه جویی ارزی مانع از ایجاد دوگانگی در جامعه و جلوگیری از نمایش شکاف طبقاتی می‌شود و این در حالی است که ایجاد شکاف طبقانی و نارضایتی اجتماعی یکی از اهداف تحریم کنندگان ایران است که خودشان به این موضوع در کتاب هنر تحریم اذعان کرده اند.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به پیشنهاد دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مبنی بر تشکیل کارگروه مقابله با تحریم ذیل دبیرخانه، گفت: وظیفه این کارگروه باید ایجاد فرصت برای تولید داخلی باشد و با برنامه ریزی دقیق، شرایطی را مهیا کند تا با استفاده از ظرفیت‌های داخلی کمبود‌های ناشی از تحریم مرتفع شود.
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بر تشکیل کارگروهی برای شناسایی محصولاتی که در داخل تولید می‌شوند تاکید کرد و گفت: دولت از تولید کنندگانی که کالا‌های خود را در داخل و بدون وابستگی تولید می‌کنند حمایت می‌کند.
وی با اشاره به طرح ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی خاطر نشان کرد: دولت تاکنون ۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد اشتغال در روستا‌ها پرداخت کرده است و لازم است وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم گزارش عملکرد این برنامه را اطلاع رسانی کنند.
دکتر جهانگیری همچنین خواستار تفویض اختیارات بیشتر به استان‌های کشور شد و بر لزوم هماهنگی هر چه بیشتر میان جانشینان ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان‌ها با استانداران در جهت اجرای هر چه بهتر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی تاکید کرد.
در این جلسه که وزرای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رییس سازمان برنامه و بودجه، معاون علمی و فناوری رییس جمهور، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، سخنگوی دولت و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) نیز حضور داشتند، نماینده دبیرخانه ستاد گزارشی از عملکرد سال ۹۷ دستگاه‌ها و استان‌های کشور در اجرای اقتصاد مقاومتی و نیز عملکرد جانشینان رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و نمایندگان معین دولت در استان‌های کشور ارائه کرد.
در این گزارش مهمترین اقدامات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی طی ۱۶ جلسه برگزار شده در سال ۱۳۹۷ تشریح شد که اجرای ۲۷ پروژه جدید اولویت‌دار اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۷ و استمرار اجرای ۱۳۶ پروژه اولویت‌دار و برنامه اجرایی اقتصاد مقاومتی سال ۱۳۹۶ در سال ۱۳۹۷ بخشی از این گزارش بود.
بر اساس گزارش دبیرخانه ستاد برخی از مهمترین نتایج و دستاورد‌های پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۷ عبارتند از:
* افتتاح فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس
* تولید گاز خام از فاز‌های میدان گازی پارس جنوبی معادل ۵۸۶.۵ میلیون متر مکعب در روز
* تولید ۲۸۰ هزار بشکه در روز نفت خام از میدان مشترک غرب کارون
* گازرسانی به ۹۲۱۰۶۹ مشترک جدید شهری و روستایی
* تولید ۱۳.۴ میلیون تن گندم و خرید تضمینی حدود ۹.۵ میلیون تن گندم
* احداث ۲۶۵۴ هکتار گلخانه
* تکمیل و تحویل ۱۳۳۶۴۶ واحد مسکونی مهر در سراسر کشور
* احداث، تکمیل و بهره برداری از ۵۲۴ کیلومتر خط راه آهن (شامل ۲۲۱ کیلومتر خط دوم و سوم) در کریدور‌های شمالی-جنوبی و شرقی-غربی
* احداث، تکمیل و بهره برداری از ۳۲۰ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی
* توسعه و نوسازی ناوگان ریلی کشور با محوریت و مشارکت بخش خصوصی (۱۶ دستگاه لکوموتیو؛ ۴۵ دستگاه سالن مسافری؛ ۹۰۹ دستگاه واگن باری)
* افزایش ظرفیت ترانزیت مرز به مرز بین الملل از ۱۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه در پایان سال ۹۶ به ۴۴۸۴ گیگا بیت بر ثانیه در پایان سال ۹۷.
