• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۰۷۰۴۰
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۲
بین الملل » تحلیلی

مصاحبه ظریف با یورونیوز

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی یورو نیوز؛ وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با این شبکه گفت: در دیدار امروز با رئیس جمهور فرانسه درباره چگونگی بازگشت آمریکا به برجام و عمل کردن این کشور به تعهداتش و نیز درباره چگونگی عمل کردن اروپا به تعهداتش صحبت کرده است.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه قبل از آنکه این هفته میزبان سران کشور‌های گروه هفت باشد، با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در پاریس دیدار کرد تا درباره توافقنامه هسته‌ای ایران بحث و گفتگو کنند. ظریف اندکی بعد از دیدار با رئیس جمهور فرانسه، با آنالیز بوژوز خبرنگار یورو نیوز در فرانسه گفتگو کرد.
محمدجواد ظریف به خبرنگار یورونیوز گفته بود گفتگو‌ها خوب و سازنده بودند. وی گفت: در پی خروج آمریکا از برجام اکنون آینده‌ی توافقنامه هسته‌ای بستگی به این مسئله دارد که اتحادیه اروپا چگونه به تعهدات خود عمل می‌کند؟
یورو نیوز در ادامه با خبرنگار خود در پاریس گفتگو کرد.
مجری پرسید: آیا آقای ظریف اطمینان دارد که می‌تواند در این مقطع زمانی این توافقنامه را نجات دهد؟
آنالیز بوژوز گفت: بسیار جالب توجه است که مردی (جواد ظریف) را ببینید که همان شخصیت دیپلماتیک همیشگی خودش را دارد و بار دیگر تاکید می‌کند که به ماموریت خود برای نجات این سند ۱۵۹ صفحه‌ای (برجام) و اعتمادش به شرکای تهران اطمینان دارد. وی همچنین درباره آلمان، انگلیس، روسیه و چین صحبت کرد و از آن‌ها به عنوان همپیمانانی مهم یاد کرد که همچنان متعهد به نجات توافقنامه برجام هستند.
وقتی که من (خبرنگار) از جواد ظریف پرسیدم که آیا وی اعتقاد دارد که این برنامه جامع اقدام مشترک می‌تواند بدون آمریکا دوام داشته باشد وی در پاسخ به من گفت: «ما با رئیس جمهور مکرون بحث و گفتگو کردیم که چگونه آمریکا می‌تواند بازگردد و سهم خود از توافقنامه را اجرا کند و اینکه چگونه اروپا و دو عضو دیگر برجام (روسیه و چین) بعلاوه بقیه جامعه بین المللی می‌توانند به تعهدات خود عمل کنند؟ که البته این تعهدات مستقل از آمریکا است. البته ما می‌دانیم که آمریکا تاثیر زیادی در اقتصاد جهانی دارد، اما دیگران نیز نقش مهمی دارند».
خبرنگار یورونیوز گفت: جواد ظریف همچنین گفت ایران هیچ اولتیماتومی برای اروپا صادر نکرد بلکه یک برنامه زمانی را در اختیار اروپا قرار داد و به آن‌ها اعلام کرد از برخی از مفاد این توافقنامه - از جمله سطح تعیین شده برای اورانیوم- عبور می‌کند. مقامات تهران و جواد ظریف تاکید داشته اند که غنی سازی اورانیوم در سطوح بالاتر بخشی از توافقنامه است و در واقع بخشی از پاراگراف ۳۶ است. وی تاکید کرد اروپا موضع ایران را درک می‌کند یا اینکه دستکم باید موضع ایران را درک کند و باید در کنار ایران تلاش کند این توافقنامه را - چه با آمریکا و چه بدون آمریکا - نجات دهد.
مجری یورونیوز پرسید: همانطور که گزارش دادیم وی با رئیس جمهور مکرون دیدار داشت. آیا می‌دانید که مواضع کشور‌های مهم دیگر اروپایی مثل انگلیس و فرانسه چیست؟
خبرنگار یورونیوز پاسخ داد: برداشت کنونی ما از موضع انگلیس درباره برجام این است که این موضع تغییر نکرده است. قرار است بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در حاشیه اجلاس گروه هفت با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دیدار کند، اما انگلیس همچنان یکی از امضا کنندگان این توافقنامه است و همچنان حامی این توافقنامه است.  
یورونیوز اعلام کرد مشروح مصاحبه ظریف با خبرنگار این شبکه در پاریس ساعت ۲۱:۳۰ دقیقه (به وقت اروپا) پخش خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (هفدهم آبان ۱۴۰۴)
چالش دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد شیعیان دو روی سکه انتخابات پیش‌روی عراق
کشور، با همراهی مردم و نیروهای مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
سقوط با موتور سیکلت به دره در جاده وردیج
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۷ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
برداشت سیب‌زمینی از اراضی کشاورزی شهرستان ابهر
پیروزی استقلال بجنورد در والیبال دسته اول کشور
ورزشی‌های شانزدهم آبان ماه در استان سمنان
بررسی قضایی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
آسمان صاف تا قسمتی ابری در چهارمحال و بختیاری
سقوط پاراگلایدر در منطقه جنگلی سوردار نور
بابل فاتح جایزه بزرگ والیبال دودانگه
نمایشگاه رنگارنگ پاییزه با دست پُر به مهران آمد
پیروزی خانگی شوکاشور آمل 
آغاز ثبت‌نام رویداد سرمایه‌گذاری پویانمایی کوتاه
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
رونمایی از مجسمه زانوزنندگان برابر ایران
ساکنان و گردشگران کیش مهمان ویژه برنامه محفل
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
یکطرفه شدن جاده چالوس از بعدازظهر امروز جمعه
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
مربی ایتالیایی جدید تیم ملی فوتبال رونمایی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۶ آبان ۱۴۰۴
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد
دست‌اندازی بانک‌های‌ناتراز به‌منابع بانک‌مرکزی باید متوقف شود
ایران اعتراف ترامپ را در مجامع بین المللی پیگیری می‌کند
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با دبیر کل سازمان ملل
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
پزشکیان: مساجد بهترین کانون ساماندهی امور اجتماعی هستند  (۱ نظر)
سخنگوی سپاه: برای شکست سنگین‌تر دشمن آماده شده‌ایم  (۱ نظر)
جنگ نامتقارن؛ کابوس آمریکا در صورت تهاجم به ونزوئلا  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
نصب ۱۳ کیلومتر نیوجرسی در محور‌های مواصلاتی ایلام  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)