• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۷۱۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۴
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
باوجود چند برابر شدن قیمت ارز

قیمت بلیت هواپیما چند برابر نشده است

رئیس سازمان هواپیمایی کشور: باوجود وابستگی هزینه پرواز به نرخ ارز، قیمت بلیت هواپیما چند برابر نشده است

قیمت بلیت هواپیما چند برابر نشده استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از وزارت راه و شهرسازی، علی عابدزاده، معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، نرخ بلیت هواپیما را معقول توصیف کرد و افزود: یکسر پرواز برای خطوط هوایی ایران حداقل بیش از ۴۰ دلار هزینه دارد. در مسیری مانند تهران-مشهد، هزینه تمام‌شده برای خطوط هوایی بین ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان به ازای هر مسافر است؛ بنابراین خطوط هوایی مجاز است با توجه به هزینه تمام‌شده پرواز، حداقل و حداکثر نرخ بلیت را خود اعلام کنند. سازمان هواپیمایی کشوری نیز بر فروش بلیت در این بازه نظارت می‌کند.
عابدزاده ادامه داد: نرخ فروش بلیت هواپیما در مسیر مشهد از ۲۰۰ هزار تومان تا ۸۰۰ هزار تومان متغیر است و بخش اعظمی از بلیت‌ها زیر نرخ تمام‌شده فروش می‌رود. اگر بلیتی به نرخ ۷۰۰ هزار تومان در این مسیر فروش رود، به این معنی نیست که آن شرکت سودی کسب می‌کند. شرکت شاید در این مسیر پروازی از ۱۵۰ مسافر، ۱۰ تا ۱۲ عدد بلیت را با نرخ ۷۰۰ هزار تومان فروخته باشد، اما اکثر قریب به‌اتفاق بلیت‌های فروخته‌شده زیر ۴۰۰ هزار تومان است. این دامنه از سوی شرکت‌های هواپیمایی رعایت می‌شود.
وی با اشاره به تأثیرگذاری نرخ ارز بر نرخ بلیت هواپیما گفت: نرخ ارز نیز در طول یک سال گذشته برای شرکت‌های هواپیمایی متغیر بوده و از هر دلار ۸ هزار تومان تا نزدیک به ۱۲ هزار تومان خریداری شده است. با توجه به تغییرات نرخ ارز، شرکت‌های هواپیمایی نیز در قیمت بلیت خود تغییراتی اعمال می‌کنند.
عابدزاده به برخی اظهارنظر‌ها درباره حذف بلیت هواپیما از سبد خرید خانوار اشاره کرد و افزود: این صحبت اشتباه است، چراکه باوجود چند برابر شدن قیمت ارز، نرخ بلیت برای همه چند برابر نشده است. نرخ بلیت مشهد، از ۲۲۰ تومان شروع شده و تا ۸۰۰ تومان به فروش می‌رسد. نرخ ۲۰۰ هزارتومانی با گذشته فرقی نکرده است و در زمان نرخ‌گذاری نیز بلیت مشهد ۱۹۰ هزار تومان بود. امروز کسانی سوار هواپیما می‌شوند که درگذشته نمی‌شدند.
وی ادامه داد: اگر زمان سفر به‌درستی انتخاب شود، قیمت‌های مناسب وجود دارد. مسافر باید برنامه‌ریزی کرده و در بازه‌ای بلیت بخرد که قیمت بلیت پایین است. در تمام دنیا نیز روند این‌چنین است، درزمانی که تقاضا زیاد است، قیمت بالا می‌رود.
معاون وزیر راه و شهرسازی درباره وجود پرواز‌های چارتر در مسیر تهران-مشهد گفت: هرچند پرواز چارتر در مسیر مشهد به حداقل رسیده، اما مسیر مشهد چارتر پذیر است. فروش چارتر در مسیر‌های مشهد، کیش و قشم به خاطر بسته‌های سفری که فروش می‌رود، غیرقانونی نیست. چارتر جزو ذات حمل‌ونقل هوایی است و نمی‌توان آن را حذف کرد. اما چارتر کننده اجازه تک‌فروشی ندارد و باید بلیت را در قالب بسته سفر عرضه کند.
وی افزود: در مقاصدی مانند قشم و کیش مسافر نیاز به هتل و خدمات تور دارد، بنابراین در این مسیر‌ها فروش چارتر آزاد است. در مسیر‌های دیگر چارتر به حداقل رسیده و قیمت‌ها نیز کنترل می‌شود. روی‌هم‌رفته در بازار فروش و توزیع بلیت هواپیما نظم وجود دارد.


