• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۸۰۵۹۲
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲
چهارمحال و بختیاری » اقتصادی
گزارش مکتوب

طرح ملی چهار خطه شهرکرد به بروجن منتظرفقط سی میلیارد ریال

تنها پنج کیلومتر از طرح ملی چهار خطه شهرکرد به بروجن باقی مانده و فقط حدود سی میلیارد ریال برای تملک زمین های کشاوزان نیاز است تا حوادث دلخراش رانندگی در این مسیر اصلی استان چهارمحال و بختیاری کاهش یابد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز چهارمحال و بختیاری؛ زنده اند، خدا را شکر، کشته نداشت؛ این کلمات برایم آشناست؛ هر روز مسیر 50کیلومتری محور شهرکرد به بروجن را طی می کنم؛ تنها پنج کیلومتر از طرح ملی چهار خطه شهرکرد به بروجن در محدودطرح ملی چهار خطه شهرکرد به بروجن منتظر سی میلیارد پول نقد فرادنبه به سفیدشت باقی مانده و در این محور کمتر روزیست که حادثه ای نداشته باشد؛ بیست و سومین روز تیرماه، این بار اما خودروی مرکز بهداشت شهرستان بروجن با چهار پزشک عمومی، دندانپزشک و پرستار مصدومان این سانحه بودند.

محور شهرکرد - بروجن به لردگان یکی از محورهای ترانزیتی فلات مرکزی به جنوب کشور می باشد؛ به منظور کاهش بار ترافیکی و تصادفات در این مسیر سال1387 بود که اجرای طرح ملی چهار خطه شهرکرد - بروجن به لردگان آغاز شد.

سرهنگ نوربخش رئیس پلس راه استان می گوید: محور لردگان به ایذه پرخطرترین جاده و شهرکرد به بروجن دومین محور پر خطر در چهارمحال و بختیاری است که پارسال در این جاده تصادفات جاده ای هفت درصد افزایش داشته است.

شهرهای فرادنبه و سفیدشت در محدوده چهار خطه شهرکرد به بروجن قرار دارند و حالا فقط پنج کیلومتر از مسیر 11کیلومتری فرادنبه تا سفیدشت باقیمانده و این طرح نیاز به تملک زمین های حاشیه جاده دارد که تاکنون اجرایی نشده است.

پنج کیلومتری که به دلیل دو خطه بودن، کیفیت نامناسب سطح جاده و نا آشنایی مسافران و گردشگران شاید کمتر هفته ای باشد که صحنه ای دلخراش از واژگونی و یا برخورد خودروها در آن اتفاق نیفتد.

در تیرماه سال۹۵ امیری، معاون عمرانی(وقت) استاندار چهارمحال و بختیاری در بازدید از طرح همسطح‌ سازی شهر سفیددشت، به طرح ملی چهار خطه شهرکرد به بروجن منتظر سی میلیارد پول نقدمردم وعده داد این چهارخطه تا تیرماه سال۹۶ به بهره‌برداری خواهد رسید.

سعید روستایی، رئیس راه و شهرسازی بروجن می گوید: چهار خطه شهرکرد به بروجن در حال حاضر حدود 60درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

حالا بیش از 800 روز از وعده مسئولین می گذرد؛ مشکل یا بهانه کجاست؟ آیا پرداخت تنها سی میلیارد ریال برای آزاد سازی پنج کیلومتر باقیمانده از زمین های مستثنیات مبلغ زیادیست یا خواسته کشاورزان نابجاست؟

مسئله ای که حتی برای مسئولین این تصور را ایجاد کرده بود که شرکت پیمانکار چهارخطه شهرکرد به بروجن نمی خواهد کار انجام دهد.

مازیار ناظم مدیر کارگاه شرکت پیمانکار طرح می گوید: از سال گذشته تاکنون منتظر جای آزاد برای اجرای طرح هستیم و تعطیل شدن کار حتی به ضرر ما هم شده؛ و وقتی مسئولین از طرح بازدید کردند؛ به این نتیجه رسیدند که حریم راه باید آزاد شود تا کار ادامه یابد.

حمید ربیعی سرپرست معاونت راه و شهرسازی استان می گوید: 15کشاورز اهل شهر فرادنبه در اینجا کشاورزی می کنند؛ برای تملک زمین های آنها به حدود سی میلیارد ریال نیاز است و کشاورزان پول نقد می خواهند و در حال حاضر و با شرایط کنونی نقدینگی دولت، امکان پرداخت پول نقد به آنها وجود ندارد.

خواسته کشاورزان:

منبع درآمدم فقط این زمین کشاورزیه، کاری از دست ما بر نمی آید؛ برای ما اشتغالزایی کنند، اصلاً خسارت نمی خواهیم؛ خواستهطرح ملی چهار خطه شهرکرد به بروجن منتظر سی میلیارد پول نقد حمید علیخانی یکی از کشاورزان و شاهد صحنه تصادف که زمینش جزء طرح تملک است.

حاضر بودیم کِشتمان از بین برود؛ چون همشهری و هموطنامون در این جاده کشته و مصدوم شدند؛ به تازگی اعلام کرده اند مقصر کشاورزان هستند؛کشاورزان چه گناهی دارند خیلی از مسئولین نمی خواهند این راه عملی شود.

محسن علوی با چهار دهه تجربه کشاورزی می افزاید: مشخص نمی کنند که چه مقدار حریم و هزینه باید به ما پرداخت کنند؛ فقط خسارت می خواهیم؛ هنوز قسط وام های طرح سامانه بارانی این زمین ها را پرداخت نکرده ایم.

