• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۵۱۶۶
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۹
اقتصادی » اقتصاد کلان
مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس

تامین مالی جمعی، مزیتی بی نظیر برای ایده های جدید

استارت آپ‌ها از طریق شبکه‌های اجتماعی، خبرنامه‌های ایمیلی و دیگر تاکتیک‌های بازاریابی آنلاین، می‌توانند کمپین خود را به اشتراک بگذارند و تامین مالی مورد نیاز خود را صورت دهند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سنا محمدرضا معتمد، مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار از مزایای تامین مالی جمعی سخن گفت و افزود: مطابق با مصوبه هیئت مدیره سازمان که در تاریخ ۸ اسفند ماه ۹۷ ابلاغ شده است، شرکت­های تأمین سرمایه، کارگزاری و شرکت­‌هایی که موضوع فعالیت اصلی آن‌ها سبدگردانی یا مشاور سرمایه­ گذاری است مجاز به فعالیت به در زمینۀ تامین مالی جمعی هستند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دسترسی به سرمایه گذاران بیشتر یکی از مهم‌ترین مزایای این نوع تامین مالی برای استارت آپ‌ها است، گفت: با توجه به این موضوع که تامین مالی جمعی در بستر الکترونیکی صورت می­گیرد، مخاطبین زیادی با طرح­‌ها آشنا می­شوند و استارت آپ ­­ها می­توانند سرمایه­ گذاران بیشتری را جذب کنند.
وی به دیگر مزیت این نوع تامین مالی اشاره کرد و افزود: گسترش بازاریابی یکی دیگر از مزیت‌های تامین مالی جمعی است که از این طریق استارت آپ­‌ها می‌توانند به کمک شبکه‌های اجتماعی، خبرنامه‌های ایمیلی و دیگر تاکتیک‌های بازاریابی آنلاین، کمپین خود را به اشتراک بگذارند و آن را ارتقا دهند.
معتمد در ادامه "افزایش اعتبار" را از ویژگی‌ها برجسته این نوع تامین مالی عنوان داشت و تاکید کرد: استارت آپ­‌ها با ارائه طرح خود به تعداد مخاطبین بسیار زیاد، فرصت بسیار خوبی برای افزایش اعتبار و اصلاح پیشنهادهایشان فراهم می‌کنند. زمانی که سرمایه‌گذاران بالقوه به طرح آن­­ها علاقه‌مند می‌شوند و سؤال می‌پرسند، استارت آپ­‌ها طرح خود را تکمیل می‌کنند و تمایل سرمایه‌گذاران برای خرید محصولاتشان را افزایش می‌دهند.
مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس، افزایش کارایی را از دیگر مزایای تامین مالی جمعی برشمرد و در این خصوص متذکر شد: استارت آپ­‌ها می ­توانند یک پروفایل جامع بسازنند تا همه سرمایه‌گذاران بالقوه به آن دسترسی داشته باشند و مجبور نباشند هریک از آن‌ها را به‌صورت مجزا دنبال کنند. در نتیجه به جای چاپ کردن مدارک، تألیف مکتوبات و به روز رسانی آن‌ها به‌صورت دستی، می‌توانند همه چیز را به‌صورت آنلاین و با قابلیت دسترسی بیشتری ارائه کنند.
وی در سوی دیگر با اشاره به مزایای این روش تامین مالی برای سرمایه گذاران گفت: آشنایی سریع با تعداد فراوانی از ایده‌ها به‌ویژه در زمینه کسب و کار‌های نوپا و استارت آپ ها، مشارکت آسان در طرح­ها و استارت­ آپ­ ها، اطمینان از تزریق وجوه سرمایه­ گذاری شده در طرح و استارت آپ انتخاب شده از مهم‌ترین فواید تامین مالی جمعی برای سرمایه گذاران است.
