• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۰۶۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۰
کهگیلویه و بویراحمد » علمی و فرهنگی

تشریح چگونگی برگزاری۲۲ امین جشنواره بین المللی قصه گویی

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد شرایط و نحوه بارگذاری قصه گویی صحنه ای را تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، قصه گویی صحنه‌ای بیان هنرمندانه قصه ها، افسانه قصه گویی صحنه ای/۲۲ امین جشنواره بین المللی قصه گوییها، حکایات  به منظور انتقال پیام مورد نظر توسط قصه گو و با حضور مخاطبان بر صحنه اجرا است.
شیوه‌های قصه گویی
یکی از شیوه‌های قصه گویی شیوه کلاسیک (سنتی) می‌باشد، که در تعریف آن چنین آورده اند: قصه‌هایی از روزگاران کهن، تاریخ، سنت ها، مذهب، آداب، قهرمانی‌ها و... از منابع شفاهی یا کتبی، که توسط قصه گو به شیوه‌ی قصه گویی متداول (بدون ابزار) اجرا می‌شود.
شیوه‌ی دیگر قصه گویی شیوه مدرن (نواورانه) میباشد، قصه‌هایی که به صورت گفتگو، ترانه، آواز با موسیقی یا بدون آن، همراه با تصویر و سایر ابزار‌های خلاق و از منابع شفاهی یا کتبی توسط قصه گو اجرا می‌شود.
کبری اخلاقی نیا مدیر کل کانون پرورش کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد گفت:علاقه‌مندان به شرکت در مسابقه قصه‌گویی صحنه‌ای می‌توانند در دو بخش ملی و بین المللی در این جشنواره شرکت کنند، که برای بخش ملی دختران و پسران (نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال)، زنان و مردان ۱۸ سال به بالا، مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها می‌توانند شرکت کنند و بخش مسابقه بین المللی شامل شرکت کنندگان ایرانی متقاضی و خارجی‌ها (تابعیت غیر ایرانی) که متقاضی شرکت در این بخش هستند، می‌شود.
وی افزود:شرکت کنندگان خارجی از طریق رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دعوت می‌شوند و شرکت کنندگان ایرانی متقاضی هم شامل: "برگزیدگان بیست و یک دوره جشنواره قصه‌گویی در مراحل منطقه‌ای، ملی و بین المللی، قصه گویان و مجریان حرفه‌ای دارای سابقه اجرا در رسانه ملی و تئاتر کشور و داوطلبان سایر کشورها" می‌باشد.
شرایط شرکت در جشنواره
اخلاقی نیا در رابطه با شرایط شرکت در جشنواره گفت:قصه گویی باید به صورت تک نفره و در مدت زمان حداکثر ۱۵ دقیقه و تصویربرداری از قصه گویی در نمای باز (L.g-sh لانگ شات) انجام شود، هم چنین پوششی مناسب با محتوای قصه و منطبق با شئونات اسلامی انتخاب شود.
وی گفت:شرکت کنندگان برای ثبت نام و ارسال آثار خود از طریق سایت جشنواره به نشانی www.kanoonfest.ir اقدام کنند.
وی تاکید کرد:اولویت شرکت در جشنواره بر مبنای روایت قصه‌ها به زبان فارسی است و ملاک انتخاب قصه‌ها با گویش و لهجه محلی بر اساس ترجمه زبان رسمی خواهد بود، لذا ارسال متن ترجمه شده قصه همراه با فایل ضروری است.
شاخص‌های ارزیابی
کبری اخلاقی نیا در رابطه با شاخص‌های ارزیابی گفت:داوری بر اساس شاخص‌های ارزیابی قصه گویی و با رعایت اصولی از جمله: "انتخاب قصه مناسب هم راستا با شعار جشنواره، توانایی به کارگیری فنون قصه گویی (استفاده از زبان بدن، به کارگیری لحن کلام، پرداخت قصه و ...).
خلاقیت و نوآوری (متن، اجرا و پوشش) وتوجه به اثرگذاری فرهنگی و نیاز مخاطب روز در انتخاب قصه"، توسط هیئت داوران انجام می‌شود.
وی در ادامه گفت:قصه گویانی که در اجرای خود از شیوه‌های نوآورانه استفاده می‌کنند، ضروری است به مواردی از جمله:"سهولت جابجایی ابزار و تجهیزات مورد استفاده (از نظر حجم، وزن، اندازه، نصب و کنترل قبل از)، اجرای قصه گویی و پیش‌بینی حداقل زمان برای فضاسازی (نصب و بکارگیری امکانات مورد استفاده در مدت زمان حداکثر دو دقیقه) "
توجه داشته باشند.
مراحل برگزاری قصه گویی صحنه‌ای
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کهگیلویه و بویراحمد گفت: قصه گویی صحنه‌ای این جشنواره در چهار مرحله استانی، منطقه‌ای، ملی و بین المللی برگزار می‌شود.
