• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۷۴۳۳
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۶:۲۶
سیاسی » سیاست خارجی
یادداشت روز؛­

خطای راهبردی رژیم صهیونیستی

   اعلام همراهی رژیم صهیونیستی برای مشارکت در عملیات موسوم به کنترل خلیج فارس این روز‌ها در کانون توجه محافل سیاسی و رسانه‌ای منطقه قرار گرفته است.
   کاتس وزیرخارجه رژیم صهیونیستی در نشست کمیته دفاعی و روابط خارجی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) که پشت در‌های بسته برگزار شد، اعلام کرد؛ اسراییل در اطلاعات دریایی و ماموریت امنیتی در خلیج فارس مشارکت می‌کند، تصمیمی که بعد ازهماهنگی با امارات متحده عربی اتخاذ شد.
   آمریکا که در یک ماه گذشته تلاش گسترده‌ای برای ایجاد ائتلاف دریایی در خلیج فارس آغاز کرده است رایزنی‌های سیاسی و نظامی گسترده‌ای با متحدان خود در سراسر جهان و به ویژه اروپا و آسیا کلید زده است؛ در طرح آمریکا پیش بینی شده تا ۶۰ کشور در ائتلاف دریایی تحت فرمان و مدیریت واشنگتن حضور داشته باشند، طرحی که ظاهرا در آستانه فروپاشی است، زیرا آلمان، فرانسه و ژاپن و چندین کشور دیگر این پیشنهاد را رد کرده اند و تاکنون تنها انگلیس، اسرائیل و کره جنوبی برای پیوستن به این ائتلاف اعلام آمادگی کرده اند.
   اما در این بین انچه بیش از همه مورد توجه قرار گرفته اعلام آمادگی رژیم صهیونیستی برای حضور در این ائتلاف درخواستی آمریکا است، رژیم صهیونیستی به عنوان رژیمی اشغالگر که موجودیت ان از سوی ملت‌های منطقه نامشروع است و حاکمان کشور‌های حوزه خلیج فارس هم از برقرار ارتباط رسمی با این رژیم ازبیم پیامد‌های ان در جهان عرب خودداری کرده اند؛ حالا قرار است با اتکای به ناوچه‌های دریایی اسرائیل نفتکش‌های خود را در خلیج فارس و تنگه هرمز عبور دهد.
   وزیرخارجه رژیم صهیونیستی اعتراف کرد که تصمیم برای پیوستن به این ائتلاف را پس از سفرش به ابوظبی و دیدار با یکی از مقامات ارشد امارات متحده عربی گرفته است مقامی که وی حاضر نشد درجلسه کنست نام وی را افشا کند. رژیم صهیونیستی در همین راستا اخیرا یک مانور دریایی در نزدیکی بندرحیفا برگزار کرد رزمایشی که ۱۰ ناو خارجی در آن مشارکت داشتند.
   وزیرخارجه رژیم صهیونیستی هدف از مشارکت این رژیم در ائتلاف بین المللی در خلیج فارس را مهار نفوذ ایران در خاورمیانه و تقویت روابط میان اسرائیل و کشور‌های حوزه خلیج فارس عنوان کرده است.
   هرچند صهیونیست‌ها علت استقرار کشتی‌های جنگی خود در منطقه را به ظاهر برای تامین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس و تنگه هرمز اعلام کرده اند، اما تحلیگران نظامی رژیم صهیونیستی هدف اصلی از حضور آنان را نظارت بر "باب المندب "و کنترل حوثی‌های یمن عنوان می‌کنند چراکه این درست جایی است که نفتکش‌های عربستان، امارات متحده عربی وکویت محموله‌های خود را از طریق دریای سرخ و کانال سوئز به اروپا منتقل می‌کنند، رویکردی که در آستانه شکست ائتلاف عربی در جنگ یمن نشان از پایان جنگ نیابتی رژیم صهیونیستی در یمن و حضور مستقیم این رژیم در این جنگ به بهانه تامین امنیت خطوط کشتیرانی در خلیج فارس است.
   اعلام آمادگی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی برای مشارکت در ائتلاف بین المللی در خلیج فارس در حالی رسانه‌ای می‌شود که نتانیاهو نخست وزیر این رژیم سال گذشته در حاشیه بازدیداز پایگاه دریایی در حیفا اعلام کرد؛ اگر ایران برای بستن تنگه "باب المندب" تلاش کند، ائتلاف بین المللی با مشارکت اسرائیل تشکیل خواهد شد.
   حضور مبهم اسرائیل در خلیج فارس از این جهت تنش آفرین و خطرناک است که کشور‌های حوزه خلیج فارس را در مقابل دو گانه ایران و اسرائیل قرار می‌دهد، ان‌ها با این اقدام قصد دارند تا یک پلیس "خیرخواه جهانی " و حافظ امنیت آبراه‌های بین المللی را از خود در افکار عمومی ترسیم کنند، این درحالی است که این رژیم خود به عنوان رژیمی اشغالگر برای پایان خصومت ۷۰ ساله اش با صاحبان واقعی فلسطین روزشماری می‌کند و اکثرملت‌های منطقه موجودیت انرا به رسمیت نمی‌شناسند.
   روزنامه اسرائیلی هیوم به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی می‌نویسد:" تل آویو نقش فعالی در شکل گیری ائتلاف حمایت از کشتی‌ها در خلیج فارس دارد روندی که ناوچه‌ای این رژیم را در نزدیکی سواحل ایران مستقر می‌کند. "شرایطی که زمینه ساز معادلات جدیدی خواهدشد و رژیم‌های وابسته عربی از هم کانون در سواحل خود چشم انتظار درگیری میان ایران و اسرائیل در خلیج فارس هستند.
   همراهی اسرائیل با برخی کشور‌های حوزه خلیج فارس برای محافظت از انان به این مفهوم است که رژیم صهیونیستی از موضع "دشمن "برای این کشور‌ها به یک "متحد" تبدیل می‌شود موضعی که قطعا ایران به سادگی از کنار ان نخواهد گذشت و این رویکرد خطربسیار بزرگی برای منطقه محسوب می‌شود نکته‌ای که کابوس سرمایه گذاران متمول عرب در این کشورهاست.
   در همین حال ایران به آمریکا و اسرائیل درباره تشکیل ناوگانی به رهبری آمریکا در خلیج فارس هشدار داده است. امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح کشورمان هشدار داد؛ این اقدام ”عواقب فاجعه باری“ برای منطقه خواهد داشت.
   سید هادی برهانی، استاد دانشگاه تهران و کارشناس کشور‌های خاورمیانه درباره مشارکت اسرائیل در این ماموریت معتقد است ”اسرائیل هیچ منافعی در بخش انرژی یا هیچ زمینه دیگری در این منطقه ندارد، بنابراین، چیزی برای حفاظت کردن در اینجا ندارد. بلکه، هدف اصلی ان‌ها برافروختن اتش جنگ بین کشور‌های حاشیه خلیج فارس، ازجمله ایران و رژیم سعودی است. “
   تحلیلگران منطقه براین باورند که رژیم صهیونیستی قطعا به دنبال حضور فیزیکی در ابعاد نظامی در منطقه نیست ضمن اینکه بسیاری از کشور‌ها نیز با این اقدام مخالف هستند، اما انچه که سران این رژیم در خلیج فارس دنبال می‌کنند بخشی از رویارویی نامحدود رژیم صهیونیستی برای مقابله با نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای عادی سازی روابط با کشور‌های عربی است؛ رویایی که قطعا همچون دو رویای گذشته رژیم صهیونیستی یعنی تسلط از نیل تا فرات و سیطره بر بیت المقدس ناکام خواهد ماند با این تفاوت که راه انتخاب شده برای تحقق این رویا خطایی راهبردی است.

