• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۰۹۸۶۶
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
اقتصادی » بانک، بیمه و بورس
همایش آموزشی تاثیرات تحول دیجیتال بر نظام بانکی

اقدامات ضروری بانک‌ها همگام با تحول دیجیتال

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی: بانک‌های کشور باید همگام با تاثیر تحولات دیجیتال بر نظام بانکی، اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند

اقدامات ضروری بانک‌ها همگام با تحول دیجیتالبه گزارش خبرگزاری صداو سیما از ایبِنا، ناصر حکیمی در همایش آموزشی “ تاثیرات تحول دیجیتال بر نظام بانکی کشور”، با بررسی روند‌های سال‌های گذشته در این حوزه، اظهار داشت: روند‌های گذشته تاثیر زیادی در تحولات دیجیتال و نظام بانکی دارند.
وی افزود: از جمله مواردی که در ۱۰ سال گذشته در این حوزه رخ داده، می توان به ظهور و فراگیر شدن تلفن‌های همراه هوشمند و دسترسی به اینترنت و ترکیب این دو موضوع با یکدیگر برای شکل گیری کسب و کار‌ها و استارتاپ‌ها اشاره کرد.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، در ادامه، گفت: همچنین می توان به توسعه میلیون‌ها برنامه کاربردی با شبکه توزیع ارزان قیمت، ظهور فناوری زنجیره بلوک، حرکت به سمت پردازش ابری، بانکداری باز و پیچیدگی روز افزون قوانین لازم الاجرا بانکی طی این سال‌ها اشاره کرد.
حکیمی افزود: الگوی سنتی ارتباط با مشتری، با پردازشگران واسط رگولاتور بانک‌ها با مشتری ارتباطی مشخص و مستمری داشتند و بانک مرکزی هم نظارت داشت، اما در چند سال آینده این شیوه ساده به شکلی پیچیده تبدیل می‌شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه این مدل سنتی چند ویژگی از جمله ارتباط مستقیم بانک با مشتری را دارا است، گفت: در این الگو شاهد ارتباط سیستم بانک‌ها با مشتریان، شبکه های متمرکز با اتصالات حداقلی، بسته بندی محصولات و خدمات توسط بانک‌ها صرف نظر از نیازمندی میلیون‌ها مشتری مختلف و موارد دیگر هستیم. اما این الگو دیگر پاسخگوی نیاز و فشار تحول دیجیتال نیست.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، در ادامه افزود: در دنیای آینده ارایه خدمات به مشتری نهایی از انحصار بانک‌ها خارج خواهد شد و شرکت‌های ریز و درشت به مشتریان پیشنهاد‌های جذابی می‌دهند که مشتری ترجیح می‌دهد از خدمات آن‌ها استفاده کند و با این روند بانک محدود به خدمات زیرساختی خواهد شد.
به گفته حکیمی، در این روند تحول دسترسی و تعامل دوسویه به مشتری در هر زمان و مکان، عدم وابستگی به سامانه‌های پردازش متمرکز برای همه تراکنش‌ها و ایجاد ابزار‌های پولی واسط برای تسهیل مبادلات را می‌توان ذکر کرد.
 
