• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۱۵۵۲۰
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۲
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی

ضرورت تمرکز بر روی حمل و نقل برای ارتقای موقعیت اقتصادی ایران

بخش حمل‌ونقل کشور در تولید ناخالص ملی بیش از ۸.۵ درصد و در بخش اشتغال دو میلیون نفر به صورت مستقیم و ۴.۵ میلیون نفر را به طور غیر مستقیم رقم زده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سومین نشست هم اندیشی و گفت وگو با تشکل‌های حرفه‌ای حمل‌ونقل با حضور آقای شهرام آدم نژاد معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی و آقای مهدی میر اشرفی رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.
در ابتدای این نشست آقای آدم نژاد افزود: سهم حمل‌ونقل کشور در تولید ناخالص ملی بیش از ۸.۵ درصد و شرایط اشتغال دو میلیون نفر به صورت مستقیم و ۴.۵ میلیون نفر به طور غیر مستقیم را رقم زده است.
وی در ادامه به تشریح سه مشکل بزرگ حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: در اولین مساله به دلیل اینکه ورود به اقتصاد حمل‌و‌نقل در جهت تنظیم عرضه و تقاضا و در مسیر تنظیم بازار نبوده است، رابطه اقتصادی در نظام حمل‌ونقل به طور دائم با ریسک سرمایه گذاران مواجه می‌شود.
معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی دومین مشکل را وجود بروکراسی شدید برای فعالیت تخصصی و حرفه‌ای در حوزه حمل‌ونقل عنوان کرد و افزود: باید دو اصل توانمندی (مهارت) و سرمایه برای ورود به عرصه حمل‌ونقل پذیرفته شود.
به گفته وی سومین مشکل پیش روی حمل‌ونقل، موازی کاری دستگاه‌های ذی ربط است که باعث عدم گسترش این صنعت در بخش خصوصی می‌شود.
آقای آدم نژاد تصریح کرد: تکامل تدریجی حمل‌ونقل نیاز به خلاقیت، توسعه فیزیکی و نرم افزاری دارد و این جلسه با هدف شناسایی گلوگاه‌های موجود و هم فکری برای رفع آ‌نها برگزار شده است.
در ادامه این نشست رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گزارشی از اقدامات انجام شده ارائه کرد و گفت: در حالی سال گذشته درآمد ۴۳ میلیارد دلار از صادرات غیر نفتی و ۴۲ میلیارد دلار از واردات در سال گذشته برای کشور حاصل شد که درآمد امارات متحده عربی از صادرات و ری اکسپرت حدود ۳۲۰ میلیارد دلار بوده است.
آقای میر اشرفی با اشاره به مطالعات انجام شده از سوی مراکز علمی بین‌المللی مبنی بر انتقال مرکز ثقل ثروت از سیلیکن، ولی و وال‌استریت به مرز‌های هند و چین افزود: در نتیجه این مطالعات آمده است که کشور‌های نزدیک به هند و چین می‌توانند با انتقال کالا‌های ساخته شده توسط آن‌ها یا تامین مواد مورد نیاز این دو کشور از منافع مالی بالایی بهره‌مند شوند.
وی تاکید کرد: بنابر این با توجه به مطالعات و پیش‌بینی‌های صورت گرفته، برای ارتقا موقعیت اقتصادی کشور، فقط باید بر حمل‌ونقل تمرکز و به آن توجه ویژه شود.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به حضور ۳۰ دستگاه دولتی و حاکمیتی در عرصه تجارت کشور گفت: هر یک از این دستگاه قوانین و مقررات خاص خود را دارند که امکان مقایرت با قوانین دستگاه دیگر نیز وجود دارد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: با اتکا به نیرو‌های ارزشمند دانشگاهی، سامانه پنجره واحد فرامرزی ایجاد و راه‌اندازی شد و طبق گزارش بانک جهانی در سال گذشته رتبه ایران بیش از ۳۹ پله و در تجارت فرامرزی ۳۵ پله ارتقا یافت. همچنین در سه روز گذشته از سه سامانه «خدمات گمرکی موبایلی»، «پیام رسان به فعالان عرصه تجارت» و «پلمپ الکترونیک» برای تسهیل خدمات گمرکی رونمایی شد.
