• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۷۱۰۹۱
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۲
مرکزی » اجتماعی
آشتیان؛

تکذیب آئین نامه اهدای اعضای محکومان اعدامی

معاون حقوقی قوه قضاییه در آشتیان: آیین نامه ای مبنی بر اینکه محکومان صلب حیات را وادار به اهدای عضو کند توسط رئیس قوه قضاییه مصوب نشده است.

تکذیب اهدای اعضای محکومان اعدامیبه گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ حجت الاسلام مصدق پس از ورود به شهرستان آشتیان، ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدا در شورای اداری شهرستان آشتیان شرکت کرد . وی در این نشست با بیان اینکه دستگاه قضایی در برخورد با بی عدالتی و چپاول بیت المال بسیار جدی است، گفت: معاونت حقوقی قوه قضاییه برای برخورد با بی عدالتی و فساد تدوین لایحه ای را برای توسعه مبارزه با فساد در دست کار دارد.

معاون حقوقی قوه قضائیه ادامه داد: دریافت ارز ۴۲ هزار ریالی و ارایه کالا با ارز ۱۴۰ هزار ریالی مصداق چپاول بیت المال است و قوه قضاییه با این فساد با جدیت مقابله می کند.

معاون حقوقی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: رئیس قوه قضائیه تاکید دارد که درب اتاق مدیران باید بر روی مردم باز باشد چراکه مسئولان تافته جدا بافته نیستند و تعهد در کار و خدمت صادقانه به مردم بر هر چیزی اولویت دارد.

حجت الاسلام مصدق گفت: مدیران در هر شهرستان باید به گونه ای برنامه ریزی داشته باشند تا دیدار مردمی و رسیدگی به مشکلات را برجسته دنبال کنند.

وی  افزود: مسئولان باید با رفتار خود این احساس را در جامعه به وجود آورند که رفع مشکلات مردم و جامعه در اولویت است و همه توان در این راستا صرف شود.

معاون حقوقی قوه قضاییه با یادآوری فرمایش امام صادق (ع) مبنی بر نیاز مردم به سه عامل مهم امنیت، عدالت، فراوانی و ارزانی معیشت در جامعه، افزود: جمهوری اسلامی ایران با رهبری داهیانه مقام معظم رهبری و تلاش نیروهای انتظامی، نظامی، امنیتی و بسیج در امنیت کامل است و دشمنان ایران اسلامی نیز به این مهم اذعان دارند.

حجت الاسلام مصدق گفت: دشمنان ایران اسلامی همواره می کوشند تا با دسیسه های آشکار و پنهان امنیت و آرامش ایران را خدشه دار کنند اما، تمام این توطئه ها با عنایت خداوند نقش بر آب شده است.

وی افزود: مردم جامعه به دنبال عدالت هستند و قوه قضاییه نیز مامور اجرای این مهم در جامعه است و برای آن تمامی تلاش خود را به کار گرفته است.

معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: ریاست قوه قضاییه همواره به مسئولان و قضات این قوه تاکید کرده اند که در رسیدگی به پرونده ها سیاسی کاری را کنار گذاشته و در رسیدگی به پرونده ها نباید به این مهم توجه شود که متهم و شاکی طرفدار کدام حزب است.

حجت الاسلام مصدق افزود: مشکلات و مسایل اقتصادی به اقشار کم درآمد جامعه فشار وارد می کند اما ملت فهیم و انقلابی ایران با وجود همه این مشکلات بر سر آرمان های انقلاب و جمهوری اسلامی ایران ایستاده اند.

وی اضافه کرد: عده ای در مساله فضای مجازی با تقسیم بندی‌هایی که انجام می‌دهند قوه قضاییه را یک طرف و قوه مجریه را طرف دیگر قرار می‌دهند در حالی که مسئولان در این ارکان اعتقاد داشتند که فضای مجازی مدیریت مطلوب ندارد و باید جلوی این مهم گرفته شود.

معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: هیچکس مخالف فعالیت فضای مجازی با محتوای موثر نیست اما اگر شرایط آسیب زای کنونی بر آن حاکم باشد زیان بار است.

مصدق ادامه داد: پرونده های کلاهبرداری یارانه ای اکنون بیشترین آمار ورودی را در دادسرای تهران به خود اختصاص داده است و شمار شاکیان و مال باختگان از این نوع کلاهبرداری بالا است.