هر ماه جلسات متعددی هم در شرکت سفیدشت و فرمانداری شهرستان بروجن برای این محور برگزار می شود و قول هایی می دهند و می روند؛ سری قبلی فرماندار بروجن قول داد، در یک هفته مشکل را حل کند ما هم قبول کردیم؛ ولی متأسفانه نماینده اداره راه به هیچ عنوان حاضر نمی شود این جریان را حل کند.

تصویب 50میلیارد ریال

خانم ربیعی نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی از تصویب 50میلیارد ریال اعتبار نقدی به دنبال جلسات متعدد برای تکمیل این طرح از سوی سازمان برنامه و بودجه خبر می دهد.

رئیس اداره راه و شهرسازی استان می گوید: حدود 20 متر از عرض زمین های کشاورزان تملک می شود و تنها چند کشاورز است که زمین های آنها از دست می رود.

سعید روستایی ادامه می دهد؛ بر اساس ارزیابی صورت گرفته قیمت زمین های مورد نظر به قیمت روز برآورد و به مالکین اعلام شده طرح ملی چهار خطه شهرکرد به بروجن منتظر سی میلیارد پول نقداست و در آخرین صورتجلسه قرار شده مالکان اجازه دهند تا بستر سازی انجام شود و اگر پول کشاورزان پرداخت نشد؛ جلوی آسفات سازی را بگیرند.

رئیس راه و شهر سازی بروجن از پرداخت پول، به صورت نقدی و اوراق بلندمدت خبر می دهد و ادامه می دهد: کشاورزان باید همکاری داشته باشند؛ آنها می توانند اوراق را در بازار با مبلغ کمتر به پول تبدیل کنند و یا از سود آن بهره مند شوند.

سعید روستایی می گوید: در صورتی که کشاورزان همکاری نکنند، طبق ماده 9تملک اراضی پول تحویل صندوق و به دستور دادستان کار انجام می شود.

فرماندار بروجن می افزاید: ما از کشاورزان دفاع می کنیم؛ مگر اینکه زمین ها ملی باشند و مدارکی نداشته باشند.

مسعود ملکی، کل قرارداد برای اجرای طرح چهار خطه شهرکرد به بروجن را را 400میلیارد ریال اعلام می کند و می گوید: در حال حاضر 220میلیارد ریال این مبلغ برای اجرای طرح هزینه شده است.

وی هزینه  اجرای پنج کیلومتر باقیمانده حریم زمین های کشاورزی در محدوده فرادنبه را حدود 100 میلیارد ریال اعلام کرد.

تصفیه حساب فقط نقدی؛

این حرفی است که کشاورزان حاشیه جاده می گویند: «باید فقط به صورت پول نقد تصفیه حساب شود»طرح ملی چهار خطه شهرکرد به بروجن منتظر سی میلیارد پول نقد

مدیرکل راه و شهرسازی استان می گوید: جلسات متعددی با مالکان این زمین ها داشته ایم؛ اما آنها اسناد خزانه اسلامی که دولت منتشر کرده را قبول نمی کنند.

داریوش حسینی می افزاید: 50میلیارد ریال اعتبار نقدی که از سوی سازمان برنامه و بودجه مصوب شده در مرحله پایانی پرداخت است.

وی ادامه داد: در صورت پرداخت این اعتبار محور شهرکرد به بروجن امسال بازگشایی خواهد شد.

روزانه حدود 25هزار خودرو از محور شهرکرد به بروجن تردد می کنند؛ خودروهایی که هر لحظه ممکن است سرنشینانشان، قربانیان این جاده باشند؛ مثل تیم پزشکی حادثه دیده مرکز بهداشت که به جای خدمت به بیماران راهی تخت بیمارستان شدند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شکوه ایثار ، مراسمی برای مادران و همسران شهدای جاویدالاثر زنجان
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
پرداخت ۸.۵ میلیارد تومان تسهیلات به بافندگان مستقل زنجانی
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
از شکنجه تا خلق شاهکار؛ هنرمندی که قلم به لب، نقاشی‌ می‌کشد
برگزاری جشنواره ارتقای شفافیت در زمینه سند تحول قوه قضاییه
محوطه ارگ سلطانیه زنجان ، نیازمند احیا و مرمت
لرستان میزبان نشست کانون های طلاب هلال احمر
بحران خاک در ایران جدی‌تر از بحران آب
وداع با دده موسلوم؛ نغمه‌های فاخر آشیقی جاودانه ماند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
مجازی شدن دانشگاه‌های استان سمنان تا پایان هفته
برگزاری همایش تخصصی سرمایه گذاری با عنوان «آینده‌ای که می‌سازیم» درقم
مصاف چوکا تالش و اسپاد تهران در ایستگاه هفتم لیگ دسته دوم فوتبال
استمرار کاهش کیفیت هوا در سمنان
کشف احتکار ۱۰۰ میلیارد ریالی در مراغه
علوی: تکلیف حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی فردا مشخص می‌شود
برگزاری مسابقه نقاشی در تبریز
تمدید تعطیلی فرهنگسرا‌های کیش تا جمعه ۱۳ آذر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشینگتن برای فشار بر کاراکاس
ماجرای یک پیام!
پیش بینی هواشناسی هرمزگان دهم آذر ماه
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۳ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
ساخت مسابقه «عائله اَل اَله» در رادیو چی چست  (۱ نظر)