• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۰۸۵۵۸
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۴
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
معاون نظارت بر بورس ها:

تفویض اختیار بازگشایی نمادها به فرابورس

معاون سازمان بورس و اوراق بهادار: اختیار توقف و بازگشایی نمادها به فرابورس واگذار شد.

تفویض اختیار بازگشایی نمادها به فرابورسبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بازار سرمایه، آقای حسن امیری معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص فعالیت بازار برتر بورس و ساز و کار طراحی شده برای آن گفت: بازار برتر، پیشنهادی است که از حدود دو ماه پیش در هیئت مدیره بورس تهران مطرح شد و پس از جمع بندی، برای بررسی و تصویب به سازمان بورس ارسال شده است.
وی درباره مراحل طی شده برای تصویب این پیشنهاد در سازمان بورس گفت: نتایج جمع بندی این پیشنهاد برای کمیته تدوین رفته و در آنجا کارگروهی متشکل از فعالان حوزه بازار و سایر حوزه‌ها برای بررسی در نظر گرفته شده است.
آقای امیری در تشریح ساز و کار پیشنهادی بازار برتر افزود: پیشنهاد این است که تعدادی از شرکت‌ها که از نظر شفافیت وضعیت بهتری داشته باشند و رقم سرمایه آن‌ها نیز مناسب باشد، در بازاری متفاوت به نام بازار برتر قرار گیرند تا در خصوص حجم مبنا و دامنه نوسان آن‌ها متفاوت‌تر از بازار‌های دیگر تصمیماتی گرفته شود.
کوتاه شدن زمان توقف نماد‌ها با تفویض بازگشایی‌ها 
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر کاهش چشمگیر تعداد و زمان توقف و بازگشایی‌های طولانی مدت نماد‌ها گفت: در حال حاضر در بازار‌های اصلی که شرکت‌های پذیرفته شده هستند، هیچ مشکلی در این خصوص نداریم؛ چراکه بعد از اصلاحاتی که بر روی شیوه نامه ها انجام شد دیگر نمادی با توقف طولانی نداشته ایم، مگر این که مسائل خاصی مطرح باشد؛ مثلا موارد حقوقی و دادگاه داشته باشد یا اطلاع رسانی با اهمیتی داشته باشد که با درخواست شرکت و به دلیل ملاحظات بیرونی زمان توقف طولانی شده باشد.
آقای امیری اجرای مقررات جدید بازار پایه را تسهیل کننده زمان بازگشایی برخی نماد‌های مشمول انتقال از بازار‌های اصلی به بازار‌های پایه ارزیابی کرد و افزود: به دلیل این که در بازار پایه، نماد‌ها بر حسب میزان اطلاعات داده شده و در سه تابلوی زرد، نارنجی و قرمز طبقه بندی می‌شوند، پیش بینی ما تسریع در روند بازگشایی نماد‌های منتقل شده است. به دلیل این که دستورالعمل فعلی بازار پایه تفاوت چندانی با دستورالعمل شرکت‌های پذیرفته شده ندارد. یعنی ممکن است شرکتی کسری اطلاعات داشته باشد، اما در مقررات جدید شرکت‌ها باید کسری اطلاعات خود را در بازار پایه برطرف کند تا بتوانند وارد بازار شوند.
وی ادامه داد: البته این مساله طبیعی است که اگر شرکتی نتوانسته در بازار قبلی اطلاعات ارائه دهد، فارغ از بررسی دلیل این مساله، در اینجا هم نتواند.
وی گفت: در مجموع در بازار پایه تا حدی از این مشکلات حل می‌شود و چون مسئولیت توقف و بازگشایی به طور کامل به فرابورس تفویض می‌شود، پیش بینی ما این است که زمانبندی‌ها کوتاه‌تر شود.
تدوین شیوه نامه های جدید؛ در دستور کار 
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از تدوین سه دستورالعمل جدید در این معاونت خبر داد و گفت: در هفته‌های اخیر سه دستورالعمل انضباطی، مصادیق دستکاری و پذیرش تدوین شده است که از اهمیت زیادی به لحاظ بنیادین برخوردار هستند. این دستورالعمل‌ها پس از طی مرحله کمیته تدوین، در حال حاضر جهت بررسی و تصویب به هیئت مدیره سازمان رسیده است.
