• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۸۴۳۴
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۶
اقتصادی » آب و انرژی
سخنگوی صنعت برق ایران مطرح کرد

تعرفه برق رمزارز‌ها، معادل برق صادراتی

تعرفه پیشنهادی وزارت نیرو برای استخراج ارز‌های دیجیتالی، متناسب با تعرفه برق صادراتی است

مصطفی رجبی مشهدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: مراکز تولید رمز ارز‌ها انرژی زیادی برای پردازش و خنک کردن پردازنده‌ها صرف می‌کنند تا جایی که برای استخراج هر بیت کوین، برقی معادل برق مصرفی یک خانه در مدت ۲۴ سال استفاده می‌شود و لذا در صورت فعالیت غیرمجاز، بخش مهمی از این هزینه با توجه به یارانه‌ای بودن برق در کشور ما، از جیب مردم هزینه می‌شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر افزود: وزارت نیرو از همان ابتدای ورود ارز‌های دیجیتال، پیشنهاد خود را بعد از اخذ نظر کارشناسان به دولت فرستاد و اخیرا این موضوع در کمیسیون اقتصادی دولت مطرح شده است و بزودی با تصویب هیئت دولت، برای اجرا به وزارت نیرو ابلاغ می‌شود و این وزارتخانه آمادگی کامل دارد تا بلافاصله بعد از ابلاغ، ردیف تعرفه جدیدی برای این فعالیت تعیین کند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی تصریح کرد: در این آیین نامه همه موارد مرتبط پیش بینی شده است و از جمله تعرفه جدید و نحوه محاسبه برق بها و همچنین مواردی از قبیل خرید مستقیم برق از نیروگاه‌ها یا ایجاد نیروگاه اختصاصی و حتی فروش برق مازاد به دولت در این آیین نامه وجود دارد.
رجبی مشهدی افزود: متاسفانه هم اکنون به دلیل نبود قانون مشخص، برخی از این مزارع در نقاط مختلف کشور و بخصوص نیمه شمالی آن از تعرفه‌های ارزان قیمت نظیر برق کشاورزی یا صنعتی استفاده می‌کنند و برای هر کیلو وات بین ۲۰ تا ۷۰ تومان (طبق تعرفه کشاورزی و صنعتی) پرداخت می‌کنند و از طرف دیگر، سود کلانی می‌برند تا جایی که ظرف چهار ماه، این سرمایه گذاری به توجیه اقتصادی و سود دهی می‌رسد و البته طبق آیین نامه جدید هم، این سوددهی همچنان حفظ می‌شود، اما زمان بازگشت سرمایه طولانی‌تر خواهد بود.
معاون امور اقتصادی توانیر افزود: هم اکنون وزارت نیرو به دلیل اخلال و اختلال شدید مزارع استخراج بیت کوین و رمز ارز‌ها در شبکه تولید و توزیع برق کشور، اقدام به قطع انشعاب‌های غیرمجاز برق می‌کند و تاکنون صد‌ها مورد در سطح کشور شناسایی و برخورد شده است و این برخورد‌ها ادامه دارد و از جمله در استان البرز، ۱۲۰ مزرعه استخراج رمز ارز تعطیل شده است.
وی تصریح کرد: فشاری که این مزارع به شبکه توزیع وارد می‌کند معادل یک نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی براورد شده است چراکه مصرف این بخش، بیش از ۳۰۰ مگاوات ساعت است و با توجه به رشد ۴۰ درصدی مصرف خانگی و صنعتی در فصل تابستان که معادل ۲۴ هزار مگاوات است، تولید این رمز ارز‌ها فشار شدیدی به نیروگاه‌ها و شبکه‌های تولید و توزیع برق کشور وارد می‌کند.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه کاری که در این بخش می‌شود، تولید ارز برای کشور است گفت: به همین دلیل، ما اعتقاد داریم که برق مصرفی این بخش باید معادل برق صادراتی در نظر گرفته شود ضمن اینکه در صورت واقعی شدن تعرفه ها، ماینر‌ها به سمت استفاده از تجهیزات جدید و کم مصرف می‌شوند چرا که در حال حاضر دستگاه‌های قدیمی این کار، ۲/۲ کیلووات ساعت برق مصرف می‌کنند درحالیکه تجهیزات جدیدتر، کم مصرف‌تر هستند و ۱/۴ کیلووات برق مصرف می‌کنند که این امر منجر به نوسازی پردازشگر‌ها و خنک کننده‌ها نیز می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، گام مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری شکارچیان غیرمجاز در چاراویماق
طنین کلام وحی قاریان محفل در پارک ماهیگیر کیش
ویژه برنامه قرآنی محفل در کیش
برگزاری هشتمین سالگرد شهید مدافع حرم در تبریز
آغاز رقابت برای بهترین های سال فیفا
احیای زمین‌های بایر پس از ۴ دهه رکود
برگزاری آزمون کارآموزی وکالت، پس از تصویب قانون مجوز‌های کسب و کار
بیروت‌ بدون مقاومت، بدل به شهری بی‌دفاع می‌شود
برنامه شهیدانه در پهندر دودانگه
آغاز روند افزایشی دمای هوا در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقابل گفتمان‌ها؛ از آپارتاید علمی غرب تا زکات‌العلم انقلاب اسلامی
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)