سر انجام پس از بیان مشکلات از سوی نمایندگان تشکل‌های حرفه‌ای حمل‌ونقل در زمینه گمرکی، مقرر شد، هر یک از تشکل‌ها نظرات و پیشنهادات خود را به صورت مکتوب تا چهارشنبه ۱۳ شهریورماه به معاونت حمل‌ونقل ارسال کنند تا پس از جمع بندی و ارسال برای رویت رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی و پاسخ‌گویی قرار گیرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نهایی شدن ۲ طرح مهم شهرسازی در کمیسیون ماده پنج تبریز
درخشش زندان مراغه برای صلح و سازش در پرونده‌های قصاص
آغاز سوپر لیگ والیبال با مصاف سپاهان و مدافع عنوان قهرمانی
اعزام ۳۶ دانش آموز کیش به اردوی راهیان نور
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
احضار و ارشاد عاملان درگیری جلوی مدرسه دخترانه در تبریز
ارسال پیامک‌های درخواست واریز وجه شگرد کلاهبرداران
اعزام دانش‌آموزان هشترودی و نظرکهریزی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
نفس آسمان اصفهان گرفته است
تداوم افزایش غبار و آلاینده های جوی در سمنان
برگزاری همایش ملی بهداشت حرفه‌ای، ایمنی کار و محیط زیست در تبریز
صرف ۲۰ میلیارد تومان برای تعریض خیابان‌های پر تردد شهر مهاباد
بهره برداری از پروژه آبرسانی به روستای هولیق سراب 
مراسم بزرگداشت سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
اجرای طرح‌های آبخیزداری در چرداول برای حفاظت خاک و توسعه کشاورزی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۷ آبان در یک نگاه
برگزاری چهل‌ و هشتمین اجلاس مرزی راه‌آهن ایران و ترکیه در تبریز 
دیپلماسی استانی یک دیپلماسی منطقه ای است
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی
الیت در آستانه مهار کامل
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بازدید استاندار کرمان از کلاس‌های کانکسی هنرستان فدک
برندگان مرحله ششم پیش‌فروش سکه مشخص شدند
تقویم و اوقات شرعی زنجان سه شنبه ۲۷ آبان
قصه چهار سال بلاتکلیفی استخر نیمه‌تمام ولیعصر زنجان
هشدار هواشناسی مازندران؛ کاهش کیفیت هوا در راه است
ماموریت ستاد امر به معروف و نهی از منکر فرهنگی و ترویجی است
برپایی نمایشگاه عرضه محصولات روستایی در چهار باغ اصفهان
­ اسماعیلی، مرد طلایی کشتی فرنگی ایران
گرامیداشت صدمین سالگرد تاسیس کتابخانه عمومی در اهر
کاروانسرا و پل گویجه‌بل تحت حفاظت وزارت میراث‌فرهنگی قرار گرفت
رژیم‌صهیونی خسارات دفاع‌مقدس‌۱۲روزه را سانسور می‌کند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آبان ۱۴۰۴
مشارکت در مسیر مدیریت شهری
بارش نخستین برف پاییزی در ارمغانخانه استان زنجان
بارش برف در دماوند
۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در سیستان و بلوچستان افتتاح می‌شود  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)
سردار حسن‌زاده: قدرت موشکی ایران مهار شدنی نیست  (۱ نظر)
قانون اساسی بالاترین سند ملی برای دفاع از کشور  (۱ نظر)
آغاز مذاکرات ایران و چین برای اتصال ریلی شرق به غرب  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
منابع انسانی موتور محرک تعلیم‌وتربیت است  (۱ نظر)
اهدای اعضای زنِ ۳۵ ساله دچار مرگ مغزی در بیمارستان شهید ستاری قرچک  (۱ نظر)
اهدا ۱۰۳ واحد خون به بیماران در شهرستان خرامه  (۱ نظر)
طرح نماد، سرمایه‌های اجتماعی را حفظ می‌کند  (۱ نظر)
استاد دانشگاه امیرکبیر در لیست پراستناد‌های ۲۰۲۵  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)