* ارتقاء ۲۰ رتبه‌ای در شاخص توسعه دولت الکترونیک EGDI
* تدوین برنامه‌های تولید و اشتغال ذیل تبصره ۱۸ قانون بودجه با هدفگذاری حدود یک میلیون فرصت شغلی با تأمین منابع مالی حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان
* آغاز فرآیند ادغام بانک‌های وابسته به نیرو‌های مسلح
* واگذاری ۵۵ درصد از دارایی‌های مازاد بانک‌ها و موسسات اعتباری
* افزایش شاخص کل بورس از ۹۶۲۵۰ در انتهای سال ۱۳۹۶ به حدود ۱۷۲۵۲۲ واحد در انتهای سال ۱۳۹۷
* تامین آب شرب ۱۵۱۱ روستا با جمعیت حدود ۱۱۷۰۰۰۰ نفر
* آبگیری و یا افتتاح ۸ سد مرزی، با ظرفیت تنظیم آب ۳۲۸ میلیون مترمکعب
* احداث ۴۸۴۰۵ هکتار شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی مرزی و ۱۱۳۳۹ هکتار شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی غیرمرزی
* احداث ۹۳۶۰۰ هکتار شبکه فرعی آبیاری و زهکشی
* اجرای ۱۴۵۷۸۴ هکتار سامانه‌های نوین آبیاری
* پر و مسلوب المنفعه نمودن ۱۵۰۰۰ حلقه چاه غیرمجاز و یا فاقد پروانه مضر به مصالح عمومی
* نصب ۶۳۴۳ دستگاه کنتور حجمی بر روی چاه‌ها
* بهره‌برداری از ۱۲۱۵ مگاوات نیروگاه حرارتی، ۲۳۶ مگاوات نیروگاه تولید پراکنده و احداث ۳۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر
در ادامه جلسه نماینده دبیرخانه ستاد، گزارشی از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی برای سال ۱۳۹۸ ارائه کرد و گفت: کارگروه‌هایی ذیل دبیرخانه ستاد در تحقق منویات مقام معظم رهبری فعال شده اند تا موضوع رفع موانع و چالش‌های مهم اقتصادی کشور (رفع عیوب ساختاری)، موضوع رونق تولید و بیانیه گام دوم انقلاب را با جدیت دنبال کنند.
ساز و کار‌های تجهیز منابع مالی برای رونق تولید ملی، تشریح برنامه‌های در دست اجرا برای تولید و اشتغال و نیز عملکرد اجرایی قانون ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری از دیگر موضوعاتی بودند که گزارش آن از سوی دبیرخانه ستاد ارائه شد و اعضای جلسه در خصوص آن به بحث و تبادل نظر پرداختند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صدور مجوز پخت نان کامل برای ۳۶ واحد در زنجان
مدارس و دانشگاه‌های استان بوشهر امروز غیر حضوری است
تردد درگردنه امین الله فقط با زنجیرچرخ امکان پذیر است
تدارک ویژه شبکه اشراق برای شب یلدا
جشنواره یلدایی دانشگاه امیر کبیر
قهرمانی سورک در مسابقات کشتی میاندورود
شب یلدا؛ شبی پر از رنگ و بوی فرهنگ ایرانی
پیروزی مدعیان تهرانی در آغاز نیم فصل دوم لیگ بسکتبال بانوان
برنامه‌های یلدایی رادیو
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق شاهرود و شهمیرزاد
کشف میلیاردی کالای قاچاق در بروجرد
بومی‌سازی ۵۰ ماده شیمیایی پرمصرف در کشور
دستگیری کلاهبردار خرید طلا با رسید جعلی در خرم‌آباد
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (یکشنبه سی ام آذر ۱۴۰۴)
رونق بازار‌های محلی تنکابن در آستانه شب یلدا
استقرار ۳۷۰ نیروی راهداری در جاده های لرستان
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
شروع به کار ادارات خراسان رضوی با ۲ ساعت تاخیر
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور  (۱ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
پزشکیان: طرح راه آهن در خراسان جنوبی را به اتمام می‌رسانیم  (۱ نظر)