• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۰۶۱۶
تاریخ انتشار: ۰۵ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۹
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
گزارش

لزوم رسیدگی به فرسودگی ساختمان‌های دانشگاه‌ها

ساختمان‌های فرسوده دانشگاه و خوابگاه‌های دانشجویی به نفس‌های آخر رسیده اند و نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند

ضرورت رسیدگی ببه فرسودگی ساختمان‌های دانشگاه‌هابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نفس ساختمان‌هایی که عمری بالای ۶۰ سال دارند حالا به شمارش افتاده و نیازمند مراقبت‌های ویژه هستند تا شاید توانی برای نفس کشیدن دوباره بیابند.
هر روز و هر هفته با شنیدن خبری از فرو نشست زمین محوطه یک دانشگاه و یا سقوط یک آسانسور در یک دانشگاه، نفس خانواده‌ها در گلو حبس می‌شود.
همین چند روز پیش بود که خبر فرو نشست محوطه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی دوباره نفس‌ها را حبس کرد و پیگیر خسارات جانی حادثه بودیم که خوشبختانه این حادثه خسارات جانی نداشت، اما عبدالمجید خوشنود معاون دانشجویی این دانشگاه از قدمت بالای ۶۰ سال برخی از دانشکده‌ها خبر داد و گفت: پردیس علوم این دانشگاه بیش از ۶۰ سال قدمت دارد و بار‌ها برای بهبود وضعیت دانشگاه درخواست کمک مالی کرده ایم و حتی بحث تجمیع دانشکده‌ها نیز مطرح شده است.
وی افزود: برخی از خوابگاه‌های دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی بیش از ۳۵ سال قدمت دارد که باید به سرعت تعمیر و تجهیز شود.
خوشنود با اشاره به اینکه در امتحان تیر امسال مجبور به انتقال دانشجویان پردیس علوم به سوله ورزشی شدیم گفت: وضعیت پردیس علوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در محله سیدخندان به گونه‌ای بود که مجبور شدیم محل امتحانات دانشجویان این دانشکده را به سوله ورزشی دانشگاه انتقال دهیم. نامناسب بودن زیر ساخت‌ها و نگرانی مسؤولان دانشگاه و دانشجویان موجب تغییر سالن امتحانات دانشجویان شد.
قدمت و نامناسب بودن فضای دانشگاه‌ها تنها مختص دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیست بلکه اکثر دانشگاه‌ها با این مشکل روبه رو هستند، به طور مثال مسؤولان و دانشجویان دانشگاه علم و صنعت با توجه به تاریخچه ۹۰ ساله آن از قدمت بالا و نامناسب بودن فضای ساختمان و خوابگاه گله‌مند هستند.
احد قائمی معاون دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: این دانشگاه در سال ۱۳۰۸ تأسیس شده است و برخی از دانشکده‌های آن مانند شیمی، فناوری نوین، مواد، مکانیک و معماری با همان بافت قدیمی بالای ۵۰ سال، با تغییر مأموریت سرپا هستند و دیگر جوابگوی این موضوع نیستیم.
وی افزود: دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری از کمبود امکانات و تجهیزات گله‌مند هستند و با توجه به افزایش ظرفیت خوابگاه‌های استیجاری همچنان با استاندارد نبودن فضای خوابگاهی روبرو هستیم.
هم اکنون بیش از ۲ هزار و ۵۶۹ دانشگاه در کشور وجود دارد که ۵۳۰ واحد آن مربوط به دانشگاه آزاد، ۳۰۹ واحد مربوط به مؤسسات غیر انتفاعی، ۱۷۰ مرکز فنی و حرفه ای، ۴۶۶ مرکز پیام نور، ۹۵۳ واحد علمی کاربردی و ۱۴۱ دانشگاه دولتی مربوط به وزارت علوم تحقیقات و فناروی است که قدمت برخی از دانشگاه‌های دولتی مانند دانشگاه تهران بیش از ۸۰ سال است.
حسن به نژاد معاون دانشجویی دانشگاه تهران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: قدمت این دانشگاه بیش از ۸۰ سال است و قدمت برخی از خوابگاه‌های آن به بیش از ۵۰ سال می‌رسد که شرایط نگهداری را سخت می‌کند.
وی افزود: البته با کمک خیرین خوابگاه ساز برخی از خوابگاه‌های این دانشگاه نوسازی شده است، اما در دانشگاه تهران با مشکل نوسازی و امکانات مالی روبه رو هستیم.
به نژاد ادامه داد: ما هر سال مجبوریم که خوابگاه‌ها را در الویت بازسازی قرار دهیم.
با توجه به بودجه‌ای که هر سال برای دانشگاه‌ها اختصاص پیدا می‌کند نمی‌توان بهبودی تأثیرگذاری را شاهد باشیم از طرف دیگر باید به این موضوع مهم توجه کنیم که با افزایش عمر ساختمان دانشگاه جبران خسارت آن سخت‌تر می‌شود، بنابراین باید به فکر راهکار‌هایی مؤثرتر از جمله حمایت بیشتر خیرین یا اختصاص ردیف بودجه‌ای خاص برای بهبود وضعیت ساختمان دانشگاه باشیم.

گزارش از محبوبه دل انگیز

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب آزمایشی سامانه رویت پذیری مصرف در اصفهان
اجرای پیوسته طرح تحول زمین‌شناسی از بوشهر به مکران
باران بالستیک در جهنم صهیونی
شیراز میزبان اختتامیه پویشی ملی برای شعر و رسانه
همایش شهید مفتح، تلاشی برای پیوند نسل جدید با ایده‌های تمدن‌ساز شهید مفتح است
کشف گنج یاب ۱۰ میلیارد ریالی در بیضا
افزایش صادرات چاپی ایران
کشف اتصالات فلزی قاچاق در پایانه مرزی مهران
با مخلان نظم و امنیت بدون اغماض برخورد می‌کنیم
دستگيري عامل 9 فقره سرقت از ساختمان هاي نيمه کاره شهربابک
دستگيري عامل 9 فقره سرقت از ساختمان هاي نيمه کاره شهربابک
ایران از غنی‌ترین کشور‌های اسلامی در ذخایر ژنتیکی دام‌های بومی
بازدید فرمانده کل ارتش از توان رزم یگان‌ها در غرب کشور
۱۲ هزار میلیارد تومان خسارت حوادث اخیر به بخش کشاورزی
اطلاعیه قطع گاز در کوی مندلی اهواز
آموزش‌وپرورش محور تحول نقشه جامع علمی کشور است
امضا تفاهم‌نامه میان دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه کربلا
بازگشت بيش از 26ميليارد به حساب مالباختگان با پيجويي هاي پليس فتا کهنوج
پیشگیری مؤثر نیازمند آموزش، پیگیری میدانی و اقدام هوشمندانه است
رده بندی فیفا در دسامبر ۲۰۲۵؛ ایران سال را با بیستمی به پایان می‌برد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران باردار واریز شد
۲۴ محور شریانی و غیر شریانی مسدود است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۵ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)