• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۸۰۳۹۵
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۴
یزد » اجتماعی

نان های شور، خطری جدی برای سلامت یزدی ها

چرخه معیوب تولید نان از مزرعه تا سر سفره اکنون سلامت اعضای جامعه را تهدید می کند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، نان یکی از اصلی ترین مواد غذایی برای تامین نمک بدن می باشد، نبود نظارت بر نانوایی ها موجب شده همچنان آمار مصرف نمک یزدیها بالا باشد.نان هایی که با سلامت مردم بازی می کنند
رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی استان یزد با اشاره به اجرای برنامه مدون برای نمونه برداری از نان و ارسال آن به آزمایشگاه های غذا و دارو، گفت: در سال گذشته بیش از نه هزار بار از نانوایی ها بازدید شده است که متاسفانه حدود نیمی از نان های تولید شده، نمک بیش از یک درصد داشتند.
سلمانی افزود: نان تافتون 58 درصد، نان بربری 48 درصد، نان لواش 26 درصد و نان سنگک 21 درصد به ترتیب نمک بیش از حد مجاز داشتند.
رئیس آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و دارو با اشاره به اینکه علاوه بر مشکل مصرف بیش از حد نمک در نانوایی ها با مشکل کیفیت پایین نان عرضه شده در نانوایی ها  مواجه هستیم، گفت: مقدار سبوس گیری و آهن نمونه های آرد نانوایی ها آزمایش شده است که از نظر میزان سبوس گیری و درصد آهن با میزان استاندارد مطابقت ندارد.
موسوی با اشاره به بی کیفیت بودن آردهای توزیعی، افزود: به علت توزیع آردهای بی کیفیت، نانوایان ناچارند برای پخت نان از نمک زیاد و بیش از حد مجاز استفاده کنند و این مسئله می تواند سلامتی افراد جامعه را به خطر بیاندازد
به گفته متخصصان تغذیه، تاثیر مصرف سبوس در كاهش بیماری های غیرواگیر را ثابت كرده و نظارت برای استفاده از این ماده در نان مصرفی مردم، امری ضروری است.
دکتر مورکیان رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو استان یزد گفت: کارخانه های آرد از خردادماه مکلف شدند این دستور العمل که شامل میزان سبوس گیری آرد سنکگ 7 درصد، تافتون 12 درصد و لواش 15 درصد است را اجرایی کنند.
بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماری پرفشاری خون، قابل پیشگیری و مهمترین اقدام در این زمینه کاهش مصرف نمک است، نان غذایی است که دست کم سه مرتبه در روز بر سر سفره مردم قرار می گیرد، بنابراین کیفیت آن تأثیرگذاری مستقیمی بر روی سلامت شهروندان دارد به همین دلیل نهادهای نظارتی باید استانداردهای مشخصی را برای تهیه آن مشخص و نانوایان ملزم به رعایت آن باشند.
 
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک در دانشگاه ملی مهارت
تشکیل هیات‌های صلح مددکاری در کلانتری‌های خوزستان
مهاباد نائب قهرمان مسابقات استانی کیک بوکسینگ
اعلام اسامی داوران هفته دهم لیگ برتر فوتبال
علم بدون اخلاق و شفقت به کمال نمی‌رسد
ایران در کنار زلزله زدگان شمال افغانستان
دستگیری پنج سارق در بخش ایلخچی اسکو
حمایت مجلس از پیشنهاد وزارت کار برای عرضه کالا با نرخ ثابت در کالابرگ
معرفی دستاورد‌های انقلاب به جوانان در قالب راهیان پیشرفت در خوزستان
خروش مردم ولایتمدار سراسر استان اردبیل علیه استکبار جهانی
دستگیری عامل چاقو کشی در میامی
۳ تن از کارکنان شهرداری دورود و یک عضو شورای شهر دستگیر شدند
برپایی میز خدمت معدنکاری در سمنان
قدردانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از مردم استان
روحیه جهادی و مردمی بسیج ستون استوار امنیت و پیشرفت کشور
اهدای ۱۵ سری جهیزیه به زوج‌های جوان قزوینی 
اهدای ۵۰ واحد خون در شهرستان قیروکارزین
برنامه‌های ویژه هفته مازندران با محوریت گردشگری پایدار و حفظ محیط‌زیست
اجلاسیه مجمع شهر‌های تاریخی، فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های یزد
برگزاری رزمایش اورژانس به مناسبت هفته‌ی پدافند غیر عامل در همدان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و ادارات دولتی ۸ شهرستان هرمزگان؛ ۱۴ آبان
اعمال محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی ۱۳ آبان زنجان
درگذشت پزشک گچسارانی
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند
بازگشت پرواز‌های لوفت هانزا به ایران
کشت موز در اراضی جنوب سیستان و بلوچستان
تسخیر لانه جاسوسی، تصمیمی ملی برای استقلال ایران
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین
آغاز راهپیمایی ۱۳ آبان با شعار، متحد و استوار مقابل استکبار،در مشهد
واکنش عراقچی به تمجید برنده جایزه صلح نوبل از جنایتکاران
گوترش: جنگ سودان از کنترل خارج شده است
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سپاهان در ثانیه های پایانی از شکست فرار کرد
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۱۳
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۲ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: ما غافلگیر نشدیم و آرایش سپاه جنگی بود  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)