وی همچنین از احتمال ابلاغ دستورالعمل پذیرش در هفته آتی خبر داد و در خصوص دو دستورالعمل دیگر افزود: دستورالعمل انضباطی نیز تاکنون دو جلسه بررسی را در هیئت مدیره پشت سر گذاشته است و پیش بینی می‌شود در یک تا دو جلسه آینده به تصویب هیئت مدیره رسیده و پس از آن ابلاغ شود. ضمن این که دستورالعمل مصادیق دستکاری نیز مرحله بررسی و جمع بندی را طی می‌کند.
تلاش برای ارتقاء کیفیت گزارش‌ها
معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به کاهش چشمگیر زمان گزارشگری شرکت‌های بورسی طی یک سال اخیر گفت: خوشبختانه اکنون از نظر زمان انتشار اطلاعات وضعیت مناسبی داریم و تاخیر‌های زیاد برخی ناشران به شدت کاهش پیدا کرده است. به نحوی که شاخص میانگین تاخیر گزارشگری‌های ناشران از عدد حدود ۲۳ روز در دو تا دو سال و نیم سال گذشته، به یک و دو روز رسیده است. این در حالی است که متوسط زمان ارائه گزارش‌های اسفند، ۲ روز بوده است که این نشان از وضعیت خوب شرکت‌های ما در ایفای وظیفه زمان گزارشگری دارد.
آقای امیری با تاکید بر تلاش برای افزایش سطح کیفی گزارش‌ها در هیئت نظارت بر بورس‌ها و اوراق بهادار نیز گفت: از دیگر برنامه‌های پیش روی این معاونت این است که بتواند سطح گزارش‌ها را از نظر بهبود کیفی محتویات گزارش‌ها بالا ببرد. در این راستا باید درباره اجرای مواردی همچون اصلاح فرم‌ها و افزایش نظارت کیفیت گزارشگری را در بین گزارش‌های شرکت‌های بورسی تا حد ممکن ارتقا دهیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری همایش بصیرتی یوم الله ۱۳ آبان در خرم آباد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در تبریز
جلسه سرنوشت ساز روانخواه و تاج
برپایی مراسم عزاداری دانش آموزی در ایام فاطمیه
سرمربی الشرطه: ۳ امتیاز را نگرفتیم، اما بازی عالی بود
کاهش ۸ درجه ای دمای هوا در سمنان
برگزاری نشست نخبگانی بسیج دانش آموزی در لرستان
رکوردشکنی سامانه املاک و اسکان با ثبت ۲۲ میلیون اقامتگاه اصلی
پیروزی حسین وفایی در اسنوکر قهرمانی بین‌المللی
بیرانوند: گل نخوردن به تیم شخصیت می‌دهد
شناسایی و دستگیری راننده متخلف سانحه تصادف در کیش
برگزاری نخستین دیدار تیم‌های ملی فوتسال و والیبال بانوان ایران
پیشرفت ۵۰ درصدی مرمت بافت تاریخی چالشتر چهارمحال و بختیاری
تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
شناسایی و پرورش استعداد‌های ورزشی دانش‌آموزان
کاهش دماهای کمینه در اغلب نقاط لرستان
اسکوچیچ: پیروزی با چنگ و دندان به دست آمد/ بیرانوند عملکرد استثنایی داشت
تولید ۱۰ درصد تخم‌مرغ کشور در آذربایجان‌شرقی
ورزشی‌های دوازدهم آبان ماه در استان سمنان
برتری نمایندگان کرمان درلیگ برتر فوتبال بانوان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان؛ سه شنبه ۱۳ آبان
اطلاعیه دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان در سراسر کشور
اختلاف جمهوری اسلامی و آمریکا، ذاتی است و نه تاکتیکی
زمین لرزه در شمال افغانستان تاکنون ۳۰ قربانی گرفته است
تأسیسات حساس نظامی اسرائیل زیر ضربات موشک‌های ایران
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد
فرآوری غلات و حبوبات زنجان با ۵۰ واحد بوجاری فعال
قلم های کوچک؛ یادآور یک روز بزرگ تاریخی
خلق نقدینگی بانک‌ها زیر ذره‌بین مجلس
تازه‌ترین وضعیت پیش ثبت نام حج ۱۴۰۵
بارندگی و کاهش دما در شمال و شمال شرق کشور
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم
اوقات شرعی اهواز، ۱۲ آبان ۱۴۰۴
تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهیده ریحانه سلطانی نژاد
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۲ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
انتقاد افغانستان از نقض حریم هوایی این کشور از سوی آمریکا  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)
راه اندازی مرکز همسان گزینی هلما در مازندران  (۱ نظر)
گلنور به دیدار پاس کردستان می‌رود  (۱ نظر)
عراقچی: غنی سازی صفر امکان ندارد  (۱ نظر)