معتمد در نگاهی تخصصی‌تر به موشکافی مقوله ریسک و بازگشت سرمایه در تامین مالی پرداخت و گفت: در تامین مالی جمعی تمامی ریسک­‌های مرتبط با طرح، اعم از ریسک عدم بازگشت سرمایه، ریسک زیان یا ریسک عدم نقدشوندگی گواهی مشارکت، مربوط به سرمایه­ گذار است و مطابق با ماده ۳۰ دستورالعمل تامین مالی جمعی عامل موظف است ریسک­‌های مربوط به طرح را از طریق سکو به اطلاع تأمین کنندگان برساند و ترتیباتی اتخاذ کند تا هر تأمین ­کننده پیش از اقدام به مشارکت در طرح، آگاهی خود را از ریسک ­های مذکور اعلام کند.
مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به ماده ۹ دستورالعمل تامین مالی جمعی، یادآور شد که حداکثر مقدار قابل تأمین از طریق سکو برای هر طرح ۲۰میلیارد ریال است، به همین دلیل، تامین مالی جمعی برای طرح‌های کلان کاربردی ندارد و تنها روی استارتاپ‌ها و طرح‌های کوچک متمرکز است.
معتمد در سوی دیگر تامین مالی جمعی را یک روش بسیار مناسب برای افزایش میزان اشتغالزایی در کشور دانست و بیان داشت: نظر به اینکه عمده طرح‌های اشتغال­زا نیاز به مبالغ بسیار زیاد ندارد و با توجه به اینکه بسیاری از کسب و کار‌های کوچک و استارت آپ‌ها می­ تواند مبالغ مورد نیاز خود را با استفاده از این شیوۀ تامین مالی فراهم کنند، قطعا این شیوۀ تامین مالی کمک بسیار زیادی به توسعه کسب و کار‌ها و اشتغال­زایی می‌کند.
مدیر نظارت بر نهاد‌های مالی سازمان بورس به نقش فرابورس در این نوع تامین مالی تاکید کرد و افزود:فرابورس با ایفای نقش اجرایی، نظارتی و نقش تسهیل کننده خرید و فروش اوراق مشارکت تامین مالی جمعی، نقش ­های اساسی را در تامین مالی جمعی ایفا می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سفارت آمریکا، لانه جاسوسی بود
راه‌آهن کشور محور ترانزیت جدید هند و روسیه شد
فروش دارو در مطب‌ها ممنوع!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ آبان ۱۴۰۴
سرمربی آخال: سپاهان باید سپاس گزار تیم داوری باشد
تالاب بین‌المللی قوریگل در خطر خشکی دائمی قرار دارد
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ قلب تپنده مسگری کشور
دستگیری سارقان خودرو با ۱۲ فقره سرقت در تبریز
نویدکیا: شب ناامیدکننده‌ای بود؛‌ تساوی لحظه‌آخری خوشحالی ندارد
معاون رئیس جمهور بر توسعه شهر‌های هوشمند تاکید کرد
ضرورت توسعه ظرفیت‌های صنعتی و معدنی آذربایجان شرقی
سند دار شدن ۱۳۴ هزار و ۳۶۶ قطعه از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی
بردیف بهترین بازیکن دیدار سپاهان و آخال شد
ماندگاری هوای سرد در سمنان
آغاز بکار ششمین نمایشگاه بین‌المللی شهر هوشمند و هوش مصنوعی ایران
رونق آبزی‌پروری در کرمان
توقیف دو هزار خودروی شوتی در استان کرمان
بروز‌رسانی سند جامع پدافند غیرعامل چهارمحال و بختیاری
۲ برابر شدن سرانه ورزشی تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
درگذشت پزشک گچسارانی
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
جذب بیش از ۸۰ متخصص در مراکز درمانی لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ آبان ۱۴۰۴
۱۳ آبان روزی حماسه ساز در قیام دانش آموزان متعهد
هر روز، یک ۱۳ آبان؛ جوانان زنجانی آماده خلق حماسه
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
سیزدهم آبان، روز یک صدایی ملت برای مبارزه با استکبار
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)