تسلط بر قدس؛ دومین رویای برباد رفته صهیونیست‌ها نويسنده:محمدرضا طلاجوران
خبرنگار سياسي خبرگزاری صدا و سیما
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پیش بینی پرداخت کالابرگ برای حداقل 7 دهک درآمدی در بودجه سال آینده پیش بینی شده است.
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۱ بهمن
یک میلیارد دلار طرح مصوب در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی
تأکید رئیس جمهور بر توسعه عدالت آموزشی و اصلاح نظام یارانه‌ای
امکان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در شعب منتخب بانکی
برگزاری مراسم بزرگداشت یوم الله ۱۲ بهمن در کرمانشاه
۱۵ بهمن ماه؛ آغاز اکران فیلم‌های جشنواره فجر در سینما‌های خوزستان
ساختمان حادثه دیده در انفجار بندرعباس، لوله کشی گاز داشته است
تعیین تکلیف قیمت محصولات ایران‌خودرو تا یک هفته آینده
  کرمان از قطب‌های فعال و پیشرو در طرح ملی نهضت مدرسه‌سازی
آغاز عملیات اجرایی طرح‌های ملی در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده
امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۰۰ هزار مسکن کارکنان جهاد، بین وزرای راه و جهادکشاورزی
افتتاح ۱۵۰ هزار واحد مسکن حمایتی شهری و روستایی در دهه فجر
بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال طرح بازآفرینی شهری؛ آماده افتتاح در دهه فجر
ابلاغ مصوبه بازنگری طرح جامع شهر جهرم
افزایش شمار جانباختگان حادثه انفجار ساختمان در بندرعباس
مبارزه با علف‌های هرز در ۲۰ هزار هکتار از کزارع فارس
هوای سمنان گرم و غبار آلود می شود
اجرای طرح سلام محله در آذربایجان شرقی
پیام مشترک امام جمعه و استاندار کرمانشاه در محکومیت اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)