پخش زنده
امروز: -
این مطالعه نشان می دهد که حدود 20 نوع سرطان که تحت بررسی قرار گرفتند نیازهای عمده خود به مواد مغذی را از طریق بازیافت ویتامین سی برطرف می کنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه ، اهمیت مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین سی به دلیل خواص آنتی اکسیدان این ویتامین برای همه شناخته شده است اما محققان شیلیایی به تازگی نشان دادند که این ویتامین همچنین به عنوان سوختی برای سلولهای تومورال انواع مختلف سرطان به کار می رود.
پس از 20 سال تحقیقات، کارهای یک تیم علمی از دانشگاه کونسپسیون Concepcion در جنوب شیلی به سرپرستی دکتر کورالیا ریواس در مجله «فری رادیکال بیولوژی اند مدیسین» Free Radical Biology and Medicine منتشر شد.
این مطالعه نشان می دهد که حدود 20 نوع سرطان که تحت بررسی قرار گرفتند نیازهای عمده خود به مواد مغذی را از طریق بازیافت ویتامین سی برطرف می کنند.
کورالیا ریواس در گفتگویی تلفنی به خبرگزاری فرانسه گفت با این حال نباید مصرف ویتامین سی را به هیچ بهانهای متوقف کرد.
این محقق خاطر نشان کرد ویتامین سی نه تنها از ابتلا به بیماری اسکوربوت پیشگیری می کند بلکه برای تأمین انرژی سلولها، تولید کلاژن و سنتز انتقال دهندههای عصبی حیاتی است و به سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
دو شکل ویتامین سی در بدن در کنار هم وجود دارند: شکل اکسید شده (اسید دهیدرواسکوربیک یا دی اچ ای) که با تمرکز بالا در محیطهای اکسیداسیون اطراف تومورها یافت می شود و شکل احیا شده (اسید اسکوربیک یا ای ای) که خاصیت آنتی اکسیدان دارد.
بر اساس تحقیقات این گروه شیلیایی، سلولهای تومورال اسید دهیدرواسکوربیک را که به مقدار زیادی اطراف آنها یافت می شود، می گیرند، آنها را به داخل خود انتقال می دهند و آنها را به ویتامین سی احیا شده یا اسید اسکوربیک تبدیل می کنند، عملی که آنها را زنده نگه می دارد.
این محققان بدین ترتیب نشان دادند که سلولهای تومورال پستان، پروستات یا خون به عنوان مثال قادر هستند در خود ویتامین سیهای بیشتری نسبت به سلولهای نرمال جمع کنند.
به اعتقاد کورالیا ریواس، این کشف اهمیت حیاتی دارد زیرا به این معناست که ویتامین سی سلولهای تومورال را تقویت و آنها را در برابر درمان مقاومتر می کند که تأییدی است بر مطالعات قبلی که نشان می داد این ویتامین به نحوی مانع جوابدهی شیمی درمانی و پرتودرمانی است.