• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۵۲۱۵
تاریخ انتشار: ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۷
بین الملل » آمریکا
مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات آمریکا؛

منعی برای غنی سازی اورانیوم در ایران وجود ندارد

اما داریل کیمبال : هیچ استاندارد بین المللی که ایران را از غنی سازی اورانیوم منع کند وجود ندارد

هیچ منعی برای غنی سازی اورانیوم در ایران وجود ندارد

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، در پی اعلام ایران در افزایش ذخیره اورانیوم غنی شده، اما داریل کیمبال مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات آمریکا اعلام کرد هیچ استاندارد بین المللی که ایران را از غنی سازی اورانیوم منع کند وجود ندارد. موضوع این نیست. مسئله موضع آمریکاست. 
خبرگزارش رویترز نوشت: وندی شرمن که هدایت تیم مذاکره کننده آمریکا را در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما بر سر توافق هسته‌ای بر عهده داشت اعلام کرد این گام برگشت ناپذیری نیست که ایرانی‌ها برداشته اند.
 ایران به همراه شرکای باقیمانده در برجام می‌توانند تصمیم بگیرند که چگونه پیش بروند. در برجام فرایندی به منظور تلاش برای جبران نواقض تبیین شده است و این اقدام ایران زمان گریز هسته‌ای ایران را کاهش نمی‌دهد که حائز اهمیت است.
از زمان خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران که بیش از یک سال از زمان آن می‌گذرد نخستین بار است که ایران چنین گام بزرگی را فرای مفاد این توافق برمی دارد. با این حال، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد این اقدام نقض توافق هسته‌ای نیست و ایران در واکنش به خروج آمریکا از این توافق به حق خود عمل کرده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی که در چارچوب توافق هسته‌ای بر برنامه هسته‌ای ایران نظارت دارد تایید کرد تهران محدوده مجاز برای ذخیره اورانیوم غنی شده این کشور را نقض کرده است.
کاخ سفید نیز اعلام کرد به " فشار حداکثری " بر ایران تا زمانیکه مقامات این کشور مسیر خود را تغییر دهند همچنان ادامه خواهد داد. غنی سازی باید در ایران در همه سطوح متوقف شود.
اما داریل کیمبال مدیر اجرایی انجمن کنترل تسلیحات آمریکا اعلام کرد هیچ استاندارد بین المللی که ایران را از غنی سازی اورانیوم منع کند وجود ندارد. موضوع این نیست. مسئله موضع آمریکاست.
قدرت‌های اروپایی که همچنان در توافق هسته‌ای با ایران باقی مانده اند و سعی در حفظ آن دارند از ایران خواستند از برداشتن گام‌های بیشتری که توافق هسته‌ای را نقض می‌کند اجتناب کند. اما از بی اعتبار خواندن این توافق یا اعلام تحریم‌هایی از جانب خود خودداری کردند.
محمد جواد ظریف در توئیتی با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک، برجام، نوشت: " ما برجام را نقض نکرده ایم. "
وی گفت: به محض اینکه اروپایی‌ها به تعهداتشان عمل کنند اقدامات ما قابل بازگشت است؛ اظهاراتی که اشاره به قدرت‌های اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه دارد.
این اقدام ایران آزمونی برای دیپلماسی اروپا پس از آن محسوب می‌شود که مقامات فرانسه، انگلیس و آلمان متعهد شدند چنانچه تهران اساسا توافق هسته‌ای را نقض کند واکنش دیپلماتیک محکمی نشان دهند. اروپایی‌ها که مخالف تصمیم سال گذشته ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای هستند از ایران خواسته اند تا در چارچوب برجام گام بردارد.
دیوید آلبرایت بازرس سابق هسته‌ای سازمان ملل که با مقامات اروپایی درباره توافق هسته‌ای ایران در مشورت است می‌گوید به رغم اینکه سه کشور عضو اتحادیه اروپا از اقدام ایران در فراتر رفتن ذخیره اورانیوم غنی شده این کشور از مرز ۳۰۰ کیلوگرم به خشم آمده اند، این نقض برجام تا این اندازه برای آن‌ها جدی نیست که فورا در تلاش برای اعمال تحریم‌های بین المللی برآیند.
وی افزود آن‌ها نقض‌های شدیدتر را مورد بررسی قرار می‌دهند که نشان از بازگشت ایران به مسیر تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای داشته باشد.
رویارویی بین آمریکا و ایران، واشنگتن در موضعی قرار داده که از اروپایی‌ها خواسته است تا پایبندی تهران را به توافقی تضمین کنند که واشنگتن خود آن را نقض کرده است.
ترامپ این توافق را به سبب آنکه برخی مفاد آن ثابت نیست و مسائل غیرهسته‌ای ایران همچون برنامه موشک بالستیک و رفتار‌های این کشور را در منطقه شامل نمی‌شود بسیار ضعیف خوانده است.
اسرائیل که برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی برای موجودیت خود می‌داند از رویکرد سخت ترامپ در قبال تهران حمایت کرده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
حذف نقطه حادثه‌خیز و اصلاح طرح هندسی محور ورودی شهرستان فرخشهر
اجلاس جهانی تغییر اقلیم در برزیل
ذوب‌آهن در خانه گل‌گهر سیرجان پیروز شد
نجات جان ۳۰ نفر در حادثه آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی زنجان
گرامیداشت یاد شهدای پایگاه بسیج و مسجد امام حسن عسکری (ع) علی‌آباد کتول
کشف ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در لارستان
تشییع پیکر مادر شهید کاظمی در تبریز
سمنان؛ پیشتاز در اهدای مستمر خون در کشور
برپایی اردوی جهادی پزشکی در پیشوا
دیدار وزیر علوم با دانشجویان سیستان و بلوچستان
تجلیل از برترین‌های جشنواره فانوس در تبریز
بررسی راهکار‌های قضایی برای تسریعِ ترخیص وسایل نقلیه رسوبی در گیلان
اختتامیه مرحله استانی نخستین جشنواره ملی هنری «نسل امید» در مشهد
راه‌آهن اردبیل امسال به بهره‌برداری می‌رسد
اجرای ۱۵۰ طرح مطالعات آبخیزداری در آذربایجان‌غربی
توافق نامه ساخت مدرسه ۱۵ کلاسه در ورامین امضاء شد
اختصاص ۲ هزار میلیارد ریال یارانه برای مطبوعات کشور
از مرمت حسینیه امینی‌ها تا راهیابی آثار هنرمند قزوینی به جشنواره آوای صلح و فیلم شهر
برگزاری مسابقات سراسری قرآن و عترت در ایزدخواست
 نسل امروز، ادامه‌دهنده راه ایستادگی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
استعفا در شرایط حساس
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)