اخلاقی نیا برگزیدگان دوره‌های پیشین اول تا بیست و یکم، با توجه به تمایل و انتخاب، صرفا می‌توانند در یکی از بخش‌های جشنواره‌های ملی و بین المللی شرکت کنند.
وی در ادامه گفت:دختران و پسران (۱۲ تا ۱۸ سال) و مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها پس از ثبت نام و ارسال اثر خود از طریق سایت جشنواره، در بخش استانی داوری می‌شوند؛ سپس به تفکیک هر بخش سه نفر، رتبه‌های اول تا سوم به دبیرخانه مرکزی معرفی خواهند شد.
در مجموع سه اثر در بخش دختران و پسران و سه اثر در بخش مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها در دبیرخانه مرکزی داوری می‌شوند و در نهایت از این برگزیدگان بدون شرکت در مرحله منطقه‌ای و مستقیما جهت رقابت در مرحله ملی از آن‌ها دعوت به عمل می‌آید.
وی افزود:زنان و مردان هم در مرحله استانی به رقابت پرداخته از میان آن‌ها پنج نفر انتخاب می‌شوند و جهت رقابت در مرحله منطقه‌ای از آن‌ها دعوت به عمل می‌آید، در مرحله منطقه‌ای نیز شرکت کنندگان برگزیده مرحله استانی با سایر شرکت کنندگان برگزیده استان‌های دیگر به رقابت پرداخته و از میان آن‌ها پنج نفر برای رقابت به مرحله کشوری فرستاده می‌شوند.
نحوه بارگذاری اثر
اخلاقی نیا در رابطه با نحوه بارگذاری قصه گفت: شرکت کنندگان هم استانی می‌توانند با مراجعه به سایت www.kanoonfest.ir قصه خود را بارگذاری کنند و در صورت عدم توانایی قصه گو در ارسال اثر خود، از طریق ارتباط با رابط جشنواره بین المللی قصه گویی استان کهگیلویه و بویر احمد، با شماره تماس ۰۷۴۳۳۲۲۳۰۴۹ و آدرس جیمیل sedaghati.s@gmail.com آثار خود را بارگذاری کنند.
قابل ذکر است، نحوه بارگذاری قصه در شیوه نامه جشنواره گام به گام توضیح داده شده است.
علاقه‌مندان برای مطالعه شیوه نامه و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به سایت www.kanoonfest.ir مراجعه کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما دوم آذر ۱۴۰۴
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
هفته بسیج، یادآور رشادت‌ها و ایستادگی مردمی‌ترین نهاد انقلاب اسلامی
ادای احترام به مقام شامخ شهید گمنام در بوکان
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
خبر‌هایی از برنامه های افزایش ازدواج و تحکیم خانواده در دامغان
«۲۲۲»؛ عددی که در ذهن مردم آبدانان؛ ایستادگی و شهادت، معنا می‌شود
ایست به اتلاف انرژی
امداد رسانی به مصدوم حادثه محور فارسان شهرکرد
راه‌اندازی «گروه‌های سازش محله‌ای» برای پیشگیری از اختلافات در البرز
غیرحضوری شدن مدارس خراسان جنوبی
بسیج بازوی پرتوان نظام اسلامی
پایان چشم انتظاری
مردم هرمزگان در سوگ حضرت زهرا (س)
الحاق زمین و شیرخشک به نوادر روزگار
استقرار یک سایت پرتابل تلفن همراه در منطقه الیت چالوس
آبا مدارس یزد به دلیل آنفولانزا تعطیل می‌شوند؟
برتری دندر در ژوپیلر لیگ با حضور جهانبخش
آلودگی شدید هوا در تهران
سالروز شهادت بانوی آب و آینه حضرت زهرا سلام الله علیها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ذخیره سازی ۴۰۰ هزار تن پیاز در انبار‌های فلاورجان
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
تعطیلی مدارس و ادارات در برخی شهرستان‌های آذربایجان‌غربی به دلیل آلودگی هوا فردا یکشنبه ۲ آذر
کارشناسی ارشد، یکساله و دکتری سه ساله می‌شود
غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌ها در روز‌های سه شنبه و چهار شنبه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها و تأخیر در شروع کار ادارات در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی
آغاز فرایند عرضه خودرو‌های وارداتی از فردا
تعطیلی مراکز آموزشی و ادارات برخی مناطق آذربایجان شرقی
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
فردا، تشییع پیکر شهدای گمنام دفاع مقدس
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران
ضرورت توجه مسئولان به فراهم شدن زمینه بروز استعدادها
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۰۱
یک کشته و ۱۶ مصدوم در تصادف بزرگراه بستان آباد _ تبریز
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)