صدور قرار منع تعقیب کیفری پلیس قاتل یک سیاهپوست
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، بنابر اعلام چند رسانه آمریکایی، وزارت دادگستری آمریکا از تعقیب کیفری پلیسی که در ژوییه 2014 (تیر 1393) هنگام بازداشت یک فرد سیاه پوست در نیویورک باعث خفگی او شده بود، امتناع کرد.
دفتر ریچارد دونوگو (Richard Donoghue)، دادستان فدرال بروکلین، که این پرونده را دنبال کرده است، حاضر نشد به پرسش های خبرگزاری فرانسه پاسخ دهد. قرار است یک کنفرانس خبری ساعت 11 به وقت محلی در نیویورک برگزار شود.
تصمیم وزارت دادگستری به این معنی است که دانیل پانتالئو (Daniel Pantaleo)، افسر پلیسی که باعث خفگی فرد سیاه پوست شده است، تحت تعقیب کیفری قرار نخواهد گرفت.
روز 17 ژوییه 2014 (26 تیر 1393)، اریک گارنر (Eric Garner) بوسیله چند پلیس با خشونت بر روی زمین خوابانده شد. اتهام این شهروند سیاه پوست فروش غیر قانونی سیگار بود. پنج مأمور پلیس تلاش می کردند به اریک گارنر مبتلا به آسم دستبند بزنند ضمن آنکه او مسلح نبود. در فیلمی که توسط یکی از دوستان او گرفته شده است، شهروند سیاه پوست با ناله می گوید که قادر به نفس کشیدن نیست و سپس می میرد.
پزشکی قانونی مرگ اریک گارنر را مصداق آدم کشی توصیف کرد. این رویداد باعث خلق جنبش "زندگی سیاهان مهم است" در اعتراض به خشونت های پلیس آمریکا علیه شهروندان سیاه پوست غیر مسلح شد.
افسر پلیس قاتل همچنان در سمت خود مشغول فعالیت است.