 فرآیند‌های ایمنی سختگیرانه‌تر از گذشته است 
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با رد برخی ادعا‌ها مبنی بر ممنوع بودن استفاده از لوگوی ایران ایر در فرودگاه‌های خارجی گفت: سوخت‌رسانی به هواپیما‌های ایرانی در ترکیه نیز در حال پیگیری است. در حال برنامه‌ریزی هستند که بتوانند با رعایت قانون، سوخت به شرکت‌های هوایی ایران بدهند.
عابدزاده سپس به موضوع ایمنی در سفر‌های هوایی اشاره کرد و افزود: فرآیند‌های ایمنی که اکنون در سازمان هواپیمایی کشوری رعایت می‌شود، از هر زمان دیگر سخت گیرانه‌تر و گسترده‌تر است. نظارتی که ما انجام می‌دهیم، با فرآیند‌های جدید صورت می‌گیرد که منطبق با فرآیند‌های اجرایی روز دنیاست و جنبه‌های مختلف حمل‌ونقل هوایی کنترل می‌شود.
وی ادامه داد: بازرسی‌های قبل از پرواز به‌صورت موردی توسط سازمان صورت می‌گیرد. خود شرکت‌های هواپیمایی فرآیند‌های ایمنی را انجام می‌دهند و ما بر انجام این فرآیند‌ها نظارت می‌کنیم. آنجا که لازم باشد ممیزی و آنجا که لازم باشد بازرسی می‌کنیم. ممیزی‌ها بیشتر دوره ایست و بازرسی‌ها هم بدون اطلاع قبلی صورت می‌گیرد.
عابدزاده با اشاره به رشد توانمندی‌های علمی در صنعت حمل‌ونقل هوایی گفت: علی رقم محدودیت‌ها، با توانمندی‌های علمی حوزه حمل‌ونقل هوایی صنعت رو به رشد است. امروز به لحاظ علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی ما غیرقابل مقایسه با گذشته هستند.
وی ادامه داد: درگذشته این امکانات دانشگاهی وجود نداشت، اما امروز صد‌ها دکتر، مهندس، فوق‌لیسانس و آموزش‌دیده در کشور وجود دارد. با اتکا به توان علمی که در مجموعه صنعت نهفته است، مسائل بهتر و ایمن‌تر رعایت می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آمادگی کامل بیمارستان کیش در حوزه پدافند غیرعامل
ابلاغ قانون اصلاح ساز و کار بررسی بودجه سالیانه به رئیس‌جمهور
فناوری ای‌سیم (eSIM) به‌زودی در کشور فراگیر می‌شود
قضات باید با روحیه جهادی در راستای حل مشکلات مردم تلاش کنند
البرز ۵۰ درصد کمبود پرستار دارد
هلال احمر استان زنجان درگود پیشگیری از اعتیاد
هیئت پارلمانی ایران برای حضور در اجلاس کمیته فرهنگی-اجتماعی APA عازم مسکو شد
بازآفرینی در ۹ شهر استان زنجان
خود کفایی ایران در تولید پروتز لگن و زانو
آذربایجان‌شرقی قلب تپنده روابط ایران و ترکیه است
مسیر جسارت؛ روایت بانوی اتوبوسران زنجانی
مزارع پرورش ماهی به روایت تصویر
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
یک کشته و ۱۷ زخمی در پی واژگونی اتوبوس
فردا، غیرحضوری شدن مدارس نوبت صبح در ۴ شهرستان خوزستان
شناسایی ۶۵ نقطه حادثه خیز در جاده‌های آذربایجان شرقی
مدیرعامل اسبق استقلال درگذشت
امنیت منطقه‌ای لازمه توسعه اقتصادی کشورهای عضو اکو
نیرو‌های مسلح در حداکثر آمادگی قرار دارند
تجلیل از پرستاران آذربایجان شرقی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز فرایند اخذ گواهینامه‌های پروازی هواپیمای سیمرغ
آخرین وضعیت کودک معلول کلاردشتی که مورد ضرب و شتم قرار گرفت
فارسی‌ها منتظر باران نباشند
پیش ثبت‌نام ۴۰ هزار نفر برای تشرف به تمتع ۱۴۰۵
«مثل آینده تصمیم بگیرید» همان تقدم ‎امر ملی بر جناحی است
عارف: وحدت و انسجام بعد از دفاع مقدس ۱۲ روزه حفظ شود
سلیمان زاده: نخستین بار در تاریخ بسکتبال سه نفره دختران به مدال رسیدیم
گام بلند شبکه بانکی برای تامین مالی پروژه‌های نیمه تمام
کارزار حقوقی ایران در مقابله با جنایات صهیونیست‌ها
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است
ضرورت تشکیل کمیته تدوین سند جامع اشتغال آذربایجان شرقی
خرید سهام سهامداران بانک آینده آغاز شد
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است
تجلیل از پرستاران نمونه بیمارستان شهید محلاتی تبریز
دستور نتانیاهو برای ازسرگیری حملات علیه غزه
غرب آسیا پس از سه‌هزار سال به صلح پایدار می‌رسد  (۱ نظر)
چین به محدودیت‌های تجارت با ایران پاسخ مناسب می‌دهد  (۱ نظر)
گلایه از پرداخت نشدن معوقات فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی  (۱ نظر)
ادامه روند کاهشی نرخ بیکاری  (۱ نظر)
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
سفر معاون ارشد امنیتی وزارت کشور افغانستان به تهران  (۱ نظر)
نماینده پارلمان اروپا: جهان نباید از کنار جنایات اسرائیل بگذرد  (۱ نظر)
هدف‌گیری پایگاه العدید، دشمن را به آتش‌بس التماسی واداشت  (۱ نظر)
اطلاعیه توانیر درباره شایعه افزایش تعرفه‌های برق  (۱ نظر)
مسکو: غرب به دنبال تجزیه روسیه است  (۱ نظر)
سروری : گزارش ها درباره ساخت و ساز‌ها در حریم تهران نگران کننده است  (۱ نظر)
شناسایی ۱۵۰ نانوای متخلف در اردبیل  (۱ نظر)
بزرگداشت آیت الله دهکردی با پیام آیت الله مظاهری  (۱ نظر)