• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۸۴۱۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۵
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
احتمال بروز آلرژی غذایی در همه سنین وجود دارد؛

مهم‌ترین آلرژن‌های غذایی و علائم آلرژی را بشناسید

آلرژی در اثر حساسیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن نسبت به مواد معمولی بی ضرر محیط (آلرژن) رخ می‌دهد

مهم‌ترین آلرژن‌های غذایی و علائم آلرژی را بشناسیدبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آلرژی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن در سراسر جهان است که در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به مواد آلرژن ایجاد می‌شود، آلرژی در اثر حساسیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن نسبت به مواد معمولی بی ضرر محیط (آلرژن) رخ می‌دهد.

سیستم ایمنی بدن فرد در مواجه با مواد آلرژن، آنتی بادی تولید می‌کند، با ورود آنتی‌بادی‌ها به سلول‌هایی که هیستامین و سایر مواد شیمیایی آزاد می‌کنند، واکنش آلرژیک ایجاد می‌شود.

دکتر اردا کیانی فوق تخصص بیماری‌های ریه، با اشاره به اینکه آلرژی طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها نظیر تب یونجه، آلرژی غذایی، درماتیت آتوپیک و آسم آلرژیک را شامل می‌شود و شدیدترین نوع آلرژی شوک آنافیلاکسی است، می‌گوید: واکنش‌های آلرژیک ممکن است در بینی، ریه، گلو، سینوس‌ها، گوش‌ها و چشم‌ها معده یا پوست بروز کند و بصورت قرمزی چشم، خارش خفیف، عطسه، آبریزش بینی، تنگی نفس، التهاب و یا تورم جنرالیزه مشاهده شود، در برخی افراد واکنش‌های آلرژیک به صورت عوارض آسمی بروز می‌کند و در موارد جدی‌تر نیز به صورت یک واکنش تهدید کننده به نام شوک آنافیلاکسی رخ می دهد.

این فوق تخصص بیماری‌های ریه تأکید کرد که تشخیص آلرژی توسط پزشک با توجه به شرح حال و معاینه بیمار صورت می‌گیرد و در برخی موارد خاص با تجویز پزشک می‌توان از تست‌های پوستی یا خونی برای تشخیص آلرژی بهره گرفت.

اما درباره درمان آلرژی، این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، اجتناب از آلرژن‌های شناخته شده (گرده گیاهان، برخی مواد غذایی، نیش برخی حشرات، برخی دارو‌ها و...) و تجویز دارو‌های استروئیدی و آنتی هیستامین‌ها را از شیوه‌های درمانی این بیماری عنوان و تأکید می‌کند در هنگام بروز واکنش‌های شدید آلرژیک و شوک آنافیلاکسی برای درمان بیمار به سرعت آدرنالین تزریقی (اپی نفرین) تجویز می‌شود و ایمونوتراپی نیز یکی دیگر از روش‌های درمانی به شمار می‌آید.

ممکن است آلرژی غذایی در اثر واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به یک نوع غذا یا ماده موجود در غذا بروز کند، این نوع آلرژی زمینه ژنتیک دارد، اما این طور نیست که فقط همان آلرژی غذایی در یک فرد رخ دهد که در والدین یا خواهر و برادرش وجود داشته است.

هر نوع ماده غذایی می‌تواند منجر به بروز واکنش آلرژیک شود، اما حدود ۹۰ درصد واکنش‌های آلرژیک ناشی از تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، ماهی، خرگوش، گندم و سویاست

این دانشیار دانشگاه در ادامه گفت: هر نوع ماده غذایی می‌تواند منجر به بروز واکنش آلرژیک شود، اما حدود ۹۰ درصد واکنش‌های آلرژیک ناشی از تخم مرغ، شیر، بادام زمینی، ماهی، خرگوش، گندم و سویاست.

دکتر بهار ساداتی فوق تخصص بیماری‌های تنفسی نیز در ادامه به احتمال خفیف یا شدید بودن علائم آلرژی اشاره کرد و گفت: شوک آنافیلاکسی، یک واکنش شدید آلرژیک تهدید کننده زندگی فرد است که باعث کاهش تنفس و فشار خون فرد ‌می‌شود و روی ضربان قلب وی تأثیر می‌گذارد، این واکنش در عرض چند دقیقه پس از مواجهه فرد با مواد آلرژن رخ می‌دهد و می‌تواند منجر به مرگ بیمار شود. به همین دلیل بیمار باید به سرعت با تزریق اپی نفرین (آدرنالین) تحت درمان قرار گیرد.

