پخش زنده
امروز: -
نخستین جشنواره شیره پزی انگور در کاشمر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشمر گفت: این جشنواره در روستای قوژد بخش مرکزی این شهرستان و با هدف معرفی محصول انگور برگزار شد.
رضا یوسفی افزود: بیشتر باغداران کاشمر در فصل برداشت انگور با روشهای بومی و محلی اقدام به تهیه شیره انگور می کنند از ابن رو این جشنواره برگزارشد تا ضمن آشنایی و آموزش با نحوه تولید شیره انگور ارگانیک، زمینه فروش مستقیم این محصول برای تولیدکنندگان فراهم شود.
وی با اشاره به برگزاری سنت شیره پزی انگور همراه با آئین های خاص گفت: این سنت بهانه ای برای حضور گردشگران و معرفی این محصول می شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشمر گفت: با توجه به اینکه شیره انگور به روش خاص و با خاک مخصوص تهیه می شود برای ثبت دانش بومی فرآوری شیره انگور در تلاش هستیم.
یوسفی افزود: جشنواره شیره پزی انگور از رویدادهایی است که در اطلس رویدادهای کاشمر به مرکز استان و تهران معرفی شده است و برای برگزاری رویدادهایی همانند جوز ریزان و برداشت بادام و نهادینه شدن برگزاری جشنواره های دیگری چون جشنواره ریواس و سمنو پزان در حال برنامه ریزی هستیم.
شیره انگور شیرینی بسیار سالم و مقوی است که علاوه بر مصارف مختلف خاصیت درمانی نیز دارد.
کاشمر قطب تولید انگور خراسان رضوی محسوب می شود.