• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۰۷۶۸۸
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۷
اقتصادی » اقتصاد کلان
تداوم روند کاهشی تورم نقطه‌ای

کاهش ۶/۴ دهم درصدی تورم نقطه‌ای مرداد

رئیس مرکز آمار ایران: میزان تورم نقطه‌ای مرداد، ۴۱ و شش دهم درصد بود که در مقایسه با تیرماه که ۴۸ درصد بود، شش و چهار دهم درصد کاهش داشته است

آقای جواد حسین زاده در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود:نرخ تورم نقطه‌ای از خرداد نزولی بوده و بعد از ۱۶ ماه، نرخ تورم نقطه ای، کمتر از نرخ تورم سالانه شده است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی درصد تغییرات ۱۲ ماه منتهی به مرداد ماه در مقایسه با دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) را ۴۲.۲ درصد عنوان کرد که در مقایسه با دوازده ماه منتهی به تیر ماه که ۴۰.۴ درصد بود افزایش نشان می‌دهد.
­رئیس مرکز آمار ایران از نرخ تورم ماهانه هفت دهم درصدی برای مناطق شهری و سه دهم درصدی برای مناطق شهری و روستایی در مرداد خبر داد و افزود: نرخ تورم نقطه‌ای نیز برای مناطق شهری ۴۰ و هشت دهم درصد و مناطق روستایی ۴۶ و یک دهم درصد و در نهایت نرخ تورم سالانه مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۴۱.۴ و ۴۶.۶ درصد است.

میوه وسبزی بیشترین کاهش قیمت و گوشت ولبنیات بیشترین افزایش قیمت
رئیس مرکز آمار ایران به نرخ تورم نقطه‌ای گروه‌های عمده «خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالا‌های غیر خوراکی و خدمات» اشاره کرد و گفت: نرخ تورم نقطه‌ای گروه‌های خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات ۵۶ و شش دهم درصد و نرخ تورم نقطه‌ای کالا‌های غیر خوراکی و خدمات ۳۵ و دو دهم درصد بوده و نرخ تورم نقطه‌ای هر دو گروه عمده در مقایسه با ماه قبل کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه در سطح گروه‌های کالایی نرخ تورم ماهانه گروه خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات، منفی پنج دهم است افزود: گروه‌های کالایی سبزیجات (سبزی‌ها و حبوبات) با منفی ۱۱ و نه دهم درصد، میوه و خشکبار با منفی شش درصد و قند و شکر و شیرینی‌ها با منفی سه دهم درصد بیشترین کاهش و گروه‌های (چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آبمیوه) با ۱۰ و دو دهم درصد، (گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن) با ۴ درصد و (شیر، پنیر و تخم مرغ) با ۳ وهفت دهم درصد بیشترین افزایش قیمت ماهانه را داشته اند.
آقای حسین زاده اضافه کرد: نرخ تورم ماهانه گروه کالا‌های غیر خوراکی و خدمات ۱ و دو دهم درصد بوده که گروه‌های حمل و نقل و "ارتباطات" بیشترین کاهش و گروه‌های "مبلمان و لوازم خانگی و نگهداری معمول آنها" و "هتل و رستوران" بیشترین افزایش قیمت ماهانه را داشته‌اند.

کاهش نرخ تورم ماهانه اجاره بها
رئیس مرکز آمار ایران ابا اشاره به تغییرات تورمی در بخش مسکن گفت: خرید و فروش کالای مسکن یک کالای سرمایه‌ای بوده بنابراین در طرح شاخص قیمت مصرف کننده فقط قیمت اجاره بهای مسکن در سبد محاسبه تورم لحاظ می‌شود که بر اساس آخرین نتایج این طرح، نرخ تورم ماهانه اجاره مسکن ۱.۴ و نرخ تورم نقطه‌ای آن ۲۲.۸ درصد است.
آقای حسین زاده با بیان اینکه نرخ تورم ماهانه و نقطه‌ای اجاره مسکن در مرداد در مقایسه با این نرخ‌ها در تیر ماه روند کاهشی داشته است افزود: تورم ماهانه از ۴ و یک دهم به ۱ و چهاردهم درصد و تورم نقطه‌ای از ۲۳ و چهار دهم به ۲۲ و هشت دهم درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: بیشترین نرخ تورم نقطه‌ای مربوط به استان ایلام با ۵۴ و هشت دهم درصد و کمترین نرخ تورم نقطه‌ای مربوط به استان فارس با ۳۴ و شش دهم درصد است.
رئیس مرکز آمار ایران در ادامه در خصوص نرخ تورم استان‌ها نیز گفت: نرخ تورم نقطه‌ای کل کشور ۴۱ و شش دهم درصداست که این نرخ میانگینی از نرخ تورم نقطه‌ای تمام استان‌های کشور است به گونه‌ای که در مرداد ماه تعداد ۲۱ استان نرخ تورمی بالاتر از میانگین کشوری و تعداد ۱۰ استان نرخ تورمی کمتر از میانگین کشوری را داشته اند.

جزئیات نحوه محاسبه نرخ تورم
آقای حسین زاده با بیان اینکه برای محاسبه نرخ تورم، طرح آمارگیری از کالا‌ها و خدمات مصرفی خانوار‌ها به صورت مجزا در مناطق شهری و روستایی در دوره‌های زمانی ماهانه اجرا می‌شود افزود: هر ماه به تعداد ۲۳۱ شهر (۳۵۷ منطقه شهری) و ۶۲۶ آبادی نمونه مراجعه می‌شود.
وی گفت: تعداد اقلام طرح شهری ۴۵۵ و تعداد اقلام طرح روستایی ۳۰۱ قلم کالا و خدمت است که با لحاظ کردن اقلام مشترک، در مجموع اطلاعات ۴۷۵ قلم کالا و خدمت منحصر به فرد جمع آوری می‌شود.
آقای حسین زاده افزود: اطلاعات قیمتی این اقلام به صورت متناوب در طول ماه از ۷۵۰۰۰ کارگاه خرده فروشی و ۶۰۰۰ خانوار نمونه جمع آوری می‌شود به گونه‌ای که هر ماه ۴۲۰ هزار اطلاع قیمت در مناطق شهری و روستایی جمع آوری می‌شود.
وی در خصوص جزئیات شاخص قیمت مصرف کننده مردادماه اضافه کرد: در این ماه عدد شاخص قیمت خانوار‌های کل کشور به ۱۸۰ و هشت دهم رسید که نسبت به ماه قبل، شش دهم درصد افزایش داشته و به عبارتی تورم ماهانه شش دهم درصد بوده است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(بیست ویکم آبان ۱۴۰۴)
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
لایحه حذف معافیت های مالیاتی تقدیم مجلس می شود
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
عطر قهوه در ایران‌مال پیچید؛ آغاز جشن قهوه‌دوستان ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ آبان ۱۴۰۴
لزوم هم‌افزایی سطوح جامعه در سیاست بازآفرینی شهری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)