وی افزود: به تازگی شایعه ای در فضای مجازی منتشر شده بود که طبق آیین نامه تصویبی قوه قضائیه اعضای بدن محکومان به اعدام انجام می شود و عده ای از پزشکان و مسئولان به صورت گسترده در برابر آن جبهه گیری کردند در حالی که این مساله اساس درستی نداشت.

معاون حقوقی قوه قضاییه  ادامه داد: برخی بدون اینکه از اصل موضوع مطلع باشند آن را در فضای مجازی منتشر می کنند در صورتی که آیین نامه ای مبنی بر اینکه محکومان صلب حیات را وادار به اهدای عضو کند توسط رئیس قوه قضاییه مصوب نشده است.

مصدق خاطرنشان کرد: موضوع این است که در آیین دادرسی کیفری قانون مجازات سال ۹۲، قوه قضاییه مکلف شده است آیین نامه اجرای حدود و قضایی را بنویسد.

وی افزود: این آیین نامه ۱۴۷ ماده دارد که در ماده ۴۷ مطرح شده چنانچه محکوم صلب حیات محکوم به اعدام شود با رضایت خود و در فاصله کوتاه می تواند اهدای عضو داشته باشد.

معاون حقوقی قوه قضاییه گفت: در این ماده آمده است که اهدای اعضای بدن با رضایت متهم و چنانچه مشکل پزشکی نداشته باشد امکان پذیر است.

مصدق افزود: این ماده اجرایی نمی‌شود زیرا در آن قید شده که اجرای مفاد نیاز به تصویب شیوه نامه ای دارد که توسط رضایت دادگستری، سازمان پزشکی قانونی و معاونت حقوقی نوشته شده باشد.

وی تصریح کرد: در قانون سابق تعدادی از شهرها به عنوان تبعیدگاه معرفی شده بودند که در قانون جدید مجازات اسلامی عنوان شده دادگاه می‌تواند علاوه بر مجازات اصلی به عنوان مجازات تکمیلی حدکثر تا ۲ سال اقامت فرد مجرم را خارج از محل ارتکاب قرار دهد.

معاونان قوه قضائیه امروز با سفر به یازده شهرستان استان مرکزی با حضور در شورای اداری و جلسه کارکنان دستگاه قضایی شهرستان‌ها مسائل و مشکلات مرتبط را بررسی می‌کنند تا در نشست‌هایی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی برای آن تصمیم گیری شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
داستان یک نردبان
صعود نیما زاهدی به جدول اصلی جام جهانی شمشیربازی
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
غرب پشت اعتراضات صربستان
آغاز ساخت زیر گذر شهدا در بوکان
خبر‌هایی از بررسی مشکلات بهداشت و درمان دامغان
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
اختصاص ۲۵ همت اعتبار برای زیرساخت‌های عمرانی و آموزشی کردستان
افزایش قابل توجه اخراج‌ها در آمریکا
دومین پیروزی پیاپی تیم ملی والیبال مردان ایران
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
برادران خدایاری، شانه‌به‌شانه تا جاودانگی
برد چوکا در برابر شایان دیزل در تالش
مصاف تیم والیبال شهید املاکی لنگرود در برابر افق قم
گلایه اهالی شهر جعفریه قم از آسفالت نبودن مسیر مدرسه شهید سلیمانی
شورای حل اختلاف ظرفیتی برای کاهش پرونده‌های قضایی
احداث اولین زمین والیبال ساحلی در شهرکرد
روایت همدلی در دفاع ۱۲ روزه با اولین رویداد رسانه‌اى «هما»
ابلاغ ترخیص ۱۰۰ درصدی چای وارداتی
تساوی ملوان مقابل شمس آذر در بندرانزلی در خانه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
واکنش چین به تهدید نظامی آمریکا علیه نیجریه
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
فاصله قیمت زعفران از تولید تا مصرف
کشف ۱۵۶ دستگاه خودروی لوکس قاچاق به ارزش ۸۸۵ میلیارد تومان
استعفا در شرایط حساس
آغاز دهمین سوگواره نمایش آیینی «نگین شکسته» در مشهد
پاسخ اعضای دولت به پرسش خبرنگاران
عملکرد دستگاه‌ها در صدور مجوز‌های کسب و کار
زهران ممدانی، اولین شهردار مسلمان نیویورک شد
روزنامه‌های فردای ۱۳ آبان
وزیر خارجه ارمنستان: روابط ما با ایران راهبردی است
هدف از جنگ ۱۲ روزه براندازی نظام جمهوری اسلامی بود
ایروانی: اظهارات ترامپ تهدید علیه صلح‌وامنیت بین‌المللی است
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)