ضرورت توجه بانک‌ها به سونامی تحول دیجیتال
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: اگر تحولات دیجیتال در بانک‌ها صورت نگیرد و درک درستی از این سونامی وجود نداشته باشد به تدریج نقش بانک‌ها تغییر خواهد کرد و رقبا جای آن‌ها را می‌گیرند.
آقای علی دیواندری در همایش آموزشی" تاثیرات تحول دیجیتال بر نظام بانکی کشور"، اظهار داشت: هیچگاه بانک‌ها به عنوان یک کسب و کار مستقل مطرح نیستند و به دلیل اینکه سونامی به نام تحول دیجیتال در حال نزدیک شدن است سیستم بانکی نیز باید با تغییرات و تحولاتی در سرویس‌ها و خدماتی که به مشتریان ارائه می‌دهد از قافله عقب نمانده و از این شرایط سربلند بیرون بیایند.
وی افزود: بانک‌ها سرویس دهنده همه خدمات در سطح فردی و تجاری هستند و هیچ انسانی در کره زمین نیست که با بانک‌ها سر و کار نداشته باشد و بانک‌ها نیز با سرویس‌هایی که به مردم ارائه می‌کنند موجب تسهیل زندگی آن‌ها شده و به همین دلیل همه مردم و کسب و کار‌ها به نحوی با بانک‌ها در ارتباط هستند.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، ادامه داد: از آنجایی که با تحول دیجیتال الگوی رفتاری و زندگی مردم و همچنین روند کاری کسب و کار‌ها تغییر می‌کند، بانک‌ها نیز مسئولیتی فراتر از اکنون دارند که اگر در این مسیر تحول قرار نگیرند به طور حتم با مشکلاتی مواجه خواهند شد برهمین اساس بانک‌ها نیازمند تغییرات جدی هستند.
دیواندری با اشاره به اینکه برنامه‌هایی در بانک‌ها وجود دارد گفت: بانک‌ها هنوز آماده تحول دیجیتال و ارائه خدمات به کسب و کار‌های متحول شده نیستند همانطور که مشاهده می‌کنید، کسب و کار‌های دیجیتالی جدید تا زمانی که مجبور نباشند به بانک‌ها مراجعه نمی‌کنند و اگر این تحولات در بانک‌ها صورت نگیرد و درک درستی از این سونامی وجود نداشته باشد به تدریج نقش بانک‌ها تغییر خواهد کرد و رقبا جای آن‌ها را می‌گیرند.
به گفته وی نکته دیگری که وجود دارد، این است که مدیران و کارمندان بانک‌ها نیز باید به عنوان افرادی که راهبری تغییر را برعهده دارند این تغییرات را بپذیرند، زیرا به عنوان سنگ زیرین این بنا نقش عظیمی دارند. اما سوالی که مطرح می‌شود این است که در حال حاضر آیا درک درستی از تحولات دیجیتال وجود دارد یا خیر؟
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، افزود: یکی از پیام‌های تحول دیجیتال حذف بسیاری از کسب و کار‌ها و انسان‌ها است، زیرا تحول دیجیتال تهدید جدی برای سیستم بانکی هستند. کسب و کار‌های جدیدی وارد خواهند شد که به دنبال جایگزینی بانک‌ها هستند و خطر جدی برای نظام بانکی هستند.
وی در پایان تاکید کرد: این تحولات، زنگ خطر بزرگی است که باید تحولات را در سیستم بانکی به وجود بیاورد. ما با پدیده جدیدی که مواجه میشویم باید وارد رفتار جدیدی با مشتری داشته باشیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دو زمین‌لرزه پیاپی وراوی شهرستان مهر را لرزاند
پیش بازی‌های روز دوم از هفته دهم لیگ برتر فوتبال
تقویم روز و اوقات شرعی شانزدهم آبان به افق آبادان و خرمشهر
کاهش ۵۰ درصدی آب ورودی سد‌های خراسان شمالی 
آمادگی می‌تواند پایلوت طرح ملی حکمرانی داده و آموزش مدیران هوشمند باشد
مضرات نوشیدن آب سرد برای بدن
جوی پایدار در بیشتر مناطق کشور
خبرنگار صداوسیما جایگاه نخست رویداد رسانه‌ای «ن» را به‌دست آورد
امشب، آخرین مهلت ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۵
گلایه اهالی روستای طَورِه شوط از عدم تکمیل مدرسه
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (شانزدهم آبان ۱۴۰۴)
آغاز لیگ برتر بدمینتون مردان کشور با نمایش قدرت تیم‌های برتر
آغاز لیگ برتر بدمینتون بانوان کشور با گرامیداشت یاد زنده‌یاد صابر کاظمی
عبور تولید شمش آلومینیوم کشور از مرز ۳۵۰ هزار تن در سال ۱۴۰۴
مهارت‌افزایی نیروی کار، مؤثر در رشد اقتصادی و عدالت آموزشی
تیم ایران به مصاف میزبان می‌رود
ضرورت تعامل و همکاری‌ صداوسیما با حوزه‌های علمیه
برپایی کاروان سلامت در مایان 
آغاز دوره میکرو رسانه همارسا از مخاطب منفعل تا روایتگر فعال
درخشش آذربایجان‌شرقی در پدافند غیرعامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آنها قطع شده است
پیش بینی باران برای هفته آخر آبان در کهگیلویه و بویراحمد
سفر رئیس جمهور به کردستان با حاشیه‌های شنیدنی
چین: آمریکا در یمن قانون‌شکنی می‌کند
عجیب، اما واقعی، صف‌های طولانی غذای رایگان در آمریکا
انتقام کشته‌های فاشر و جنینه را خواهیم گرفت
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۱۵
داستان یک نردبان
نتایج هفته نهم لیگ برتر بسکتبال ایران
هشدار نخست‌وزیر سودان درباره سرایت جنگ
یادداشت قالیباف در دفتر یادبود مجلس ملی پاکستان
حزب الله: مذاکره با دشمن منفعت ملی ندارد
زاگرس جنوبی جهرم بازی برده را واگذار کرد
حملات رژیم صهیونیستی به مواضع حزب الله در جنوب لبنان
گروه‌بندی رقابت‌های فوتبال قطع عضو قهرمانی آسیا اعلام شد
تعطیلی مدارس برخی مناطق هرمزگان  (۳ نظر)
نتایج قرعه کشی طرح عادی ایران خودرو اعلام شد  (۲ نظر)
سه نفر با اهدای عضو مرحومه مبینا حمصیان به زندگی بازگشتند  (۲ نظر)
تقویت نظام مدیریت زمین برای مقابله با زمین‌خواری و تخریب محیط زیست  (۲ نظر)
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
تأکید چین بر گسترش مناسبات اقتصادی با روسیه  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
با قاطعیت از حاکمیت خود دفاع می‌کنیم  (۱ نظر)
به جزایر ایران حمله شود همانجا پاسخ کوبنده می‌دهیم  (۱ نظر)
ارتش رژیم اشغالگر محور «فیلادلفیا» را بست  (۱ نظر)
والیبال ایران عزادار شد؛ صابر کاظمی درگذشت  (۱ نظر)
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه‌های آمریکای لاتین  (۱ نظر)
برگزاری راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد، متمرکز در میدان شهدا  (۱ نظر)
لزوم اجرای روش‌های نوین در دامداری‌های کردستان  (۱ نظر)
شرایط دریافت مجدد وام اشتغالزایی و مشاغل خانگی اعلام شد  (۱ نظر)