وی افزود: علایم آلرژیک می‌تواند سیستم‌های مختلف بدن نظیر پوست، دستگاه گوارش، سیستم قلبی عروقی و دستگاه تنفسی را درگیر کند و عوارضی مانند استفراغ و یا درد معده، تنگی نفس، سرفه مکرر، شوک یا افت شدید فشار خون، اسپاسم مری و مشکل در بلع، تورم زبان، اختلال در صحبت کردن و یا نفس کشیدن، کهیر یا درگیری‌های پوست، علایم سرماخوردگی یا احساس ضعف را به همراه داشته باشد.

بیشتر علائم مربوط به آلرژی غذایی در عرض دو ساعت و اغلب چند دقیقه پس از مصرف غذا بروز می‌کند در موارد بسیار نادر، نیز واکنش ممکن است ۴ تا ۶ ساعت یا حتی بیشتر طول بکشد؛ واکنش‌های با تأخیر بیشتر به طور معمول در کودکان دیده می‌شود و بیشتر به صورت اگزماست.

آلرژی غذایی بیشتر در دوران کودکی بروز می‌کند و یکی از انواع شایع آلرژی در نوزادان حساسیت به پروتئین شیر گاو است که به صورت دفع خون در مدفوع به علت التهاب روده‌ها بروز می‌کند

این استاد دانشگاه در خاتمه سخنان خود با اشاره به این که احتمال بروز آلرژی غذایی در همه سنین وجود دارد، گفت: آلرژی غذایی بیشتر در دوران کودکی بروز می‌کند و یکی از انواع شایع آلرژی در نوزادان حساسیت به پروتئین شیر گاو است که به صورت دفع خون در مدفوع به علت التهاب روده‌ها بروز می‌کند، بنابراین توصیه می‌شود که والدین درصورت مشاهده این علایم به پزشک مراجعه کنند.

کودکانی که عطسه می‌کنند و یا سرفه می‌کنند امکان دارد به آلرژی دچار شده باشند یا افرادی که دچار درد شکمی یا تهوع می‌شوند پس از خوردن غذا‌های خاص ممکن است آلرژی داشته باشند، هر کودک ممکن است دچار آلرژی شود، ولی شیوع آلرژی در کودکانی که خانواده آن‌ها آلرژی دارند بیشتر است.

تشخیص زودهنگام آلرژی کودکان کیفیت زندگی فرزند شما را بهبود می‌بخشد، تعداد روز‌های مدرسه از دست رفته را کاهش می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا اوقات فراغت خود را به جای مراقبت از کودک خود به لذت و تفریح با او بپردازید.

>> آیا به نظرتان می­‌رسد که فرزند شما همواره سرماخوردگی دارد؟ باید بدانید که سرماخوردگی‌ها به طور معمول در عرض یک هفته تا ۱۰ روز فروکش می‌کنند، در حالیکه آلرژی‌ها اغلب تداوم می‌یابند.
>> آیا بینی کودک شما به طور مدام دچار گرفتگی و یا آبریزش است؟
>> آیا او سرفه­‌های خشک مداومی دارد؟
>> آیا پوست او ملتهب بوده یا دارای جوش‌های قرمز رنگ و خارش داری است؟

در صورتی که پاسخ شما به این سؤالات مثبت باشد، بنابراین به احتمال قوی فرزند شما به ماده­‌ای در محیط اطرافش حساسیت دارد؛ همچنین، کودکان مبتلا به آلرژی بینی در قیاس با سایر کودکان، بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های گوش، آسم، و عفونت­‌های سینوسی هستند.

اجتناب از تماس با آلرژن مهم‌ترین راه کنترل آلرژی است، البته در اغلب موارد این اجتناب به طور کامل امکان‌پذیر نیست و پزشکان ناچار به استفاده از دارو‌های مختلف برای کنترل آلرژی می‌شوند، اما باید به خاطر داشت که پرهیز کامل، تنها راه جلوگیری از واکنش آلرژیک است.

