• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۳۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۵۱
بین الملل » اجتماعی
از علمای افغانستان

رحلت آیت‌الله محمد آصف محسنی

آیت‌الله محمد آصف محسنی دارفانی را وداع گفت

رحلت رئیس شورای علمای اهل تشیع افغانستانبه گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از کابل؛ آیت الله محمد آصف محسنی یکی از علمای برجسته افغانستان دارفانی را وداع گفت. آیت الله محسنی یکی از شناخته شده‌ترین علمای اهل تشیع افغانستان بود که در سال ۱۳۱۴ در شهر قندهار دیده به جهان گشود و پس از تحصیلات ابتدایی در علوم دینی عازم نجف اشرف شد و یکی از شاگردان مرحوم آیت الله حکیم و آیت الله خویی بود. وی پس از دوازده سال کسب علوم دینی در شهر نجف اشرف به کشورش بازگشت و حسینیه‌ای را در زادگاهش تاسیس کرد.
 
زندگی سیاسی

آیت الله محسنی در شهر قندهار وارد فعالیت‌های فرهنگی شد و با روی کار آمدن حکومت کمونیستی و اشغال افغانستان از سوی شوروی سابق در هفتم اردیبهشت ۱۳۵۷ شمسی و به قدرت رسیدن حزب دموکراتیک خلق افغانستان، آصف محسنی افغانستان را ترک کرد. ایشان ابتدا برای ادای مناسک حج به عربستان سعودی رفت، سپس به سوریه سفر کرد و چند ماه در دمشق به تدریس علوم دینی پرداخت.

حزب حرکت اسلامی افغانستان

آیت الله محمد آصف محسنی در فروردین ۱۳۵۸ به قم رفت و به همراه جمعی از روحانیون افغانستانی مقیم حوزه علمیه قم، حزب حرکت اسلامی افغانستان را در 19 فروردین ۱۳۵۸ تاسیس کرد. این حزب که از گروه‌های کوچک‌تری تشکیل شده بود، به مقابله نظامی با حکومت کمونیستی وقت افغانستان پرداخت، بیش از ۱۰۰ پایگاه نظامی در ۱۹ استان افغانستان ایجاد کرد و ده‌ها هزار نیروی مسلح ضد قوای شوروی سازماندهی کرد. شیخ آصف محسنی تا سال ۱۳۸۴، رهبر این حزب بود و پس از کناره‌گیری از رهبری حزب حرکت اسلامی، به فعالیت‌های سیاسی خود پایان داد.

همکاری با حکومت مجاهدین

پس از سقوط دولت کمونیستی نجیب الله در هشتم اردیبهشت ۱۳۷۱، محمدآصف محسنی در اولین دولت مجاهدین در کابل، منشی و سخنگوی شورای رهبری دولت اسلامی افغانستان بود، اما پس از آغاز جنگ‌های داخلی در گروه‌های مجاهدین، کابل را ترک کرد و به اسلام‌آباد پاکستان رفت.

فعالیت‌های دینی

آیت الله محمد آصف محسنی، نقش‌آفرینی‌های متعدد و متنوع دینی در افغانستان داشت؛ از جمله ریاست بر شورای علمای اهل تشیع، تلاش برای رسمیت مذهب شیعه، تأسیس مؤسسه آموزشی و فرهنگی خاتم النبیین در کابل، راه‌اندازی تلویزیون تمدن و همچنین تلاش برای تقریب مذاهب اسلامی.

تالیف و تحقیق

مرحوم آیت الله محمد آصف محسنی، در کنار اقدامات سیاسی و همچنین فعالیت‌های دینی و فرهنگی، کتاب‌ها و مقالات بسیاری نیز نوشت که تاکنون بیش از ۶۰ اثر از وی به چاپ رسیده است. ایشان به دلیل کثیر التالیف بودن شان «نشان آکادمیسین»، بالاترین نشان علمی افغانستان را دریافت کرد. آثار او به زبان‌های فارسی و عربی نوشته شده و موضوعات متنوعی را در برمی‌گیرد؛‌ از جمله حدیث، فقه،، رجال، عقاید و سیاست. برخی از آثار او عبارتند از: بحوث فی علم الرجال؛ مشرعة بحار الانوار؛ عقاید برای همه؛ تقریب مذاهب از نظر تا عمل؛ «زن در شریعت اسلامی»؛ «توضیح المسائل سیاسی» و «خصایص خاتم النبیین»  آیت الله محسنی همچنین از دانشمندان مطرح جهان اسلام به شمار می‌رود که در صد‌ها کنفرانس و همایش علمی اسلامی حضور یافت. همچنین ایشان به زبان‌های فارسی، پشتو، اردو و عربی تسلط کامل داشت. آیت الله محسنی پس از یک عمر تلاش در عرصه های مختلف امشب در هشتاد و چهار سالگی دار فانی را وداع گفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
تاج: اقتدار ایران را حفظ می‌کنیم؛ هیچکس به آمریکا نمی‌رود
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)