• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۱۶۱۲
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۰
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران:

افراد بالای ۴۰ سال مراقب دزد مخفی بینایی باشند

رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران، نسبت به عوارض بیماری آب سیاه در افراد بالای ۴۰ سال هشدار داد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن علمی اپتومتری ایران؛ علی میرزاجانی، روز شنبه در نشست خبری بیست و دومین همایش اپتومتری ایران که از ۲۳ تا ۲۵ مرداد ۹۸ در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود، گفت: افراد بالای ۴۰ سال در معرض ابتلا به بیماری چشمی آب سیاه قرار دارد که باید فشار چشم این افراد توسط بینایی سنج یا چشم پزشک مورد سنجش قرار بگیرد.
وی با عنوان این مطلب که آب سیاه هیچ علامتی ندارد، افزود: از آب سیاه به عنوان دزد مخفی بینایی نام برده می‌شود، چون بدون هیچ علامتی، تا ۵۰ درصد بینایی فرد را از بین می‌برد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: آب سیاه، دومین علت نابینایی در جوامع توسعه یافته است که البته قابل پیشگیری است.
میرزاجانی، در ادامه بر ضرورت سنجش بینایی کودکان قبل از ورود به مدرسه تأکید کرد و افزود: کودکان تا ۳ سالگی و بعد از ۳ سالگی تا ۶ سالگی، باید مورد سنجش بینایی قرار بگیرند.
وی گفت: بینایی در سن کودکی بسیار حائز اهمیت است و باید توسط بینایی سنج یا چشم پزشک مورد معاینه بینایی قرار بگیرد.
رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران، افزود: اگر برای کودک عینک تجویز می‌شود، باید استفاده شود، در غیر این صورت، بینایی آن‌ها در بزرگسالی دچار آسیب خواهد شد.

*عینک آفتابی باید تجویز شود
دبیر بورد بینایی سنجی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، گفت: عینک آفتابی باید تجویز شود و این گونه نیست که بخواهیم از هر نوع عینک آفتابی برای محافظت از چشمان خود استفاده کنیم.
ابراهیم جعفرزاده پور، افزود: خانواده‌ها وقتی متوجه مشکلات بینایی و تنبلی چشم کودک خود می‌شوند، درمان آن فقط بستن چشم و استفاده از عینک نیست. بلکه باید از روش‌های علمی برای بهبود بینایی کودکان استفاده کرد.
وی با عنوان این مطلب که عینک آفتابی باید تجویز شود، گفت: اصطلاح عینک طبی درست نیست، بلکه عینک‌ها به دو دسته جذبی و غیر جذبی تقسیم بندی می‌شود.
نایب رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران، افزود: این موضوع که عینک آفتابی باید تجویز شود، در کتب آموزشی بینایی سنج‌ها و چشم پزشکان آمده است و این گونه نیست که بخواهیم فرد را برای تهیه عینک آفتابی به دستفروش کنار خیابان ارجاع دهیم.
جعفرزاده پور گفت: ما با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این زمینه خیلی صحبت کرده ایم و شاید به دلیل مقوله‌های دیگری در حوزه سلامت، به این موضوع توجه نمی‌شود.
وی با عنوان این مطلب که ۹۰ درصد فروشندگان عینک‌های آفتابی توان نسخه خوانی چشم پزشک و بینایی سنج را ندارند، افزود: با توجه به سابقه طولانی رشته بینایی سنجی در ایران، باعث تأسف است که از خدمات همکاران بینایی سنج استفاده نمی‌شود.

*درخواست بینایی سنج‌ها از وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی
دبیر اجرایی بیست و دومین همایش انجمن علمی اپتومتری ایران، خواستار رفع موانع تأسیس دکترای حرفه‌ای بینایی سنجی توسط وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی شد.
عبدالله فرزانه، گفت: متأسفانه رشته بینایی سنجی در ایران از کشور‌های اطراف خودمان هم پایین‌تر است و دلیل آن نیز، موانع پیش رو در مسیر ایجاد دکترای حرفه‌ای بینایی سنجی است.
وی با عنوان این مطلب که همه کشور‌ها دکترای حرفه‌ای بینایی سنجی دارند، افزود: متأسفانه کشور ما از دکترای حرفه بینایی سنجی که نیاز اساسی جامعه است، محروم است و دلیل آن نیز، موانعی است که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وجود دارد.
فرزانه با بیان این مطلب که دانش و علوم بینایی مثل سایر علوم پزشکی خیلی پیشرفت کرده است، ادامه داد: آنچه مسلم است، اینکه در یک دوره چهار ساله نمی‌توان علوم بینایی سنجی را آموزش داد، از همین رو لازم است دکترای حرفه‌ای این رشته تأسیس شود.
وی با عنوان این مطلب که بیش از ۱۰۰ نفر از بینایی سنج‌های کشورمان در کشور‌های دیگر تحصیل می‌کنند، گفت: ما این موضوع را چند بار در دوره‌ای مختلف وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، از وزرای وقت درخواست کرده ایم، اما موانعی در این وزارتخانه وجود دارد که باعث شده به نتیجه نرسیم.
فرزانه با درخواست از وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی برای رفع موانع تأسیس دکترای حرفه‌ای بینایی سنجی در کشور، افزود: ما از مجلس شورای اسلامی و رئیس جمهور نیز می‌خواهیم به ما کمک کنند تا بتوانیم این موانع را برداریم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مسابقات بدمینتون پسران دانشگاه آزادی در گرمسار
اصلاح قانون بانک مرکزی با سیاست‌های کلی مغایرت ندارد
معرفی مسئولان و اعضای ستاد اجرایی مسابقه‌های قرآن دانشجویان مسلمان
اخبار البرز در یک نگاه
بازدید سرزده از میادین میوه و تره بار
انفجار یک دستگاه خودروی گازسوز در جایگاه سی ان جی نوکنده
تشییع سرگرد شهید ولی زاده در شهر جایزان امیدیه
وضعیت آسفالت جاده مرزیجران ونارضایتی شهروندان
شرح حال روز‌های قشلاقی عشایر بعد از ییلاقی به نسبت خشک
واریز بیش از ۴۳ هزار میلیارد ریال اعتبار به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها
انفجار تروریستی در پایتخت پاکستان
بسکتبال با ویلچر آسیا - اقیانوسیه؛ برتری بانوان ایران مقابل لائوس
توزیع ۹۴۵ تن برنج هندی یارانه‌ ای در مشهد
آغاز لیگ کانوپولو بانوان به میزبانی دریاچه آزادی
بررسی قضایی وضعیت تغییر کاربری اراضی زراعی آذربایجان غربی
اخذ ۲۷ میلیارد ریال برای رفع حریم شبکه برق در سال ۱۴۰۴
افتتاح نمایشگاه «طراحی معماری معاصر ایران » در خرم‌آباد
تحقق ۳۰ درصدی تعهد اشتغال در گناباد
ابتکار رکورددار پرتاب وزنه جهان در تولید دیسک ورزشی
 حمل‌ونقل رایگان در محمدیه و مهرگان؛ گامی مؤثر در مسیر عدالت اجتماعی و توسعه شهری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۰ آبان ۱۴۰۴
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
کلاهبرداری به بهانه حمل بار و اثاثیه
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
واکنش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به ماجرای سفر ۵۰ میلیاردی برزیل
اقدامات وزارت خارجه برای ائتلاف‌سازی با قدرت‌های نوظهور
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)