 مریم صادقی 
 خبرنگار تحریریه علمی، فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
بعد از دو سال خلط شدید و سرما خوردگی و حالاتی مثل اسم در پسرم و چندتا فوق تخصص اسم و آلرژی رفتن و دههاپزشک و عطاری و... شروع کردم به گشتن تو مقالات اینترنت و جایی خوندم که مُتکای پر میتونه آلرژی زا باشه و با تغییر اون در کمتر از ۴۸ ساعت تمامی آلرژی ها به یکباره فروکش کرد البته هزاران نوع مواد آلرژی زا وجود داره و وقتی که پزشک قادر به درمان یا کشف اون نیست با یه جمله کهیر خودبخودی خودش رو راحت میکنه اونها حتی نمی‌خوان این اموزش رو به بیمار بدن که چجوری با امتحان کردن و قطع ماده خاص خودش هم پیگیری کنه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم میهمانی لاله‌ها در قزوین 
۱۱ مصدوم در پی تصادف در خودرو
جان باختن دختر بچه قاینی بر اثر برخورد صاعقه
مهمانی لاله‌ها در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
تزریق ۷.۸ همت از دارویار بیمه‌ها و داروخانه‌ها
مزایای انتخابات تناسبی و تقویت نقش احزاب
بهره برداری ۹ طرح در بندر خمیر
یک ویدیو از ماهیت خاندان منحوس پهلوی در مورد شکار در گرگان
بزرگداشت یاد و نام شهدای گرانقدر در گلستان
پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی در پی درگذشت استاندار اسبق فارس
شمسایی: تنها به فینال فکر می‌کنیم؛ حق نداریم اشتباهات را تکرار کنیم
تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در پردیس
انهدام شبکه قاچاق سوخت در فارس
هفته بیستم لیگ برتر فوتبال، پیروزی استقلال مقابل شمس‌آذر در نیمه نخست
افتتاح طرح‌های عمرانی و خدماتی در آذربایجان شرقی
آغاز نمایش فیلم‌های جشنواره فجر در ۲ سینمای چهارمحال و بختیاری
کلنگ ساخت بیمارستان مهستان به زمین زده شد
برد بانوان فوتسالیست گلبرگ مقابل نماینده خوزستان
اجرای طرح سلام محله در گرمسار و مهدیشهر
شیرخشک های نستله دهها کودک را در انگلیس مسموم کرد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر استان‌های کشور/ افزایش سرمای هوا در استان‌های کشور
جشن ازدواج آسان در دانشگاه افسری امام علی (ع)
آیین بزرگداشت منوچهر محمدی در جشنواره فیلم فجر برگزار شد
جنگ با آمریکا، بعید است، اما اگر رخ دهد، ما نمی‌ترسیم
اجرای «کارت امید مادران» از فروردین ۱۴۰۵
ایران در آستانه کسب نشان طلای فوتسال جام ملت‌های آسیا
استمرار بارش‌ها در بیشتر مناطق کشور
بارش برف و باران همچنان ادامه دارد
ترافیک پرحجم در محور هراز
عبداللهی: صیانت از نیرو‌های مسلح خط قرمز قوه قضائیه است
عیادت معاون قوه قضائیه از جانبازان حملات تروریستی اخیر
تصمیم‌گیری خارج از چارچوب، بازار خودرو را متلاطم کرد
سه جانباخته در انفجار گاز در بندرعباس
اعطای مرخصی به ۲۲۰ زندانی در دزفول
کاشت بیش از ۲۰ هزار اصله نهال در بوستانی جنگلی چیتگر
برای او که خواهد آمد  (۱ نظر)
عراقچی: مذاکرات روز جمعه در مسقط برگزار می‌شود  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)
کاهش ترافیک شهری کرج با اجرای ۴ طرح عمرانی  (۱ نظر)
ما استادان دانشگاه، خود را پاسدار انقلاب اسلامی می‌دانیم  (۱ نظر)
مصرف گاز مرز ۵۴۰ میلیون مترمکعب را رد کرد  (۱ نظر)
۵۴ روستای خراسان رضوی از راه آسفالت بهره‌مند شدند  (۱ نظر)